Keményen odavághat a rezsizseb a szállodáknak

Keményen odavághat a rezsizseb a szállodáknak 

Fordul a kocka a budapesti és vidéki hotelek viszonylatában, tavaszra stabilizálódhatnak az energiaárak, és ha jön a rezsizseb a SZÉP-kártyánál, az az élelmiszervásárlásnál is durvábban sújthatja a hazai szállodákat - egyebek között ez is kiderült Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnök nyitóbeszédéből a kedden Budapesten 8. alkalommal megrendezett Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón.
Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén 

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség, a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat a szeptember 21-22-én, Harkányban tartott közgyűlésen - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.
Új elnök a Magyar Fesztivál Szövetség élén

Új elnök a Magyar Fesztivál Szövetség élén 

Titkos szavazással Borsa Katát választotta elnökének a Magyar Fesztivál Szövetség százhalombattai évi rendes közgyűlésén. A testületet az elmúlt mintegy két évtizedben vezető Márta István egy alapszabály-módosítást követően tiszteletbeli elnök lett.
Sorsdöntő lesz az ősz a turizmusban

Sorsdöntő lesz az ősz a turizmusban 

Minden idők legjobb nyarát zárja a vidéki szálláshelypiac, de három hónap bevételéből egész évben nem lehet megélni, figyelmeztet  Baldauf Csaba, az MSZÉSZ elnöke. Interjú a vg.hu nagyközönségi portálon a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) nemrégiben megválasztott új elnökével.   
"Sok az álprognózis, ami komoly károkat okozhat"

"Sok az álprognózis, ami komoly károkat okozhat" 

Holczerné Szentirmai Ágnessel, a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének új elnökével beszélgettünk tervekről, covid-válságról, turizmusirányításról.
Új elnök a TUTSZ élén

Új elnök a TUTSZ élén 

2020. november 25-én a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége tisztújító Közgyűlésén a tagok elnökké választották Holczerné Szentirmai Ágnest, a HON-IFO Üzletviteli Tanácsadó Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, a szervezet korábbi titkárát.
Szlovénia biztonságos és várja a magyar turistákat

Szlovénia biztonságos és várja a magyar turistákat 

Szlovénia büszke arra, hogy nemzetközi viszonylatban is rendkívül sikeresen és gyorsan kezelte a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetet - mondta Borut Pahor szlovén köztársasági elnök csütörtökön Budapesten. Hozzátette: Szlovénia biztonságos és gyönyörű ország, és várja a magyar turistákat.
Flesch: lassan indul majd újra a turizmus

Flesch: lassan indul majd újra a turizmus 

A hazai ágazat helyzetét Flesch Tamással, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökével tekintettük át - írja az Index.
Számvetés - négy év MUISZ-elnökként

Számvetés - négy év MUISZ-elnökként 

Erdei Bálint leköszönő elnök így emlékezett vissza a MUISZ tisztújító közgyűlésén az elmúlt négy évre.
Balatoni főszezon értékelés az MSZÉSZ-vezérrel

Balatoni főszezon értékelés az MSZÉSZ-vezérrel 

Az idei nyári szezonban a hazai média, a szakmai portálok és minden más, lehetséges helyen másról sem hallhattunk, csak arról, milyen idén a nyári szezon, mennyire megy a balatoni vendéglátósoknak, hol van a szükséges munkaerő, Siófokon jó a helyzet, és sikeres Füred is, javul mindenütt a közbiztonság, mennyire töltik meg a házakat hétvégén és hétköznap, és van-e különbség a hotelek között szolgáltatásban a csillagok terén? Könnyid Lászlóval, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökével a most búcsúzó nyarat értékeljük. Miközben az is kiderül, marad-e posztján a tavasszal nagy többséggel megválasztott, az eddigi legfiatalabb MSZÉSZ-vezér?

Az elnök nyitotta meg a Rixos új azeri szállodáját 

A megnyitót, amelyen Ilham Aliyev elnök is részt vett, egy Sharadil nevű faluban tartották meg a Shamakhi régióban, Azerbajdzsánban, május 14-én.

Kinevezték a Danubius Hotels új elnökét 

A közelmúltban elhunyt Sir Bernard Schreier lányát választott a társaság elnökévé a Danubius Hotels igazgatósága. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!