A családi vállalkozásként működtetett kávézó készítéséhez használt 10 tonna természetes kősót az aknaszlatinai sóbányából szállították Kijevbe. A vendéglátó egységben a tulajdonosok a kárpátaljai bányában működő gyógykamrák steril mikroklímáját szeretnék újjáteremteni –adta hírül a Szegodnya című ukrán napilap.
A különleges kávézóban kősótömbökből vannak a falak, a padló és a mennyezet, de még a csillárok is. Sőt a helyiségek bútorzatának intarziáit is sókristályokból készítették.
A vendéglátóhely jellegéhez és szelleméhez illő a kínálat is, a betérőket friss alapanyagokból készült bioételekkel, gyógyfüvekből főzött teákkal várják, desszertként pedig különböző gyümölcslekvárokkal töltött palacsintákat szolgálnak fel. A kávézóban – magától értetődően – tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás.
Kávézó sóból Kijevben
Kárpátalján bányászott kősóból kialakított belső terű kávézó nyílt a napokban az ukrán fővárosban, a vendéglátóhelyen még a világítótestek is sóból vannak.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában
Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes
2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.