A díjat Carlos Martín Cosme elnök adta át Háber Tamás étterem tulajdonosnak. Az európai szövetség spanyol, olasz, francia, litván, magyar, görög és portugál tagjai az európai éttermek látogatásai során az étel-, ital kínálatot és a szakmai munkát értékelik. Bírálatuknál kiemelt szempont a hazai alapanyagok felhasználása, a termékek fogyasztási értéke és az üzlet enteriőrje is.
Az 1913 óta a történelmi belvárosban található épület három szinten áll a vendéglátás szolgálatában. Minden szint más-más kor építészeti törekvéseit, más-más, az adott korra jellemző hangulatot idéz fel. A kisvendéglő sötét tónusú fa bútoraival az elmélyült beszélgetések tere, a Zsolnay terem a romantikus vacsorák, a protokolláris étkezések tökéletes díszlete. A falakat díszítő egyedi készítésű porcelán dekoráció, a Zsolnay-borkút és az étkészlet, már az étkezés előtt felcsigázza az érzékeket. Az étterem saját borpincéje vináriuma garantálja a minőséget, és a felszolgált borok szakszerű kezelését. Vendégei szerint az Aranykacsa egy kortörténet, hiszen az étterem alapjait a XVIII. században építették, a jelenlegi borospincét a XIX. században fejezték be. A XX. században készült el a századforduló hangulatát idéző Zsolnay és Tüke terem, a XXI. században pedig a mai kor igényeit kielégítő DAKK terem, mely a város fiataljainak, egyetemistáinak igényei szerint épült.
Nagydíjas a pécsi Aranykacsa
Az Európai Bor és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének közgyűlése a 2008-as évben végzett szakmai munkáját elismerve a pécsi Aranykacsa Étteremnek az EURÓPAI ÉTTERMEK NAGYDÍJÁT adományozta.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején
Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon
Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben
Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO
A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?
Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál
A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait
A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka
Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát
Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Interjú
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”
Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.