A díjat Carlos Martín Cosme elnök adta át Háber Tamás étterem tulajdonosnak. Az európai szövetség spanyol, olasz, francia, litván, magyar, görög és portugál tagjai az európai éttermek látogatásai során az étel-, ital kínálatot és a szakmai munkát értékelik. Bírálatuknál kiemelt szempont a hazai alapanyagok felhasználása, a termékek fogyasztási értéke és az üzlet enteriőrje is.
Az 1913 óta a történelmi belvárosban található épület három szinten áll a vendéglátás szolgálatában. Minden szint más-más kor építészeti törekvéseit, más-más, az adott korra jellemző hangulatot idéz fel. A kisvendéglő sötét tónusú fa bútoraival az elmélyült beszélgetések tere, a Zsolnay terem a romantikus vacsorák, a protokolláris étkezések tökéletes díszlete. A falakat díszítő egyedi készítésű porcelán dekoráció, a Zsolnay-borkút és az étkészlet, már az étkezés előtt felcsigázza az érzékeket. Az étterem saját borpincéje vináriuma garantálja a minőséget, és a felszolgált borok szakszerű kezelését. Vendégei szerint az Aranykacsa egy kortörténet, hiszen az étterem alapjait a XVIII. században építették, a jelenlegi borospincét a XIX. században fejezték be. A XX. században készült el a századforduló hangulatát idéző Zsolnay és Tüke terem, a XXI. században pedig a mai kor igényeit kielégítő DAKK terem, mely a város fiataljainak, egyetemistáinak igényei szerint épült.
Nagydíjas a pécsi Aranykacsa
Az Európai Bor és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének közgyűlése a 2008-as évben végzett szakmai munkáját elismerve a pécsi Aranykacsa Étteremnek az EURÓPAI ÉTTERMEK NAGYDÍJÁT adományozta.

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között
Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől
Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra
A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten
A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban
A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség
A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen
Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon
Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban
Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány
Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.