Borszerda cikkek
Borszerda-estek és tárlatvezetés a Nemzeti Galériában
Szeptember 13-án és 20-án kiállítások, tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a közönséget a budai Várban.
Friss Borszerda a Nemzeti Galériában
Friss mottóval rendezi meg Borszerda elnevezésű sorozatának legújabb kiadását a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), ahol szerda este friss kiállítások, tárlatvezetések, zenei és egyéb programok, valamint a soproni Winelife Pincészetet borai várják a látogatókat.
Borszerda - újratöltve
Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Borszerdát, az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Bormarketing Alap támogatásával. A résztvevő éttermek azokat várják, akik szívesen fogyasztanának minőségi magyar borokat féláron - írja az mmonline.
227 étterem vett részt a Borszerdák rendezvényein
A negyedik Borszerdával lezárult az idei borszerda-programsorozat. Az akcióban összesen 227 étterem kínálta féláron a bort az év négy napján, és 20 százalékuk külön erre az alkalomra összeállított ételsorokkal is kedveskedett a borértő közönségnek. Az éttermek mellett 49 nagykereskedés és pincészet is kedvezményes áron kínálta a bort - adta hírül az Inforádió.
Az utolsó Borszerda 2010-ben
Az épphogy befejeződött szüret első friss vörösborait hagyományosan Szent Márton napjára töltik palackba. Az idei Borszerda sorozat így a testes, ünnepi vörösborok mellett az újborokkal zárul a jövő héten. A Borszerda-program utolsó napjához minden eddiginél több étterem csatlakozott és kínál külön erre az alkalomra és külön a terítéken lévő borokhoz komponált menüsorokat. Ezek az éttermek szerdán féláron adják a jóféle magyar bort.
Borszerda Mihály napján
Mihály napján, szeptember 29-én újra Borszerdát tartanak, az akcióban részt vevő vendéglátóhelyek, kis- és nagykereskedések e napon féláron kínálják a magyar borokat.
Elégedettek a borszerdázó éttermek
A szokásosnál nagyobb ital- és ételforgalomról számolt be a héten megrendezett Borszerda-akcióban részt vevő csaknem 200 étterem.
200 étteremben borszerdázhatunk az idén
A június 30-i kora nyári Borszerda menüversenyének zsűrije bemutatta az éttermek borszerda-menüinek legjavát: ezeket az ételsorokat is megkóstolhatják a „jóra szomjazók” a jövő héten az ország több száz éttermében. Az idei első Borszerda a hazai szőlőfajtákból készülő borokat helyezi a középpontba.