A családi vállalkozásként működtetett kávézó készítéséhez használt 10 tonna természetes kősót az aknaszlatinai sóbányából szállították Kijevbe. A vendéglátó egységben a tulajdonosok a kárpátaljai bányában működő gyógykamrák steril mikroklímáját szeretnék újjáteremteni –adta hírül a Szegodnya című ukrán napilap.
A különleges kávézóban kősótömbökből vannak a falak, a padló és a mennyezet, de még a csillárok is. Sőt a helyiségek bútorzatának intarziáit is sókristályokból készítették.
A vendéglátóhely jellegéhez és szelleméhez illő a kínálat is, a betérőket friss alapanyagokból készült bioételekkel, gyógyfüvekből főzött teákkal várják, desszertként pedig különböző gyümölcslekvárokkal töltött palacsintákat szolgálnak fel. A kávézóban – magától értetődően – tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás.
Kávézó sóból Kijevben
Kárpátalján bányászott kősóból kialakított belső terű kávézó nyílt a napokban az ukrán fővárosban, a vendéglátóhelyen még a világítótestek is sóból vannak.
Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!
40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?
Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni
A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik
2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka
Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10 legmenőbb koktélbár
Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot
Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre
Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Interjú
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni
A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető
Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.