Borszerda-estek és tárlatvezetés a Nemzeti Galériában

Szeptember 13-án és 20-án kiállítások, tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a közönséget a budai Várban.

A rendezvénysorozat immár tizenkettedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a képzőművészet és a bor rajongóinak.

Borszerda-estek látogatói a művészeti élmények mellett a Nemzeti Galéria teraszáról egy-két pohár bor társaságában élvezhetik a dunai panorámát. Az idei Borszerdák tematikája különböző ellentétpárokra épül: a szeptemberi alkalmak az “álom és valóság”, valamint a “mesterek és tanítványok” témakörét járják körbe.

A szeptember 13-ai esten Álom a múltról és a történelem valósága címmel Bellák Gábor művészettörténész tart rendhagyó előadást a történelmi festészetről, Winkler Nóra művészeti szakember, az Artmagazin alapítója és Topor Tünde művészettörténész, a lap főszerkesztője pedig közös tárlatvezetésre invitálja az érdeklődőket Kortárs művek titkai címmel a nemrég megújult Lépésváltás – frissítve! című tárlatban.

Szeptember 20-án a frissen nyílt Barabás Miklós-kiállításhoz kapcsolódóan Csorba László történész tart előadást, és a tárlatot a közönség tárlatvezetéssel is megtekintheti. Ezen az estén a múzeum egyik kabinetkiállításához kapcsolódóan – amely a bikaviadalok szereplőit, kulturális jelentőségét és a téma gyökereit járja körbe – Pablo Picasso halálának ötvenedik évfordulójára emlékezve Picasso mint Goya-tanítvány – két alkotó bikaviadaljai címmel Bodor Kata művészettörténész is előadást tart.

A tárlatvezetések pedig megismertetik Munkácsy Mihály művészetét és párizsi magyar pártfogoltjait, valamint Vaszary Jánost, tanítványként és mesterként egyaránt.

A szeptemberi Borszerda-estek meghívott borászatai a tokaji Harsányi Pincészet és a villányi Günzer Családi Birtok; a borászatok képviselőit beszélgetéseken ismerheti meg a közönség.

Forrás: Librarius


Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.
Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.
Itt az új magyar szőlőfajta?

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.