Bajor Imre bedobja a törülközőt

119 millió forintért árulja Bajor Imre éttermét, a Kicsihuszárt – írja a Blikk.hu

A 216 négyzetméteres alagsori helyiségtől minden berendezésével, gépével együtt szabadulna a színművész, pedig szeptemberben még reménykedett, hogy sikerül megmenteni élete nagy vállalkozását, amelybe rengeteg pénzt és energiát ölt. „Szívfájdalom! Valamit elkezd az ember, nem sikerül, és ehhez valóban nem vagyok hozzászokva. Ez egy egész embert kívánó feladatkör, de ebben a formában nem tudtam ott lenni. Nem is értek az üzlethez" - mondta a Vasárnapi Blikknek Bajor, aki akkor azt is elárulta, hogy az étterem bezárásával sok pénze úszna el. Úgy tűnik, minden próbálkozás hiábavaló volt, előbb a vendéglátózáshoz értő üzlettárs vált ki, majd dobra verték a Dob utcai falatozót. „Kitűnő helyen, a Nagykörúttól pár lépésre, bejáratott, közismert étterem eladó" - áll az ingatlan internetes hirdetésében. A leendő tulajdonos 119 millióért 70 vendég számára elegendő területet, 44 négyzetméteres, teljes körűen felszerelt konyhát, tárolókat és öltözőket kap cserébe. Az ingatlan négyzetméterára igencsak borsos, ám a gépekkel és a bútorokkal együtt már nem is tűnik olyan rossz vásárnak a befektetés. Bajor Imre 2008 májusában nyitotta meg az elegáns Kicsihuszárt, amelyet művészek találkozóhelyeként , tanyájaként képzelt el, ám számítása nem vált be, a vendégek elmaradtak, így két hónappal a nyitás után kényszerszünetet kellett tartani. Bajor sokáig küzdött a felszínen maradásért, de belátta, hogy jobb, ha menti a menthetőt, és átadja az üzletet egy új befektetőnek. (blikk.hu)

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.