Székesfehérvár: a jövő gasztrobirodalma

A turisták számára jó hír, hogy a gasztrotéren is dinamikusan fejlődő, színvonalas palettát felvonultató Székesfehérváron egyre gazdagabb kulináris élmény vár a látogatóra. Itt, ahol a gasztronómia és a kultúra összekapcsolódik, jól érezheti magát mindenki, aki szívesen „kortyol frissítőt a történelem teraszán”. ital társaságában ebben a csodálatos városi ékszerdobozban.

A gasztrokincsek kedvelői nem hagyhatják ki a város nagy kedvenceit, a Vörösmarty kockát, Damniczki Balázs díjazott fagylaltjait és Somlói Revolúció fantázianevű tortáját vagy éppen a különleges és igényes Püspöki Sört a Kézműves sörözőben.

Több olyan vendéglátóhely is található a városban, amely a tudatos fogyasztó számára maga a kánaán. Közülük is kiemelkedik a „Felelős gasztrohős” címet elnyert Hatpöttyös étterem, ahol kézműves konyhát visznek minőségi helyi alapanyagokkal, és gondolnak az allergiásokra, egészségesen táplálkozókra, vegetáriánusokra egyaránt. A hagyományos konyha hívei számára a Diófa, a Kiskakas, a Kiskulacs és a Szárcsa étterem kínál izgalmas fogásokat, míg a modern konyha híveit a 67 étterem és a Beat étterem várja.

A város büszkeségei egyébként számos díjat is hoztak a városba: a 67 étterem például a Henessy-Dining Guide top 10-es listáján szerepelt, a Diófa és a Szárcsa Rozmaring-díjas lett, a Beatben elismert díjat nyert séf alkot, a püspöki sör készítője pedig elnyerte az Év sörfőzdéje címet a 10. Sörfeszten.

Aki pedig a helyi ízeket, alapanyagokat szeretné megkóstolni, látogasson el a Fejér termékeit kínáló Jancsárkert termelői piacra, ahol ízes finomságokkal találkozhat. Kávézók, cukrászdák várják meleg időben terasszal is a Fő utcán sétálókat, amelyek szintén különleges bor, kávé és desszertkínálattal gazdagodtak az elmúlt időszakban.

És az élmények, amiért még megéri Székesfehérvárra menni: http://turizmus.szekesfehervar.hu/elmenyek

Forrás: Vendég&Hotel Online


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?