Bizakodók a dél-dunántúli szállodák

Bizakodók a dél-dunántúli szállodák 

Az MSZÉSZ dél-dunántúli régiójának szállodaigazgatói február 15-én egy reggeli keretében beszélgettek a kihívásokról, kilátásokról, értékelték az elmúlt időszakot. A beszélgetésnek a teljeskörűen felújított pécsi, négycsillagos Palatinus Boutique Hotel adott otthont.
Ökoturizmusban a Dél-Dunántúl a nyerő

Ökoturizmusban a Dél-Dunántúl a nyerő 

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. ökoturizmus területén végzett kimagasló szakmai tevékenységét a Dél-Dunántúl turizmusáért díjjal ismerte el a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli marketing igazgatósága - közölte az ország egyik legjelentősebb erdőgazdálkodója, egyúttal legnagyobb vadgazdálkodója.
Unikális attrakciók, komplex élmények

Unikális attrakciók, komplex élmények 

Akkor elégedett a turista, ha élményekkel gazdagodik – hangzott el az Antall József Politikai és Társadalomtudományi Tudásközpont által szervezett Országimázs Konferencián Pécsett. Az immár negyedik alkalommal megrendezett tanácskozás középpontjában a Dél-Dunántúl állt.

Idén Pécsett rendezik meg az Országimázs Konferenciát 

Immár negyedik alkalommal rendezik meg az Országimázs Konferenciát, ezúttal Pécsett kerül sor az eseményre, amelynek fókuszában idén a Dél-Dunántúl áll.

Szállt-e már meg illathotelben? 

Február végéig még nem is fog, de már készül a sikondai illathotel, az ökologikus szemléletű szállodafejlesztés európai uniós forrásból.

Megkezdődhet a pécsi állatkert felújítása 

Minden engedély megérkezett. A tervek szerint a munkálatok március végén indulhatnak, s ez év végére be is fejeződhetnek. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az állatkert nem csak megújul, de ökoturisztikai látogatóközpontként működhet tovább.

Megújul a sellyei kastélypark 

Megújul a Draskovich-kastély parkja Sellyén, amelyet a Dél-Dunántúl fajokban leggazdagabb arborétumának tartanak a szakemberek. A tervek szerint 2014 végére befejeződő rekonstrukciót követően a park ismét jelentős szerepet tölthet be az Ormánság idegenforgalmában.

Jelentősen csökkent a dél-dunántúli gyógyfürdők forgalma 

A tavalyi jól sikerült év után idén 4-14 százalékkal csökkent a dél-dunántúli gyógyfürdők forgalma, ezen a trenden az év utolsó hónapja már nemigen tud fordítani - számolt be Iharosi István, a 18 fürdőt tömörítő Dél-dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesületének elnöke az MTI-nek kedden.
Újabb források a dél-dunántúli turizmus fejlesztésére

Újabb források a dél-dunántúli turizmus fejlesztésére 

A Dél-Dunántúlon újabb turisztikai fejlesztések valósulhatnak meg a Regionális Operatív Program keretében. A tartaléklistán szereplő tizenhét projekt, összesen 5,1 milliárd forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Tervből.

Elindult a vidéki örökség útjai projekt 

A vidék szellemi és kulturális értékeinek feltárásával, népszerűsítésével erősítené Baranya, Somogy, és Tolna falusi vendéglátóinak, helyitermék-előállítóinak forgalmát a Dél-dunántúli Falusi Turizmus Klaszter, mely 2015 elejéig 40 millió forintot költ e tervei megvalósítására.

Megújul a szászvári várkastély 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Dél-Dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert forrás, csaknem 500 millió felhasználásával  újítja fel a szászvári várkastélyt. 

Turisztikai fejlesztések a Dél-Dunántúlon 

Huszonnégy cég jut közel kétmilliárd forintos európai uniós támogatáshoz turisztikai és telephelyfejlesztésre a Dél-Dunántúlon az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség legutóbbi döntése alapján - közölte a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) az MTI-vel.

Dél-Dunántúl Turizmusáért 

A február 16-i hétvégén – a Pécs-Mecseki Borút által szervezett horvát-magyar helyi termék degusztációs gálavacsora keretében – adta át a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjakat.

Akik a legtöbbet tették Dél-Dunántúl turizmusáért 

A február 16-i hétvégén – a Pécs-Mecseki Borút által szervezett horvát-magyar helyi termék degusztációs gálavacsora keretében – adta át a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjakat. A díjátadót immár a 10. alkalommal rendezték meg. Az alkalmanként 5-5 turisztikai szereplőt díjazó szobor, Szabó János bükkösdi fafaragó stilizált angyalt ábrázoló alkotása.

Megújul a siklósi vár homlokzata is 

Folytatódik a siklósi vár felújítása: a Dél-Dunántúl legnépszerűbb erődítményének 2014 őszéig tartó és elsősorban az egységes homlokzatának kialakítását célzó munkáira 400 millió forintot költenek.

Még a Hell Energy is szállodát épít 

Négy régióban, Észak-Magyarországon, Dél-Alföldön, Dél-Dunántúlon és Észak-Alföldön hirdették ki az ÚMFT Regionális Operatív Programok keretében kiírt Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázatok nyerteseit a napokban.

Imázsfilm készült a Dél-Dunántúlról 

Imázsfilm készült a Dél-Dunántúli régió turisztikai értékeiról. 

Helyi termék mintaprogram indult a Dél-Dunántúlon 

Helyi termék mintaprogram indult a Dél-Dunántúlon, a Magyar Turizmus Zrt. gesztorálásával, a Magyar Termék Nonprofit Kft., a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, a Baranya Megyei Munkaügyi Központ, az Agrárgazdasági Kutatóintézet, a Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet, a FATOSZ dél-dunántúli szervezetei, a területileg érintett kamarák és számos más partner együttműködésével, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt.

Átadták a Dél-Dunántúl Turizmusáért díjakat 

A dél-dunántúli régió turizmusirányítási szakembereiből és turisztikai vállalkozóiból álló grémium idén is átadta a „Dél-Dunántúl Turizmusáért 2011” díjat ünnepélyes keretek között 2012. február 24-én, a régió éves turisztikai szakmai napján a pécsi Corso Hotel dísztermében.

Egymást érik a turisztikai rendezvények Berlinben 

November 22-23 között két napon keresztül, mutatkoztak be Villány és Tokaj jelentős borászatai, valamit az észak-magyarországi és dél-dunántúli turisztikai régiók a Magyar Nagykövetség reprezentatív épületében.

Hőspróbák a Dél-Dunántúlon 

Egész családok tartalmas kikapcsolódásául szolgáló hőspróbákat szervez májustól szeptember végég a Dél-dunántúli Vár és Kastélyturisztikai Klaszter, hogy növelje a régió várainak és kastélyainak forgalmát.

Gyeregyalog a Dél-Dunántúlra 

A tavalyi év elején alakult meg a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

42 millió forint falusi turizmusra 

Baranya, Somogy és Tolna megye falusi vendéglátóinak piacra jutását, képzését, szolgáltatási színvonaluk emelését szeretné segíteni a közelmúltban alakult Dél-dunántúli Falusi Turizmus Klaszter, melyet pénteken Pécsen sajtótájékoztatón mutattak be.

Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter alakult 

Új formában fogtak össze a Pannon Borrégió borturisztikai szolgáltatói, szakmai szervezetei és vállalkozásai, hogy elsősorban két területen, a bormarketing és a borturizmus terén tegyék ismertebbé és eladhatóbbá a térséget. A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter a Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül a "Turisztikai klaszterek fejlesztése" tárgyú pályázaton kapott 20 hónapos támogatást.

Ökoporta hálózat a Dél-Dunántúlon 

Az ország első Környezetbarát Vendégfogadó - Ökoporta hálózata kezdte meg működését a Dél-Dunántúlon.

Idegenforgalmi szakemberek randevúja Hévízen 

Nemzetközi tanulmányútra és üzletember-találkozóra került sor Hévízen 15 külföldi és húsz magyar idegenforgalmi szakember részvételével.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!