Friss Borszerda a Nemzeti Galériában

Friss mottóval rendezi meg Borszerda elnevezésű sorozatának legújabb kiadását a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), ahol szerda este friss kiállítások, tárlatvezetések, zenei és egyéb programok, valamint a soproni Winelife Pincészetet borai várják a látogatókat.

A tematikus vezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, de az MNG bemutatja legfrissebb, július eleje óta látogatható kiállítását is: a Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című tárlat a felújítási munkák miatt három évre bezárt Szépművészeti Múzeum fő műveiből nyújt gazdag válogatást - közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.
    A kiállításban ötvenhét remekmű kalauzolja végig az érdeklődőket az ókortól a gótika, a reneszánsz és a barokk művészeti emlékein keresztül egészen a 19-20. század fordulójáig.
    A Modern idők - Magyar művészet a millennium és a második világháború között címmel újrarendezett 20. századi állandó gyűjtemény az időszak legfontosabb alkotóit és törekvéseit mutatja be. Az 1896 és 1945 közötti művészetre koncentráló kiállítási egységben csaknem 150 festmény, 30 szobor és 200 érem tekinthető meg.
    A Friss Borszerda esten a Winelife Pincészetet és a soproni borvidéket Lukács Szabolcs országos sommelier bajnok mutatja be.
    Az este zenei fellépője a magyar dzsessz egyik leginnovatívabb muzsikusaként számon tartott Barabás Lőrinc, aki Eklektric nevű együttesének 2005-ös megalapítása óta többek között olyan zenészek mellett játszott, mint Bonobo, Erik Truffaz, Nicola Conte és Valerie June. A Borszerda esten szólóban áll színpadra: egyszemélyes előadásában laptopon, szintetizátoron, trombitán és effekteken szólal meg a zene, melyben a gépi, szintetikus hangzások, a trombitaszólamok tekervényei és a hangszeres improvizáció vegyül egybe - közölte az MNG.
    Július 22-én Extravagáns Borszerda címmel az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, majd egy héttel később, a Modern Borszerda esten az Arad-hegyaljai Balla Géza Pincészetet látja vendégül a Magyar Nemzeti Galéria.


 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.