A csehek háromnegyede belföldön nyaral

A csehek háromnegyede belföldön nyaral 

Csehország lakosságának 76 százaléka az idén belföldi nyaralást tervez - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet májusban készített a CzechTourism állami turisztikai ügynökség.

A csehek is elég csehül állnak 

Jelentősen visszaesett a csehországi idegenforgalom az első negyedévben.

A jelentkezési határidő hamarosan lejár 

Július 25-ig, illetve július 31-ig várja a jelentkezőket a Visegrádi Négyek szakmai körútja Oroszországba és Dél-Kelet-Ázsiába. A workshopok, prezentációk és tárgyalási lehetőségek minden, a régióban érdekelt szakmai szereplőnek hasznosak lehetnek, különösen az adott régiók beutaztatásában érdekelt utazási irodáknak.

Úszhat a kubai rumban Csehország 

Szokatlan módon törlesztené Kuba adósságát Csehország felé: a híres kubai rummal – tájékoztat az Index.

Jelentősen nőtt a külföldi turisták száma Csehországban 

Mintegy 13,6 millió külföldi turista látogatott el ez idei első fél évben Csehországba, ami éves összehasonlításban tíz százalékos növekedés - közölte a CzechTourism állami idegenfoprgalmi ügynökség pénteken Prágában.

Idén a csehek fele belföldön nyaral 

Visszaesett az idén a külföldi nyaralást választó csehek száma, amit a turisztikai szakértők elsősorban a megromlott nemzetközi biztonsági helyzettel magyaráznak.
Kulturális fesztivált visznek a zsámbéki rakétabázisra

Kulturális fesztivált visznek a zsámbéki rakétabázisra 

10 színházi előadás Csehországból, Erdélyből és Magyarországról, 5 koncert, szabadtéri mozi, workshopok – többek között ezeket  a programokat kínálja a vadonatúj Y.EAST fesztivál. A cseh-magyar színházi és zenei találkozóra 2016. június 30. és július 3. között kerül sor az egykori zsámbéki rakétabázison.

Több mint 130 éves borokat találtak egy cseh kastélyban 

Neves borszakértők megkóstolták a nyugat-csehországi Becov nad Teplou-kastélyban 1985-ben felfedezett több mint 130 éves italgyűjtményt. Megállapították, hogy a borok kitűnő állapotban vannak, és értékük jóval magasabb lehet, mint a korábban becsült mintegy 20 millió korona (mintegy 230 millió forint) - közölte Jakub Pribyl borszakértő hétfőn a cseh hírügynökséggel ( forrrás: MTI).
Kínai cég vásárolt be a Travel Service-ben

Kínai cég vásárolt be a Travel Service-ben 

A kínai CEFC egyelőre 10%-át vásárolta meg a Travel Service-nek, de ennél nagyobb részesedést fog szerezni a cseh légitársaságban.

Új helyszínen a VIII. Budapesti Cseh Sörfesztivál 

8 év. 8 éve, hogy valami elindult Budapesten. Egy mozgalom, mely a már ismert és kevésbé ismert kisüzemi cseh söröket és a csodálatos cseh kultúrát hivatott bemutatni.

Magyarország felkerült a cseh turisták térképére 

Megugrott tavaly a csehek érdeklődése Magyarország iránt. Míg 2013-ban mintegy 90 ezer cseh állampolgár töltötte szabadságát Magyarországon, addig tavaly már 166 ezer, ami 83,94 százalékos növekedés - derült ki a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában nyilvánosságra hozott kimutatásából.

Az export miatt nőtt a cseh sörgyártás tavaly 

Másfél százalékkal több sört főztek éves szinten tavaly Csehországban az előzetes adatok alapján - közölte Jan Vesely, a cseh sörgyárak szövetségének elnöke pénteken.

A Malév-csőd miatt népszerűbb Csehország az oroszoknál? 

Csehország egyre népszerűbb az orosz turisták körében, egy orosz utazásszervező szerint ehhez a Malév-csőd is hozzájárult.

Igazi kedvenc a magyarok körében Ciprus 

Tovább folytatódnak a pozitív tendenciák a magyarok ciprusi kiutazásában.

Cseh utazásszervezők jártak az Alföldön 

Sikeresen zárult az a tanulmányút, melyet a Magyar Turizmus Zrt. prágai külképviselete a társaság Tisza-tavi, illetve Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóságával, valamint az Asociace cestovních kanceláří České republiky (ACK ČR) utazási irodai szövetséggel együttműködve szervezett cseh utazási irodák vezető képviselői számára, 2012. április 25-29. között.

Tavasszal hozzánk jönnek legszívesebben a csehek 

Budapest, valamint a magyarországi gyógy- és élményfürdők a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé számítanak - derült ki a cseh idegenforgalmi irodák szövetségének (ACCKA) elemzéséből, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában.

Cseh napok a Nagyvásárcsarnokban 

Ötödik alkalommal tartanak Cseh Napokat a Nagyvásárcsarnokban szeptember 15-17. között, amelyre 18 cég hozta el kínálatát. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!