A tematikus vezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, de az MNG bemutatja legfrissebb, július eleje óta látogatható kiállítását is: a Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című tárlat a felújítási munkák miatt három évre bezárt Szépművészeti Múzeum fő műveiből nyújt gazdag válogatást - közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.
A kiállításban ötvenhét remekmű kalauzolja végig az érdeklődőket az ókortól a gótika, a reneszánsz és a barokk művészeti emlékein keresztül egészen a 19-20. század fordulójáig.
A Modern idők - Magyar művészet a millennium és a második világháború között címmel újrarendezett 20. századi állandó gyűjtemény az időszak legfontosabb alkotóit és törekvéseit mutatja be. Az 1896 és 1945 közötti művészetre koncentráló kiállítási egységben csaknem 150 festmény, 30 szobor és 200 érem tekinthető meg.
A Friss Borszerda esten a Winelife Pincészetet és a soproni borvidéket Lukács Szabolcs országos sommelier bajnok mutatja be.
Az este zenei fellépője a magyar dzsessz egyik leginnovatívabb muzsikusaként számon tartott Barabás Lőrinc, aki Eklektric nevű együttesének 2005-ös megalapítása óta többek között olyan zenészek mellett játszott, mint Bonobo, Erik Truffaz, Nicola Conte és Valerie June. A Borszerda esten szólóban áll színpadra: egyszemélyes előadásában laptopon, szintetizátoron, trombitán és effekteken szólal meg a zene, melyben a gépi, szintetikus hangzások, a trombitaszólamok tekervényei és a hangszeres improvizáció vegyül egybe - közölte az MNG.
Július 22-én Extravagáns Borszerda címmel az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, majd egy héttel később, a Modern Borszerda esten az Arad-hegyaljai Balla Géza Pincészetet látja vendégül a Magyar Nemzeti Galéria.
Friss Borszerda a Nemzeti Galériában
Friss mottóval rendezi meg Borszerda elnevezésű sorozatának legújabb kiadását a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), ahol szerda este friss kiállítások, tárlatvezetések, zenei és egyéb programok, valamint a soproni Winelife Pincészetet borai várják a látogatókat.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.