Újra kiírják a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat

Újra kiírják a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat 

A kétévente kiírt díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó a koncepcióként beadott tematikát követve elkészítse fotósorozatát a magyar fővárosról.
56 ütős fotó - Red Bull Illume

56 ütős fotó - Red Bull Illume 

Óriási adrenalinlöket és meghökkentő pillanatok 56 fotós remekműben megörökítve: fiatal nemzetközi fotósok díjnyertes és rendkívül impulzív, látványos fotóit mutatja be a kiállítás, amelyek magukkal ragadnak mindenkit, aki szereti és rajongója az akció- és sportfotózásnak. 

Lencsevégen a szakma 

Hagyományteremtő szándékkal indul országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is our passion célja, hogy a turizmusban élők hivatásuk végzése közben – fényképezőgéppel vagy akár mobillal - megörökítsék a szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét és ezeket az emlékeket megosszák a nagyközönséggel.
Fotópályázat az ország értekeiről

Fotópályázat az ország értekeiről 

Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására.
Szép ételek szép képeken - gasztrofotó-kiállítás nyílt Budapesten

Szép ételek szép képeken - gasztrofotó-kiállítás nyílt Budapesten 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Fotóművészek Világszövetsége közös fotópályázatának kiállítását április 30-án, szombaton a múzeumban nyitotta meg Kiss Imre muzeológus.

Szelfi Szerviz – Küldj képeslapot a nagyinak!  

Új startup jelent meg nemrégiben a kkv-k piacán, mely alapvetően egy létező termék innovatív megközelítésére épül. Nem véletlenül választották a „Mindenki csinálja, de senki sem csinálta még így” mottót!.

Fesztiválfotósok, pályázzatok! 

A Heineken az év legjobb fesztiválfotóit keresi.
Szétfotózza a világ Budapestet

Szétfotózza a világ Budapestet  

A Washington Poston találtuk a világ fotós hőtérképét, amely azt mutatja meg, hogy hol mennyi fotót készítünk. 

Így néz ki Esztergom madártávlatból 

Magyarországi képeslapok: Madártávlatból címen készített néhány képből álló sorozatot H. Szabó Sándor. A képeken a napfényben pompázó Esztergom madártávlati perspektívából látható.

Múlt századi kalandozás Egerben 

Különleges, múlt idéző album jelent meg a 20. századi Egerről, amelyet kedden mutattak be a Bródy Sándor Könyvtárban. A hevesi megyeszékhely múlt századi életéről, emlékhelyeiről képeslapok és fotók segítenek eligazodni.

50 lenyűgöző fotó bolygónkról 

Az All That Is Interesting hírportál tett közzé nemrégiben egy igazán tartalmas összeállítást, amely az elmúlt három év 50 legnépszerűbb fotóját tartalmazza a világ több pontjáról. Van itt McDonald's hőtérkép, szellemkastély és lenyűgöző természetfotók. 

Rió de Zsamárdi, BaMakó és Sharm El Lék 

Sajnos a pontos forrását nem tudjuk annak a Facebookon keringő képnek, ami Magyarország településeit hasonlóan hangzó trópusi városok neveire költötte át. 

A hóhért akasztják 

Adria, Balaton, Mátészalka? Még nem tudjuk, hol nyaraltál idén nyáron, de hamarosan kiderül…

Fotósorozat ijesztő szobrokról 

A világ több városában készültek fotók furcsa, ijesztő emberi szobrokról. A képek Mark Jenkins oldaláról származnak. 

Barokk szobrok farmerben 

Alexis Persani Párizsban élő képzőművész reneszánsz és barokk szobrokat öltöztetett be ingbe és farmerbe. 

A világ ámulatos lombalagútjai 

A The World Geography lenyűgöző fotós összeállítást készített a világ legszebb fákkal szegélyezett útjáról, melyek fölött a fák lombja összezárul, élő alagutat képezve. 

Fotózd le a totalitáriust! 

Huszadik századi európai totalitárius államok épületeiről várnak fotókat és videókat egy európai kezdeményezésre. Az Atrium projekt jelentkezési határideje március 21.

Fényképrejtvények kiállítása nyílik Hódmezővásárhelyen 

Hódmezővásárhely ismert épületeiről teleobjektívvel készített fényképek és hozzájuk kapcsolódó helyismereti feladványok szerepelnek az Emlékpont csütörtökön délután nyíló interaktív tárlatán, melyen Dömötör Mihály fotóművész közel nyolcvan fényképrejtvényt ad fel a látogatóknak.

Újra Magyarországon a világ legjobb sajtófotói 

Idén is eljutnak Magyarországra a világ legjobb sajtófotói! A  World Press Photo 2012  szeptember 28. és október 28. között ismét a Néprajzi Múzeumban látható.

Milyen volt az átalakulás előtti Zsolnay gyárterület? 

A kulturális negyeddé alakítása előtti pécsi Zsolnay gyárterületet örökítette meg képein Marsalkó Péter fotóművész, akinek Zsolnay - A titkok kertje című könyvét szerdán mutatták be a baranyai megyeszékhelyen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!