Leáll a légiközlekedés az EU és hét afrikai ország között

Leáll a légiközlekedés az EU és hét afrikai ország között 

FRISSÍTVE Felfüggesztik a légi összeköttetést az Afrika déli részén található országokkal az Európai Unió (EU) tagállamai a nemrég Dél-Afrikában kimutatott új koronavírus-variáns miatt.
Az Emirates októbertől sűríti dél-afrikai járatait

Az Emirates októbertől sűríti dél-afrikai járatait 

A légitársaság heti 28 járatot indít Dél-Afrikába, illetve október 31-től A380-as napi járat indul Johannesburgba - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
Újabb dél-afrikai desztinációk az Emirates kínálatában

Újabb dél-afrikai desztinációk az Emirates kínálatában 

Megállapodást kötöttek dél-afrikai partnerükkel, a Cemair légitársasággal, hogy csatlakozási lehetőséget és további dél-afrikai desztinációk lehessenek elérhetők.
Bezárkóznak a britek elől Európa országai

Bezárkóznak a britek elől Európa országai 

A Németország és az Egyesült Királyság, illetve a Németország és Dél-Afrika közötti utazási lehetőségek korlátozására készül a német szövetségi kormány az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) mutációja miatt - jelentették be vasárnap Berlinben.
Dél-Afrika egy új app-tól reméli a turizmus feléledését

Dél-Afrika egy új app-tól reméli a turizmus feléledését 

A Tourism Business Council of South Africa (Dél-afrikai Turisztikai Üzleti Tanács – TBCSA) elindította az Opus4business turisztikai és vendéglátóipari alkalmazását.
A világ legjobb étterme egy dél-afrikai halászfaluban van

A világ legjobb étterme egy dél-afrikai halászfaluban van 

Egy dél-afrikai halászfaluban lévő kis étteremnek, a Wolfgatnak ítélték oda az év étterme díját a legújabb nemzetközi gasztronómiai díj, a World Restaurant Awards hétfő este Párizsban rendezett díjátadó gáláján.

Az Accor esete Dél-Afrikával 

Az AccorHotels stratégiai együttműködést jelentett be a dél-afrikai székhelyű Mantis Grouppal, amely vállalat világszerte megtalálható, több díjat nyert ötcsillagos szállodák és szállások kollekciója. A megállapodás, mely butikhoteleket, ökoszállásokat, parkokat és luxus lakóhajókat, valamint kalandturizmust és egyedi utazásszervezést is magába foglal, megerősíti az AccorHotels vezető szerepét a kivételes egyedi élmények kínálatában, és reflektál a Csoport környezetvédelmi platformjára, a Planet 21-re.

Közeleg a „Day Zero", amikor Fokváros kiszárad 

Dél-Afrika délnyugati részén, a 4 milliós Fokvárosban a forró és száraz idő miatt a víztározók kifogyóban vannak, újabb lakossági korlátozást vezettek be.
Több mint négymillió forintba kerül a világ első gyémántszafarija

Több mint négymillió forintba kerül a világ első gyémántszafarija 

Dél-Afrika ismert a szafariturizmusáról, a vadvilág után azonban most egy másik természeti kinccsel csalogatják a turistákat az országba, ahol szeptemberben indul az első gyémántszafari.
Viktória-vízesés sárgalázoltás nélkül

Viktória-vízesés sárgalázoltás nélkül 

Egyes afrikai országok esetében Dél-Afrika már nem kér sárgaláz elleni oltási bizonyítványt.

Hazai séf bizonyíthat az Ifjúsági Szakács-világbajnokságon 

Az idén 19. alkalommal megrendezett Chaine des Rotisseurs ifjúsági szakácsversenyen öt indulónak - Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem), Humli Dávid (Villa Medici), Mészáros Ádám (Gerbeaud/Onyx Étterem), Pereszlényi Alexandra (Hilton Hotel), és Várdai József (Bock Hotel) – egy meglepetés kosár tartalmának felhasználásával 3,5 óra alatt kellett összeállítania és elkészítenie egy menüt, négy főre tálalva.

Kettős ünnep dél-afrikai borok kíséretében 

Kettős évfordulót ünnepel az idén a Dél-afrikai Köztársaság: 20 évvel ezelőtt lépett a szabadság és a demokrácia útjára az ország Nelson Mandela vezetésével, az ország nemzeti légitársasága, South African Airways pedig az idén 80 éves.

Nyomorgás Dél-Afrikában napi 80 euróért 

Bádogtetejű kunyhóban töltheti az éjszakát, rezsón melegítheti a reggelit! Ötcsillagos ellátás és wifi van! Egy éjszaka 80 euro!- ajánlja egy dél-afrikai idegenforgalmi cég. A nyomornegyedek lakói 80 eurót keresnek egy hónapban - már persze, ha van munkájuk - írja az AfriPort.hu.

Magyar turistákat támadtak meg Dél-Afrikában 

Fegyveresek támadtak egy 24 fős magyar turistacsoport két tagjára Dél-Afrikában november 22-én, pénteken – írja az AfriPort a Life.hu beszámolója alapján.

A negyedik feleség ingyen repül 

Minden olyan férfi utasnak, aki négy feleséggel utazik, egy jegy árát elengedi egy dél-afrikai légitársaság. 

A BRIC-országok BRICS-re bővültek 

Az "S" pedig nem más, mint Dél-Afrika, avagy angolul South AfricaTörténelmi pillanatnak, mérföldkőnek értékelte országa BRICS-tagságát Jacob Zuma dél-afrikai elnök, miután megérkezett a csoport (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika)csúcsértekezletének helyszínére, a dél-kínai Szanja (Sanya) városba.

Afrikában nyit légitársaságot a Brussels Airlines 

Továbbra is komolyan veszi afrikai pozícióit a Brussels Airlines, sőt 2011-től egy afrikai partnerrel közös légitársaságot nyit a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Megváltoztak az előítéletek Dél-Afrikával kapcsolatban 

A 2010-es FIFA Világbajnokságnak köszönhetően világszerte megváltozott Dél-Afrika megítélése mint turisztikai desztináció.

Fokváros: halálos nászút 

Tragikus véget ért egy brit házaspár nászútja a Dél-afrikai Köztársaságban. Érkezésük másnapján Fokvárosban fegyveresek elrabolták őket, és a pár hölgytagját meggyilkolták.

Fosztogatnak a dél-afrikai hotelekben 

Legutóbb kínai újságírókat raboltak ki a pénteken kezdődött labdarúgó vb helyszínén, szerda hajnalban pedig saját hotelszobájukban fosztottak meg értékeitől három fotóst.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!