A Balkán Jeruzsáleme és a kristálytiszta Ohridi-tó

A Balkán Jeruzsáleme és a kristálytiszta Ohridi-tó 

Néhány évvel ezelőtt, úton Görögország felé, amikor csak átsuhantam Macedónián, eldöntöttem, ha lehetőségem lesz, visszajövök néhány napra. Most, hogy a Wizz Air hetente többször is indít járatot Szkopjéba, ráadásul a jegy fillérekbe kerül, lefoglaltam magamnak egy hosszú hétvégét. 
Madagaszkári kaland

Madagaszkári kaland 

Az Afrika keleti partvidékén, Mozambiktól 250 kilométerre fekvő Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, amelyet teljesen egyedi növény- és állatvilága alapján egyesek önálló kontinensnek tekintenek. Ez a hatszáz kilométer hosszú és kétszáz kilométer széles sziget becslések szerint százmillió évvel ezelőtt szakadt le az afrikai kontinensről, állat- és növényvilága ezután önálló fejlődésnek indult. 
Meteorák: ég és föld között lebegni

Meteorák: ég és föld között lebegni 

A Meteorák, világörökségi területén mintegy hatvan millió évvel ezelőtt még tenger volt. Mára viszont az egykori víztömeg helyén, több száz méter magas, érdekes formájú sziklák emelkednek. Ezek tetején évszázadokkal ezelőtt, égbe meredő kolostorokat építettek, melyeket ma is több tízezren látogatnak évente. 
Ilyen volt Szíria a boldog békeidőkben

Ilyen volt Szíria a boldog békeidőkben 

A világsajtót nap mint nap bejárják a rettenetes szíriai pusztításról szóló történetek és fotók, ezeket látva-hallva pedig egészen hihetetlen, hogy néhány éve még béke honolt ebben az országban. Egy magyar turisztikai szakember épp hat éve jár Szíriában, akkori látogatását most egy élménybeszámolóban foglalta össze.
Szicília gyöngyszeme, Taormina

Szicília gyöngyszeme, Taormina 

A látvány pazar. A középkorból fennmaradt szicíliai kisváros, Taormina megőrizte régi hangulatát a mának, és az egykori görög színházának romjait is évente sok ezer turista csodálja meg.
Ozírisz vigyázó szemei Marsaxlokk kikötőjében

Ozírisz vigyázó szemei Marsaxlokk kikötőjében 

Nemcsak Málta fővárosa, hanem a szigetország dél-keleti részén fekvő, nagymúltú halászfalu, Marsaxlokk is vendégek sokaságát vonzza szeptemberben is. 
Élménybeszámoló a grönlandi expedícióról

Élménybeszámoló a grönlandi expedícióról 

A Magyar Grönland Expedíció élménybeszámolóját és az arról készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők 2012. november 28-án (szerda) 18:00-kor a Makadám Mérnök Klubban.
Felfedezésre váró látnivalók Morvaországban

Felfedezésre váró látnivalók Morvaországban 

Évről évre egyre több külföldi és magyar turista választja Csehországot úti céljának, azon belül is sokan látogatnak el a még kevésbé ismert vidékekre. A Cseh Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a morvaországi Olomouccal – Olmütz-cel – és környékével ismertette meg a sajtót.

Budapestről olvashattak Amerikában 

A 420.000 példányban megjelenő Boston Sunday Globe vasárnapi Utazás mellékletében egyoldalas cikk jelent meg a magyar fővárosról december végén Kathy Shorr tollából. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!