Székesfehérvár: a jövő gasztrobirodalma

A turisták számára jó hír, hogy a gasztrotéren is dinamikusan fejlődő, színvonalas palettát felvonultató Székesfehérváron egyre gazdagabb kulináris élmény vár a látogatóra. Itt, ahol a gasztronómia és a kultúra összekapcsolódik, jól érezheti magát mindenki, aki szívesen „kortyol frissítőt a történelem teraszán”. ital társaságában ebben a csodálatos városi ékszerdobozban.

A gasztrokincsek kedvelői nem hagyhatják ki a város nagy kedvenceit, a Vörösmarty kockát, Damniczki Balázs díjazott fagylaltjait és Somlói Revolúció fantázianevű tortáját vagy éppen a különleges és igényes Püspöki Sört a Kézműves sörözőben.

Több olyan vendéglátóhely is található a városban, amely a tudatos fogyasztó számára maga a kánaán. Közülük is kiemelkedik a „Felelős gasztrohős” címet elnyert Hatpöttyös étterem, ahol kézműves konyhát visznek minőségi helyi alapanyagokkal, és gondolnak az allergiásokra, egészségesen táplálkozókra, vegetáriánusokra egyaránt. A hagyományos konyha hívei számára a Diófa, a Kiskakas, a Kiskulacs és a Szárcsa étterem kínál izgalmas fogásokat, míg a modern konyha híveit a 67 étterem és a Beat étterem várja.

A város büszkeségei egyébként számos díjat is hoztak a városba: a 67 étterem például a Henessy-Dining Guide top 10-es listáján szerepelt, a Diófa és a Szárcsa Rozmaring-díjas lett, a Beatben elismert díjat nyert séf alkot, a püspöki sör készítője pedig elnyerte az Év sörfőzdéje címet a 10. Sörfeszten.

Aki pedig a helyi ízeket, alapanyagokat szeretné megkóstolni, látogasson el a Fejér termékeit kínáló Jancsárkert termelői piacra, ahol ízes finomságokkal találkozhat. Kávézók, cukrászdák várják meleg időben terasszal is a Fő utcán sétálókat, amelyek szintén különleges bor, kávé és desszertkínálattal gazdagodtak az elmúlt időszakban.

És az élmények, amiért még megéri Székesfehérvárra menni: http://turizmus.szekesfehervar.hu/elmenyek

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.