Péntektől megint menetrend szerinti hajójáratok Budapesten

Péntektől megint menetrend szerinti hajójáratok Budapesten 

Pénteken újraindul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Hamarosan indulnak a menetrend szerinti hajójáratok a Dunán

Hamarosan indulnak a menetrend szerinti hajójáratok a Dunán 

Április 29-től indul a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MAHART együttműködésében a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán, amelyet már a húsvéti hosszú hétvégén is kipróbálhatnak az utasok.
Közkívánatra még több hajójárat a Dunakanyarban

Közkívánatra még több hajójárat a Dunakanyarban 

A Mahart bővítette a dunakanyari járatainak számát a nagy érdeklődésre tekintettel - közölte a Mahart PassNave Kft. csütörtökön az MTI-vel.
Még egy luxushajójárat indulás

Még egy luxushajójárat indulás 

A Celebrity Cruises is bejelentette visszatérését.

Hop on - hop off hajójárat indulás 

A MAHART hop on - hop off hajójáratot indít a Dunakanyarban.
Hipermodern vízi összeköttetés Bécs és Pozsony között

Hipermodern vízi összeköttetés Bécs és Pozsony között 

Az elmúlt héten ünnepélyes avatóünnepség keretében helyezték forgalomba a Bécset Pozsonnyal összekötő jetmeghajtású gyorskatamarán hajót – tájékoztatta a helyszínről szerkesztőségünket Kovács Balázs turisztikai szakember.

Prémium hajójárat hozhatja Budapestre a gazdag osztrák turistákat 

Az osztrák Standard napilap napokban megjelent cikke hivatkozik a bécsi Central Danube projektcég igazgatójának nyilatkozatára, mely szerint vizsgálják egy gyors összeköttetésű, közvetlen Bécs-Budapest prémium hajójárat indításának lehetőségét. Ezáltal még több magas költési hajlandóságú osztrák turista érkezhetne hazánkba.
A hétvégén indulnak a menetrendi hajójáratok a Dunakanyarba

A hétvégén indulnak a menetrendi hajójáratok a Dunakanyarba 

A Mahart PassNave e hét végétől megkezdi a napi rendszeres menetrendi közlekedést a Dunakanyarba - tájékoztatott a társaság. 

Nem mindenhol kötnek ki a BKK hajójáratai 

A Duna alacsony vízállása miatt nem állnak meg több kikötőben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrend szerinti hajójáratai.
A Disney behajózik Budapestre

A Disney behajózik Budapestre 

Dunai hajójáratot indít a Walt Disney Company tour-operátor cége, az Adventures by Disney, melynek során az utasok Budapestre is ellátogatnak, és számos érdekes programban vehetnek részt. 

Kedd délelőtt nem járnak Budapesten a dunai hajók 

Két buszjárat is útvonalat vált.

Rijekából Dubrovnikba hajóval 

Ismét jár a Rijeka-Dubrovnik kompjárat a nyári szezonban.

Kerékpárszállító hajójárat indul a Balatonon 

Május 1- június 6. illetve szeptember 13 – 28. között hétvégenként, a Balatongyörök – Balatonmáriafürdő – Szigliget útvonalon.

Egy éve hajózunk a Dunán 

Egy esztendővel ezelőtt, 2012. július 1-jén indultak el a BKK menetrend szerinti hajójáratai a Dunán. A D11-es, a D12-es és a D13-as hajójáratokat az elmúlt egy év alatt összesen 600 ezer utas vette igénybe. A fejlesztések azonban nem értek véget, hiszen a dunai személyhajózás további korszerűsítése a budapesti tömegközlekedés új színfoltjaként valós alternatívát jelenthet a nagy forgalmú belvárosi járatok mellett.

Gyakrabban járnak a hajók 

A tavasz menetrendben, március 15-étől ismét gyakrabban közlekednek a BKK hajójáratai. Újra jár a D12-es járat, ezáltal a D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére munkanapokon 30 percenként szállhatnak fel az utasok a járatok közös szakaszán. Hétvégéken ismét járnak a D13-as hajók.

Újra használják a hajójáratok a Haller utcai kikötőt 

Hétfőtől a hajójáratok továbbra is a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) végállomásig közlekednek, de mindkét irányban érintik a Haller utca elnevezésű kikötőt. A hajók a Szent Gellért tér (Szabadság híd) hajóállomást építkezés elhúzódása miatt továbbra sem érintik.

Korlátozások nélkül közlekednek a dunai hajójáratok 

Megnyitják a dunai hajójáratok vonalán korábban lezárt kikötőket szerdán üzemkezdettől a fővárosban - közölte Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Indul a téli menetrend a dunai hajózásban 

Október 15-étől, hétfőtől új menetrend lép életbe a dunai hajózásban. A D11-es, D12-es és D13-as viszonylaton a téli időszakban várható kisebb utasforgalomhoz és a hajózás sajátosságaihoz igazodó menetrendeket vezetnek be. 

A hajók nem érintik az Óbudai-sziget kikötőt 

A Duna alacsony vízállása miatt hajójárataink bizonytalan ideig nem kötnek ki az Óbudai-sziget kikötőnél.

Mitől lesz jobb Budapest? 

Közös gondolkodásra hívott öt előadót a TEDxYouth@Budapest július 28-ára, az Erzsébet téri Akváriumba. A TED az Egyesült Államokból induló, és mára a világ minden részén elterjedt programsorozat, mely újszerű, innovatív megoldások felkutatására, ötletek átadására, a tudás megosztására törekszik, a legkülönfélébb témákban. A résztvevők – a nézők aktív közreműködésével – ezúttal azt járták körül, hogy mitől lesz jobb fővárosunk, mitől lesz élhetőbb Budapest, írja weboldalán a BKK.

A hajójáratok nem érintik a Haller utcai kikötőt 

A Duna alacsony vízállása miatt a hajójáratok utasbiztonsági okokból nem érintik a Haller utcai kikötőt.

Napközben is közlekedik a héten a D12-es hajójárat 

Tarlós István, Budapest főpolgármestere felkérte Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, hogy az első napok tapasztalatai alapján intézkedjen annak érdekében, hogy az érdeklődő budapestiek ki tudják próbálni az új hajójáratokat. A BKK ennek érdekében péntekig kiterjeszti a kedden bevezetett intézkedését, így az egyik új dunai hajójárat, a D12-es nem csak csúcsidőben, hanem napközben is közlekedik, ezáltal 30-40 perces közös követést biztosítva a Duna belvárosi szakaszán, közölte lapunkkal a BKK.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!