Székesfehérvár: a jövő gasztrobirodalma

A turisták számára jó hír, hogy a gasztrotéren is dinamikusan fejlődő, színvonalas palettát felvonultató Székesfehérváron egyre gazdagabb kulináris élmény vár a látogatóra. Itt, ahol a gasztronómia és a kultúra összekapcsolódik, jól érezheti magát mindenki, aki szívesen „kortyol frissítőt a történelem teraszán”. ital társaságában ebben a csodálatos városi ékszerdobozban.

A gasztrokincsek kedvelői nem hagyhatják ki a város nagy kedvenceit, a Vörösmarty kockát, Damniczki Balázs díjazott fagylaltjait és Somlói Revolúció fantázianevű tortáját vagy éppen a különleges és igényes Püspöki Sört a Kézműves sörözőben.

Több olyan vendéglátóhely is található a városban, amely a tudatos fogyasztó számára maga a kánaán. Közülük is kiemelkedik a „Felelős gasztrohős” címet elnyert Hatpöttyös étterem, ahol kézműves konyhát visznek minőségi helyi alapanyagokkal, és gondolnak az allergiásokra, egészségesen táplálkozókra, vegetáriánusokra egyaránt. A hagyományos konyha hívei számára a Diófa, a Kiskakas, a Kiskulacs és a Szárcsa étterem kínál izgalmas fogásokat, míg a modern konyha híveit a 67 étterem és a Beat étterem várja.

A város büszkeségei egyébként számos díjat is hoztak a városba: a 67 étterem például a Henessy-Dining Guide top 10-es listáján szerepelt, a Diófa és a Szárcsa Rozmaring-díjas lett, a Beatben elismert díjat nyert séf alkot, a püspöki sör készítője pedig elnyerte az Év sörfőzdéje címet a 10. Sörfeszten.

Aki pedig a helyi ízeket, alapanyagokat szeretné megkóstolni, látogasson el a Fejér termékeit kínáló Jancsárkert termelői piacra, ahol ízes finomságokkal találkozhat. Kávézók, cukrászdák várják meleg időben terasszal is a Fő utcán sétálókat, amelyek szintén különleges bor, kávé és desszertkínálattal gazdagodtak az elmúlt időszakban.

És az élmények, amiért még megéri Székesfehérvárra menni: http://turizmus.szekesfehervar.hu/elmenyek

Forrás: Vendég&Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.