Új helyszínen a VIII. Budapesti Cseh Sörfesztivál

8 év. 8 éve, hogy valami elindult Budapesten. Egy mozgalom, mely a már ismert és kevésbé ismert kisüzemi cseh söröket és a csodálatos cseh kultúrát hivatott bemutatni.

8 év bizony sok idő. Évről-évre egyre többen jöttek el és egyre többen érezték, hogy részesei szeretnének lenni ennek a nyári forgatagnak. Ezalatt a 8 év alatt évről-évre próbáltak megfelelni a szervezők annak az egyre növekvő elvárásnak, melyet megköveteltek tőlük a látogatók. Idén úgy döntöttek, hogy ugyan még nem lépett jubileumi korba a Budapesti Cseh Sörfesztivál, mégis egy nagyobb helyszínre viszik a rendezvényt, hogy még kényelmesebben, még több kiállítóval, még különlegesebb élményben lehessen része a vendégeknek.

Néhány igazi különlegesség, melyekkel nagyon ritkán találkozhatunk a magyar rendezvényeken: ilyenek lesznek többek között a Purkmistr, a Kout, a Brevnov, a Kocour és a Sveti Norbert mikró sörfőzdék sörei.

Az alábbi sörfőzdék is már biztosan ott lesznek a VIII. Budapesti Cseh Sörfesztiválon: Ferdinand, Hubertus, Bud1795, Zubr, Litovel, Opat, Svijani, Primator, Pernstejn, Krusovice, Bernard, Breznak, Holba, Cerna Hora, Jezek, Havlicku Brod, Chodobar, és még sorolhatnánk. Továbbá lesz egy kifejezetten magyar kézműves remekeket árusító „Magyar ház”, egy „Nemzetközi ház” valamint, egy „Best of” házra keresztelt árusítóhely. Emellett cseh sörökből készült párlatkülönlegességeket, egyéb cseh párlatokat és cseh röviditalokat is lehet kóstolni a VIII. Budapesti Cseh Sörfesztiválon.

Profi vendéglátósok, elfogadható árakkal várják a vendégeket igazi cseh sültekkel, knédlivel és számos egyéb, a fesztiválokon kedvencnek számító étkekkel. Emellett lesz sörtotó, sörsprint és sörverseny.

Dátum: 2015. június 24. – július 5.
Helyszín: Budapest, 1054. Szabadság tér

https://www.facebook.com/events/416933828431517/

 

 


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.