Újraindult a szakmai párbeszéd a turizmusban 

Öt év kihagyás után június 23-án hivatalos formában is újraindult a párbeszéd a szakma képviselői és az államigazgatás között, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium összehívta a Nemzeti Turisztikai Fórumot.

A TDM Szövetség reakciója az ifa-szabályok tervezett megváltoztatására 

A Magyar TDM Szövetség reakciója az idegenforgalmi adó és kiegészítésének megszüntetéséről Kehidakustányban elhangzottakra.

Glattfelder nekiment az idegenforgalmi adónak 

Megszűnhet az idegenforgalmi adó (ifa) és kikerülhetnek a SZÉP-kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön egy kehidakustányi konferencián.
Augusztusban is nőtt a turistaforgalom

Augusztusban is nőtt a turistaforgalom  

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint augusztusban is növekedett a turistaforgalom a hazai szálláshelyeken. Különösen a belföldi vendégéjszakaszám emelkedett. 

A turizmusirányítás aktuális kérdései 

Exkluzív beszélgetés keretében – kapcsolódva a Turizmus Világnapjához is – fogadta lapunk munkatársát Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, aki a turizmus területét is irányítja.

Bemutatkoztak a hazai turizmus új irányítói 

A sajtó képviselői a szeptember 27-i Turizmus Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismerhették meg a hazai turizmusért felelős új vezetőket.

Államtitkárt váltott a turizmus 

Az új kormány megalakulása után is a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli a turisztikai ágazatot, azonban az eddigi felelős vezető, Komoróczki István nem szerepel az új NGM-államtitkárok között. 

Az akác és az akácméz lehet az új hungarikum 

Gödöllőn, a Szent István Egyetemen (SZIE) az Akác-koalíció aláírta a magyar akác és akácméz hungarikummá nyilvánítását kezdeményező dokumentumot.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!