Rengeteg javaslat a BKIK-tól a budapesti turizmus mentésére

Rengeteg javaslat a BKIK-tól a budapesti turizmus mentésére 

Levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, melyben együttműködést ajánlott fel a nehéz helyzetbe kerülő budapesti vendéglátóipari és turisztikai vállalkozások megsegítése érdekében. A fővárosi vállalkozásokat tömörítő kamara vezetője egyúttal egy 5 fő pontot tartalmazó javaslatcsomagot is eljutatott a fővárosnak.

Együttműködésbe kezdenek az idegenvezetők az iparkamarával 

Az egyesület és a kamara már régóta felismerte a közös együttműködésben rejlő lehetőségeket, és meg is kezdték a tárgyalásokat, de mostanra sikerült véglegesíteni, mindkét fél számára kedvező feltételekkel. Deák Judit, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) elnöke a szervezet éves közgyűlésén ismertette a tagokkal az együttműködés aláírását, és hangsúlyozta: ez a MIE 3 éves fennállásának egyik legfontosabb eredménye. A következő lépés az idegenvezetői törvény előkészítése.
A budapesti éttermek is szenvednek a munkaerőhiánytól

A budapesti éttermek is szenvednek a munkaerőhiánytól 

Szakképzett munkaerőt alig találni, az Y és Z-generációról viszont nincs jó véleménye a budapesti vendéglátósoknak - derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara vendéglátóipari szektort érintő kutatásából, amely részben éttermek és cukrászdák vezetői, részben pedig a vendégek körében készült felmérésből áll. Kiderült, a budapestiek többsége maximum 4000 forintot fizetne egy főételért és átlag 780 forintot egy korsó sörért.

Lemondott a BKIK elnöke 

Az elnök alig több mint egy év után távozik, lemondását a kamara rendkívüli elnökségi ülésén jelentette be. A kamara vezetését a májusi küldöttgyűlésen adja át - közölte a BKIK kedden az MTI-vel.

Visszaadja mandátumát a BKIK elnöksége és ellenőrző bizottsága 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöksége és az ellenőrző bizottság visszaadja mandátumát az új testületek, tisztségviselők megválasztásáig a 2017. március 30-ra összehívott küldöttgyűlésen - közölte a BKIK.
Új elnök a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara élén

Új elnök a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara élén 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. március 11-én tisztújító küldöttgyűlést tartott, ahol dr. Kiss Zoltánt - aki két cikluson át volt BKIK általános alelnöke - választották meg a közel 250.000 budapesti vállalkozást képviselő küldöttek a szervezet élére.

Több mint 12 ezer érdeklődő az Idegenvezetők Világnapján Budapesten 

Minden rekordot megdöntött az Idegenvezetői Világnap Budapesten: több mint 12 ezren vettek részt a négynapos programsorozaton.

Hajón, villamoson és gyalog is megismerheti Budapestet az Idegenvezetői Világnapon 

Február 19. és 22. között rendezik meg idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatásával és a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) társszervezésében az Idegenvezetői Világnaphoz kapcsolódó programsorozatot Budapesten. A különleges városnéző túrák többsége ingyenes, ám sok előzetes regisztrációhoz kötött.

A BKIK kevesli az Artisjus jogdíjcsökkentésének mértékét 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre, azonban a mértéket kevesli, legalább 50 százalékos mérséklést javasol - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.

Rekordévet zárt a turizmus 

Rekordévet hagyott maga mögött Magyarország és Budapest turizmusa 2013-ban - hangsúlyozta Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára pénteken az Idegenvezetői Világnap alkalmából rendezett kamarai konferencián.

Három napig tart az idén az Idegenvezetői Világnap 

Az idegenvezetőknek is van világnapjuk, amelyet Budapesten 25 éve hagyományosan február 26-án tartanak. Az idén háromnapos lesz a rendezvény.

Mostantól kötelező a kamarai regisztráció 

Az idei évtől minden egyéni és társas vállalkozás számára kötelező a kamarai regisztráció. Ennek díja 5000 forint, a határidő február vége.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!