Ne most tervezzen túrát a csendes-óceáni Tonga szigetére

Ne most tervezzen túrát a csendes-óceáni Tonga szigetére 

Mert vulkánkitörés és szökőárveszély van egyszerre a szigeten.

Eltörölték a cunamiriadót Indonéziában 

Csütörtök reggelre a rend és a nyugalom helyreállt a földrengés sújtotta szumátrai térségben, magyar állampolgár érintettségéről továbbra sincs értesülése a jakartai nagykövetségnek - tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a honlapján.

Erős földrengés rázta meg Indonéziát, cunami jöhet 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Szumátra szigete melletti nagy erejű földrengésre figyelmeztette az Indonéziába készülő magyar állampolgárokat honlapján szerdán.

Tíz éve tarolt az indiai-óceáni cunami 

Tíz éve, 2004. december 26-án soha nem látott szökőár tarolta végig nyolc dél-ázsiai ország tengerpartját és Afrika keleti partvidékét.

Új virágkort álmodnak a magyarok Srí Lankának 

A Srí Lankai Ínyenc Napokat szervező Lupus Travel és a Qatar Airways hazai képviselői célul tűzték ki, hogy a következő években a 2005-ös cunami előtti szintre növelik a könnycsepp alakú szigetre utazó magyar turisták számát. Munkatársunktól

Nemzeti park lesz a szökőár sújtotta terület 

Nemzeti parkot létesítenek a japán Honsú sziget északkeleti részén, azon a területen, ahol hatalmas pusztítást végzett a szökőár március közepén - jelentette be szerdán a japán környezetvédelmi minisztérium.

Katasztrófa sújtotta területből világörökség 

Buddhista épületek, kertek és történelmi emlékhelyek kerülhetnek fel az UNESCO világörökségi listájára a két hónappal ezelőtti földrengés és cunami sújtotta Hiraizumi térségéből.

25 nagykövetség zárt be Tokióban 

Huszonöt nagykövetség zárt be ideiglenesen a japán fővárosban, Tokióban a március 11-i természeti katasztrófákat és egy atomerőműben keletkezett balesetet követően - közölte szerdán a japán külügyminisztérium.

Cunamiriasztó központot terveznek Franciaországban 

Hosszú időn át senki sem vette komolyan annak a lehetőségét, hogy a Földközi-tenger térségében cunami pusztíthat, noha ez ott is fenyeget, ha nem is olyan mértékben, mint a Csendes-óceán partjain. Jövőre viszont már nemcsak elvben, hanem gyakorlatban is felkészülnek az esetleges pusztító tengermozgás előrejelzésére: 2012-ben megkezdi működését az a központ, amelynek feladata az Atlanti-óceán északkeleti és a Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakuló szökőárak észlelése és a riasztás kiadása lesz (CENALT).

Külügy: ha lehet, halassza japán útját 

A Külügyminisztérium a japán helyzet értékelése alapján az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriába sorolja át Iwate, Miyagi és Fukushima prefektúrákat. 

Részben helyreállt a közlekedés Tokióban 

A Japán Nemzeti Turisztikai Hivatal (JNTO) legutoljára kedden frissített közleménye szerint Tokióban és környékén részben helyreállt a közlekedés a múlt pénteki földrengést követően.

Áprilisig felfüggesztik az utakat Japánba 

Több magyarországi kiutaztató iroda is úgy döntött, felfüggeszti vagy későbbre halasztja útját Japánba, a beutaztató irodáknál pedig folyamatos a lemondás a Japánban történt kettős katasztrófa miatt. Csabai Ferenc, a kifejezetten Japánnal foglalkozó Net Travel Services Utazási Iroda üzletfejlesztésért felelős vezetője az MTI-nek elmondta: áprilisig minden útjukat felfüggesztették. Az azt követőekről pedig később döntenek.

Az érintett körzetek elhagyását kéri a Külügyminisztérium 

A Fukushima atomerőműben kialakult helyzet és a szökőár következményei miatt a Külügyminisztérium azt javasolja a rendkívüli eseménnyel leginkább érintett körzetekben (Iwate, Miyagi, Fukushima prefektúra) tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy ha maradásuk nem feltétlenül szükséges a felsorolt területeken, akkor fontolják meg e körzetek elhagyását tömegközlekedési eszközökkel vagy a rendelkezésükre álló bármely más módon a helyzet teljes normalizálódásáig.

A külföldiek elhagyják Tokiót 

Tovább súlyosbítja a földrengés és szökőár sújtotta Japán helyzetét a sugárfertőzéstől való félelem.

Cunamiriadó a csendes-óceáni térségben 

Japánban már legkevesebb 32 halálos áldozata van a pénteki 8,9-es erősségű földrengésnek és az azt követő szökőárnak a helyi sajtó szerint.

Evakuálják Hawaii part menti területeit 

A pénteki japáni földrengésnek és az általa előidézett szökőárnak bizonyosan már 19 halálos áldozata van az ország északkeleti részén elterülő Tohoku és Kantó régiókban - jelentette az NHK állami televízió.

Földrengés és cunami Japánban 

Nagyon erős, 8,8-as erősségű földrengés rázta meg pénteken Japán északkeleti partvidékét, a fővárosban, Tokióban kilengtek az épületek, több tűz keletkezett. A hatóságok tíz méter magas hullámra vonatkozó cunamiriadót rendeltek el, de már legalább 4 méter magas víztömeg áramlik a szárazföld belseje felé - jelentették különböző médiumok.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!