Megtartja piacvezető helyét itthon az ultrafapados légitársaság

Megtartja piacvezető helyét itthon az ultrafapados légitársaság 

A tavalyi nyári szezonban Magyarországról közel 3 millió utas lépett a Wizz Air fedélzetére.
Wizz Air: újabb leányvállalat, megvannak az Ukrajnában rekedt gépek

Wizz Air: újabb leányvállalat, megvannak az Ukrajnában rekedt gépek 

A diszkont légitársaság már most a koronavírus előtti teljesítményének 140 százalékán pörög. Közben Máltán alapított új légitársaságot.A Trend FM Nap Vendége műsorában Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója beszélt arról is, hogy az orosz-ukrán háború csak a konfliktus első két hetében vetette vissza a polgári repülést, és kiemelkedő nyári utasforgalomra számít.
Budapestre indítana járatokat egy dél-koreai diszkont légitársaság

Budapestre indítana járatokat egy dél-koreai diszkont légitársaság 

A diszkont légitársaság 2019-től Budapestre és Zágrábba nyithat járatokat Szöulból, majd egy évvel később elindítanák a bukaresti és belgrádi járataikat is.

Utasszámbővüléssel nyitották az évet az európai fapadosok 

Európa mindhárom nagy diszkont légitársasága tíz százalékon felüli utasforgalom-bővülést ért el januárban az előző évihez viszonyítva - derül ki a légitársaságok által közzétett utasforgalmi statisztikákból.

Budapest és Amszterdam között indított járatot az easyJet 

Megérkezett az év első új járata Budapestre: az easyJet február 6-ától elérhető amszterdami útvonala már a nyolcadik desztináció a légitársaság Budapestről induló járatainak kínálatában.
Rekord nyereség a világ legnagyobb diszkont légitársaságánál

Rekord nyereség a világ legnagyobb diszkont légitársaságánál 

Rekord nagyságú, 2,2 milliárd dollár adózott eredménnyel zárta a 2016-os évet a dallasi székhelyű Southwest Airlines, a világ legnagyobb diszkont légitársasága.

Kiváló évet zártak az európai fapadosok 

Növelték utasforgalmukat Európa nagy diszkont légitársaságai 2016-ban az egy évvel korábbihoz képest, decemberben a Ryanair, az easyJet és a Wizz Air is átlagon felüli bővülést produkált - derül ki a légitársaságok honlapján közölt utasforgalmi statisztikákból.
23 milliós utasforgalmat produkált a Wizz Air

23 milliós utasforgalmat produkált a Wizz Air 

A Wizz Air újabb kiemelkedő évet zárt, amelyet rekordszintű utasforgalom, jelentős hálózatbővítés és az üzleti tevékenysége, valamint szolgáltatásai minőségének nemzetközi elismerése jellemzett. Az elmúlt 12 hónap során a diszkont légitársaság 9 repülőgépet adott flottájához, 16 új célállomást tett elérhetővé és több mint 100 útvonallal bővítette folyamatosan növekvő hálózatát.

Budapesten toboroz légiutas-kísérőket a fapados légitársaság 

Több mint kétezer fővel bővíti alkalmazottainak számát a Ryanair.

Jól zárták a novembert a nagy európai fapadosok 

Növelték utasforgalmukat novemberben az előző évihez viszonyítva Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, az easyJetnél mérséklődött a töltöttségi mutató - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikákból.

Több utast hozott a tél az easyJetnek 

A diszkont légitársaság utaslétszáma tovább nőtt novemberben.

Elhagyja Marosvásárhelyet a Wizz Air 

Kolozsvárra költözteti valamennyi marosvásárhelyi járatát a következő két hétben a Wizz Air, az egyedüli diszkont légitársaság, amely rendszeresen igénybe vette a Maros megyei tanács által üzemeltetett Transilvania repülőteret - közölte az Agerpres hírügynökség csütörtökön, az önkormányzat bejelentésre hivatkozva.

Jelentősen rontott eredményein a világ legnagyobb fapadosa 

Jelentősen csökkent a világ legnagyobb diszkont légitársaságának, a Southwest Airlinesnak az üzemi és adózott eredménye is a harmadik negyedévben az előző évihez viszonyítva.

Több debreceni járatot indít a WizzAir karácsonykor 

Sűríti karácsonyi debreceni járatait a WizzAir légitársaság - közölte a debreceni repülőtér járatfejlesztési igazgatója.

Jól teljesítettek az európai fapadosok 

Növelték utasforgalmukat augusztusban az előző évihez viszonyítva Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair és a magyar kötődésű Wizz Air kétszámjegyű növekedést produkált - derül ki a cégek honlapján közzétett utasforgalmi adatokból.

Netes átverés: nem osztogat ingyen repülőjegyeket a Ryanair 

Az interneten terjedő átverésre figyelmeztet a diszkont légitársaság.

30 millió utas a brit Wizz-járatokon 

A Wizz Air augusztus 16-ával immár 30 millió utast szállított egyesült királyságbeli útvonalain.

Növekvő utasforgalom Európa diszkont légitársaságainál 

Növelték utasforgalmukat júliusban Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair és a magyar hátterű Wizz Air is kétszámjegyű bővülést jelentett az egy évvel korábbi szinthez képest - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett statisztikákból.

470 ezerrel több utast szállított júliusban az easyJet 

A nyári időszak hagyományosan a legerősebb szezon a légitársaságoknál, ezt mutatják az adatok idén júliusban az easyJetnél is.

Növekvő utasforgalom, csökkenő árbevétel az easyJetnél 

Növekvő utasforgalom mellett csökkent az easyJet angol diszkont légitársaság árbevétele a harmadik negyedévben, a cég több mint ezer járatot volt kénytelen törölni.

Jól alakult az európai fapadosok utasforgalma 

Növelték utasforgalmukat Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a legnagyobb mértékben ismét az ír Ryanair javította statisztikáját.

Szerbiában is megveti a lábát a Ryanair 

A Ryanair novembertől járatokat indít a niši Nagy Konstantin repülőtérről, júniusban pedig indul a közvetlen Belgrád-New York járat.

Kétszámjegyű bővülés a Ryanair és a Wizz Air utasforgalmában 

Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai márciusban az előző évihez képest, a Ryanair és a Wizz Air kétszámjegyű bővülést ért el - derül ki a társaságok honlapján közölt utasforgalmi statisztikából.

Tarol a Wizz Air Romániában 

Diszkont légitársaságok uralják a romániai légi közlekedési piacot, amelyen tavaly megszilárdította első helyét a magyar érdekeltségű Wizz Air - írta hétfőn a Ziarul Financiar című napilap.

Fokozottan ellenőrzi Oroszország a diszkont légitársaságokat 

A szombati légikatasztrófa miatt Oroszország megszigorította a diszkont légitársaságok ellenőrzését - jelentette be kedden Moszkvában Szergej Szarickij, a Rosztransznadzor közlekedésbiztonsági hatóság megbízott vezetője.

Hónapról hónapra a Ryanair tarol utasforgalom-bővülésben 

Februárban tovább bővült a legnagyobb európai diszkont légitársaságok utasforgalma az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a cégek honlapján közölt utasforgalmi statisztikákból.

Változás a Wizz Air vezetőségében 

Sonia Jerez Burdeus lett a Wizz Air csoport pénzügyi igazgatója és a cég vezetőségi csapatának új tagja. A kinevezés 2016. június 1-től hatályos.

Marosvásárhelyre tartó Wizz Air-járat fordult vissza Budapestre 

Visszafordult Budapestre a Wizz Air Marosvásárhelyre tartó járata szombaton, mert a felszállást követően hibát jelzett egy műszer a pilótafülkében - közölte a légitársaság.

Találja ki, melyik lett az év diszkont légitársasága! 

A "2016-os év Diszkont Légitársasága” címet a globális légiközlekedési piac egyik legjelentősebb multimédia információs és szolgáltató publikációja, az Air Transport World osztotta ki - nem másnak, mint a Wizz Airnek.

Kutaisziben nyit bázist és hét új útvonalat indít a Wizz Air 

A Wizz Air szeptembertől új bázist fog üzemeltetni Kutaisziben a David the Builder Nemzetközi Repülőtéren egy A320 repülőgéppel és hét új európai járattal.

A január is erős volt az easyJetnél 

Idén januárban is kedvező számokról számolt be az easyJet: a 2015 januárjában mért adatokhoz képest 6,3%-os utaslétszám-bővülést könyvelhetett el, amely több mint 250.000 új utast jelentett.

Növekvő árbevétel, csökkenő adózott eredmény a Wizz Airnél 

Növekvő árbevétel mellett csökkent a Wizz Air diszkont légitársaság adózott eredménye a december 31-ével végződött harmadik negyedévben.

Utasforgalma nőtt, pénzügyi eredménye romlott az easyJetnek 

Mintegy nyolc százalékkal nőtt az angol easyJet diszkont légitársaság utasforgalma a december 31-ével zárult pénzügyi negyedévében, de a párizsi és az egyiptomi terrorcselekmények miatt az egy székre jutó árbevétel 0,1 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Megvan Magyarország nemzeti légitársasága 

A Wizz Air 2015-ben új bázis létesítésével, új karbantartó hangár nyitásával, új repülőgépek üzembe helyezésével és új járatok indításával folytatta piaci terjeszkedését, Magyarország legnagyobb légitársaságaként megerősítve vezető pozícióját.

Örülhettek a decembernek Európa legnagyobb fapadosai 

Az utasforgalom bővülésével zárták 2015-öt Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair utasszáma átlépte a 100 milliót - derül ki a légitársaságok decemberi utasforgalmi statisztikáiból.

Novemberben is taroltak a fapadosok 

Novemberben is több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai 2014 novemberéhez képest, a Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el - derül ki a társaságok honlapján publikált utasforgalmi statisztikákból.

Rekordprofit az easyJetnél 

Az easyJet újabb, rekordprofittal és a stratégia hatékony megvalósításával jellemezhető évet tudhat a háta mögött.

Töretlenül növekszik az európai légitársaságok utasforgalma 

A hagyományos légitársasági csoportok közül az International Airlines Group, a fapadosok közül pedig a Ryanair utasforgalma nőtt a legdinamikusabban.

Félmillióval több utas az easyJetnél 

Az előző hónapokhoz hasonlóan megint sikerült túlszárnyalnia egy évvel ezelőtti eredményét a diszkont légitársaságnak.

Rekordprofitot ért el a Wizz Air 

Rekordprofitot jelentett a Wizz Air az első fél évben, a magyar kötődésű diszkont légitársaság 182 millió euró adózott eredményt ért el - közölte a Wizz Air vezérigazgatója szerdán.

A vártnál több profitra tesz szert idén a Wizz Air 

A foglalások kedvező alakulása és az erős első félévi pénzügyi adatok után a Wizz Air 190-200 millió euróra emelte a 2015-ös pénzügyi évre várható profit-előrejelzését.

A vártnál is több profitja lesz idén a Ryanairnek 

Negyedével emelte korábbi profit-előrejelzését az ír Ryanair diszkont légitársaság, a korábbi 970 millió euró helyett az év végén 1,2 milliárd euró nyereséget várnak a pénzügyi év végén.

Heti kétszer repül Budapestről Birminghambe a Wizz Air 

Ünnepélyes keretek között indította el a Wizz Air legújabb, birminghami járatát Budapestről. A járat a jelenlegi menetrendi időszakban kedden és szombaton repül a nyugat-angliai nagyvárosba.

Milánóban nyit új bázist a Ryanair 

Ezzel 73. bázisát nyitja meg a légitársaság.

Új járatok indulnak Budapestről Nizzába és Baden-Badenbe 

Új karbantartó hangár, egy tizedik repülőgép és két új útvonal 2016-ban a Wizz Airnél.

A Ryanairnél volt a legnagyobb utasforgalom-növekedés júliusban 

Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai júliusban az előző év azonos időszakához képest - derül ki a társaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikákból.

A veszteség után versenyképes stratégiát alakított ki a Malaysia Airlines 

A diszkont légitársaságokkal is versenyképes lesz a struktúraváltás után a Malaysia Airlines a jóval rugalmasabb árképzés miatt - mondta Christoph Müller, a Kuala Lumpur-i légitársaság vezérigazgatója az Aviation Week légiközlekedési szaklap szerdai cikke szerint.

Jelentősen nőtt a Ryanair utasforgalma az első negyedévben 

25 százalékkal növelte adózott eredményét és 16 százalékkal utasforgalmát a Ryanair az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!