Fehérbor cikkek
![Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba](https://turizmusonline.hu/i/2/5/d/5/8/0/6/7/f/1/a/8/9/a/6/e/d/4/f/5/marciusban-eger-uj-feherboraival-csabit-a-varosba_md.jpg)
Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba
Tavaly rendezték meg először a tematikus Egri Csillag Hetet, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az egri bikavér fehérboros párja.
Péntektől tartják a Mátrai Szüreti Napokat Gyöngyösön
Koncertek és gasztronómiai bemutatók is színesítik a pénteken kezdődő Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivált Gyöngyösön.
Nem városi legenda a bor jótékony hatása
Nem városi legenda, hogy a bornak jótékony hatása lehet a szervezetre és akár a pszichére is – erről beszélt a Kossuth Rádióban az italt egészségügyi szempontból vizsgáló egyetemi kutatás vezetője.
![Kiadták a Fehér Borkiválóságok kiadványt](https://turizmusonline.hu/i/9/5/b/8/f/7/8/a/0/5/7/5/b/5/1/6/3/9/8/f/kiadtak-a-feher-borkivalosagok-kiadvanyt_md.jpg)
Kiadták a Fehér Borkiválóságok kiadványt
Második alkalommal adta ki az Országkóstoló zárásaként a Földművelésügyi Minisztérium a Fehér Borkiválóságok kiadványt, amely exkluzív formában mutatja be, hogyan állunk országosan fehér borok tekintetében.
Fellőtték a csillagokat
Az egri borásztársadalom 2010-ben azért fogott össze, hogy - szigorú szabályok szerint - házasítással létrehozzon egy új fehér borkülönlegességet, az Egri Bikavér fehér testvérét.
![A bor, mint iránytű](https://turizmusonline.hu/i/2/6/6/a/8/c/3/c/e/1/8/d/0/2/b/f/d/a/4/4/a-bor-mint-iranytu_md.jpg)
A bor, mint iránytű
A borok és gasztronómia – a mindennapokon túl – egyre meghatározóbb szempont a következő úti cél kiválasztásakor is. Ezért az első Magyar-Osztrák Bortalálkozón résztvevő hazai és osztrák borászok erről és két ország közös kihívásairól cserélnek majd tapasztalatot a DiVino Borbárban.
Csökkenő napi borfogyasztás
(MTI) - Ma már csak a magyarok 10 százaléka sorolja magát a naponta rendszeresen bort fogyasztók körébe, míg 10 éve ez az arány 19,1 százalék volt - derül ki a Varga Pincészet legfrissebb felméréséből.
Újabb elismerések a Bujdosó Pincészetnek
A forralt bor még mindig a legkeresettebb ital télen: az adventi időszak egyik alapvető kelléke, a karácsonyi hangulat megteremtője.
Toszkánai a legjobb olasz vörösbor
Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint.
Új fehérbor az easyJet fedélzetén
Mostantól a tavalyi díjnyertes Louis Mondeville borászat 2011-es Sauvignon Blanc borát szolgálják fel a fedélzeten.