Geo Terroir kutatócsoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen

Geo Terroir kutatócsoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen 

A kutatócsoport a hazai agrárium, élelmiszeripar és turizmus fejlődését segíti.
Gerendai Károly: Égetjük a milliókat

Gerendai Károly: Égetjük a milliókat 

A két Costes étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.
Folytatódik a Gasztrohegy Badacsonyban

Folytatódik a Gasztrohegy Badacsonyban 

Januárban folytatódik a Gasztrohegy rendezvénysorozat Badacsonyban, a téma ezúttal a vadétel lesz.
Másfél millió kalória Észak-Magyarországon

Másfél millió kalória Észak-Magyarországon 

Magyarország legmagasabb hegyvidékét a vidéki vendégszeretet, a mátrai hangulatok, a kiváló borok és ételek jellemzik. Ezt fedeztük fel a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága és a Gyöngyös-Mátra TDM Szervezet közös szervezésű útjában.

Székesfehérvár: a jövő gasztrobirodalma 

A turisták számára jó hír, hogy a gasztrotéren is dinamikusan fejlődő, színvonalas palettát felvonultató Székesfehérváron egyre gazdagabb kulináris élmény vár a látogatóra. Itt, ahol a gasztronómia és a kultúra összekapcsolódik, jól érezheti magát mindenki, aki szívesen „kortyol frissítőt a történelem teraszán”. ital társaságában ebben a csodálatos városi ékszerdobozban.
17 szakmai szervezet fogott össze a magyar gasztroturizmusért

17 szakmai szervezet fogott össze a magyar gasztroturizmusért 

A magyar gasztronómia ügyét képviselő tizenhét szakmai szervezet, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Turizmus Zrt. képviselői írták alá azt a deklarációt, amely a magyar turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését szolgálja, és amely többek közt a közös elveket és célokat rögzíti. Az ünnepélyes aláírást és sajtótájékoztatót április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezték meg.

Súlyos csapás a balatoni gasztroturizmusra 

Hiánycikk a balatoni hal a tóparti vendéglátásban. A balatoni halgazdálkodás összeomlásának veszélyére figyelmeztet az LMP a balatoni halak napján.

A gasztroturizmus fontosságát hangsúlyozza az OMÉK nagykövete 

A 2015-ös „helyi termék éve” sok újítást hoz az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) számára is. Nemcsak koncepciójában újul meg Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb élelmiszeripari és mezőgazdasági seregszemléje, hanem idén először nagykövete is lesz a rendezvénynek. A kilenc turisztikai régiót és a határon túli területeket az agráriumon keresztül mutatják be a szervezők, középpontba állítva a helyi termékeket.

Összefogással tovább nőhet a gasztroturizmus szerepe 

Az Utazás kiállítás első napján tartott szakmai fórumon elsőként dr. Somogyi Zoltán, a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) főtitkár-helyettese trendriportjában ismertette a világ turizmusának alakulását.
A bor- és gasztroturizmust hirdeti Románia

A bor- és gasztroturizmust hirdeti Románia 

A statisztikák szerint az érintetlen természeti kincsekre, vadregényes tájakra hajazó, az elmúlt években készült turisztikai reklámfilmek nem hozták lázba a külföldieket, mert a szaktárca most stratégiát váltott.

Feltérképezik a Kárpát-medence gasztro-turizmusát 

Szakmai újdonságnak számít a Kárpát-medence kulináris földrajzának feldolgozása, amely két különálló projekt keretében valósul meg, európai uniós támogatással.

Gasztrohotel nyitott Szegeden 

Teljes átváltozás után, december 13-án megnyitotta kapuit a Tiszavirág Szeged, közölte lapunkkal a szálloda. Az épületben 10 szoba, SPA-részleg, kávézó, bár és látványkonyhás gourmet étterem fogadja a vendégeket.

Gasztronómiai útvonal a Kárpátok mentén 

A program 5 területet kapcsol össze: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyét, az ukrán Ivano-Frakivszk régiót, Romániából Szatmárnémeti és Máramaros illetve a szlovák Kassa környékét. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!