Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba

Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba 

Tavaly rendezték meg először a tematikus Egri Csillag Hetet, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az egri bikavér fehérboros párja.

Péntektől tartják a Mátrai Szüreti Napokat Gyöngyösön 

Koncertek és gasztronómiai bemutatók is színesítik a pénteken kezdődő Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivált Gyöngyösön.

Nem városi legenda a bor jótékony hatása 

Nem városi legenda, hogy a bornak jótékony hatása lehet a szervezetre és akár a pszichére is – erről beszélt a Kossuth Rádióban az italt egészségügyi szempontból vizsgáló egyetemi kutatás vezetője.
Kiadták a Fehér Borkiválóságok kiadványt

Kiadták a Fehér Borkiválóságok kiadványt 

Második alkalommal adta ki az Országkóstoló zárásaként a Földművelésügyi Minisztérium a Fehér Borkiválóságok kiadványt, amely exkluzív formában mutatja be, hogyan állunk országosan fehér borok tekintetében.

Fellőtték a csillagokat 

Az egri borásztársadalom 2010-ben azért fogott össze, hogy - szigorú szabályok szerint - házasítással létrehozzon egy új fehér borkülönlegességet, az Egri Bikavér fehér testvérét.
A bor, mint iránytű

A bor, mint iránytű 

A borok és gasztronómia – a mindennapokon túl – egyre meghatározóbb szempont a következő úti cél kiválasztásakor is. Ezért az első Magyar-Osztrák Bortalálkozón résztvevő hazai és osztrák borászok erről és két ország közös kihívásairól cserélnek majd tapasztalatot a DiVino Borbárban.

Csökkenő napi borfogyasztás 

(MTI) - Ma már csak a magyarok 10 százaléka sorolja magát a naponta rendszeresen bort fogyasztók körébe, míg 10 éve ez az arány 19,1 százalék volt - derül ki a Varga Pincészet legfrissebb felméréséből.

Újabb elismerések a Bujdosó Pincészetnek 

A forralt bor még mindig a legkeresettebb ital télen: az adventi időszak egyik alapvető kelléke, a karácsonyi hangulat megteremtője.

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor 

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint.

Új fehérbor az easyJet fedélzetén 

Mostantól a tavalyi díjnyertes Louis Mondeville borászat 2011-es Sauvignon Blanc borát szolgálják fel a fedélzeten.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!