A rejtélyes palóc menyasszonyi ládák titka

A rejtélyes palóc menyasszonyi ládák titka 

Az Egri Dobó István Vármúzeum gyűjteményébe az elmúlt évtizedekben több tucat, ácsolt és asztalosok által készített festett palóc láda is került. Ezek közül a legrégibb csaknem 250 éves. A valamikor kézzel készített bútorok történetét és a mai kor emberének szóló üzenetét vándorkiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők a múzeum területén levő püspöki palota kiállítótermeiben.
Walking-Chair a sztárvendég a Design Héten

Walking-Chair a sztárvendég a Design Héten 

A Design Hét Budapest fesztivál idén az osztrák Walking-Chair Design Studiot hívta meg a rendezvénysorozat sztárvendégeként.

Új szállodai beszállító lép piacra 

A SANAMÖBEL Bútorgyártó Kft. több évtizedes szakmai tapasztalatára építve egy új bútoripari szegmensbe kíván belépni a HORECA – hotelek, éttermek, kávézók felhasználási igényeinek megfelelő – dizájnbútorok gyártásával.

Utazzon I. Ferenc József vonatán 

A „Majestic Imperator” vonat képében I. Ferenc József császár és hitvese Erzsébet császárné 1891-ben készített eredeti k.u.k. udvari szalonvonata új életre kelt.

Terv szerint halad a Ginkgo-Sas kivitelezése  

Júliusban próbaüzemmel indul a négycsillagos Ginkgo-Sas Szálloda Vásárhelyen. Az 1,3 milliárd forintból épülő hotel 65-70 százalékban elkészült, az udvari épületben már teljesen bebútorozták a lakosztályokat - adta hírül a Dél-Magyarország.

Hotelben nyomul Armani 

Szállodatulajdonossá avanzsál a híres olasz dizájner, Giorgio Armani, aki a közeljövőben Dubaiban és Milánóban is hotelt szándékozik nyitni - írja a Média&Marketing.

Kipróbálták a Klotild Palace díszkivilágítását  

2011 első felében nyitja meg kapuit a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, a Mellow Mood Group első ötcsillagos szállodája.

Új forgalmazónál a RIO MARE 

2010. január 1-től új disztribútorral dolgozik az olasz RIO MARE márka Magyarországon. A márka kizárólagos hazai forgalmazásának jogát a 2009 folyamán megkötött megállapodás értelmében a győri Infood 2000 Kft. veszi át.

Kávézó sóból Kijevben 

Kárpátalján bányászott kősóból kialakított belső terű kávézó nyílt a napokban az ukrán fővárosban, a vendéglátóhelyen még a világítótestek is sóból vannak.

Bajor Imre bedobja a törülközőt 

119 millió forintért árulja Bajor Imre éttermét, a Kicsihuszárt – írja a Blikk.hu

Nagydíjas a pécsi Aranykacsa 

Az Európai Bor és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének közgyűlése a 2008-as évben végzett szakmai munkáját elismerve a pécsi Aranykacsa Étteremnek az EURÓPAI ÉTTERMEK NAGYDÍJÁT adományozta.

Az év szállodaszobája díjért indul az ama creation 

A Turizmus Kft. és a Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) 2009-ben negyedszer hirdette meg az Az év szállodaszobája versenyt, amelyre 3, 4 és 5 csillagos kategóriában lehetett nevezni. A megmérettetésre a szállodaipar vezető tervezőcsapata az AMA Creation is benevezett az októberben nyíló Hotel President számára tervezett szobájával.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!