Megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz

Megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz 

Közel 150 milliárd forint értékben, három projekt keretében megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szombaton, Gödöllőn.
Tourinform iroda nyílt a parkok és a virágok városában

Tourinform iroda nyílt a parkok és a virágok városában 

Egy régi elképzelés vált valóra Hatvanban. Az előkészületek után megnyitották a Tourinform irodát a belvárosban. Ezzel a Zagyva-parti város is felkerült Magyarország turisztikai térképére.
Tourinform nyílik és négycsillagos hotel épülhet Hatvanban

Tourinform nyílik és négycsillagos hotel épülhet Hatvanban 

Az elmúlt fél évtizedben pályázati támogatásokkal több milliárd forintos fejlesztést valósítottak meg Hatvanban. Ennek köszönhetően megújult a Zagyva parti város, melynek kedvező hatásai a turizmus erősödésében is érezhetők.
Boldogok a boldogi biciklisták

Boldogok a boldogi biciklisták 

Kerékpárút épült a Zagyva mentén, Hatvan és Boldog község között, a hatvani Szúnyog-szigeten pedig biciklis kalandparkot avattak, ahol még kerékpáros lombkoronasétányt is kialakítottak.  

Mátra – a kultúra és vallás vonzásában 

A Mátra lábánál kevesebb, mint tíz kilométerre található egymástól a buddhista sztúpa és az épp felújított, kultikus Mária-kegyhely, de Gyöngyöspatán egy hófehér, gótikus templomba is betérhetünk.

A város saját sörét főzik a megújult múzeumban 

A Heves megyei Hatvanban, a Kossuth téren megszépült a közel 300 éves, egykori romos műemlék épület, mely a Hatvany Lajos Múzeumnak ad ma méltó otthont.
Reggae-fesztiválon rázhatjuk Hatvanban

Reggae-fesztiválon rázhatjuk Hatvanban 

Több külföldi fellépő, köztük a jamaicai Johnnie Osbourne & Lone Ranger, valamint Rod Taylor közreműködésével ismét Hatvanban rendezik meg a karibi ország zenéit és életérzését Magyarországon népszerűsítő LB27 Reggae Campet július 23-tól 27-ig a városi strandon.
Vadászszentély nyílt a felújított hatvani kastélyban

Vadászszentély nyílt a felújított hatvani kastélyban 

Új turisztikai látványossággal gazdagodott Hatvan. A belvárosban nemrég átadták át a teljesen felújított Grassalkovich-kastélyt, ahol megnyitották a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumot.
Már csak turisztikai látványosság a hatvani cukorgyár

Már csak turisztikai látványosság a hatvani cukorgyár 

Hatvan kiemelkedő turisztikai attrakciójává vált a város egykori cukorgyárának történetét bemutató különleges ipartörténeti gyűjtemény.
Így újul meg a hatvani Grassalkovich-kastély

Így újul meg a hatvani Grassalkovich-kastély 

Heves megyében, Hatvanban az egykori Grassalkovich-kastély romjaiból újjá éled a javában tartó felújítás után.

Turisztikai központtá fejlesztik Hatvant 

Számos turisztikai fejlesztést valósítanak meg a következő időszakban Hatvanban - jelezte lapunknak dr. Dávid Lóránt (PhD), a Károly Róbert Főiskola Turizmus, Területfejlesztési és Idegennyelvi Intézetének igazgatója.

Jövő tavaszra megújul a hatvani Grassalkovich-kastély 

Újra látogathatóvá válik 2014. március 31-étől Hatvan egyik legrégebbi épülete, a kimagasló építészeti-művészettörténeti értékekkel rendelkező, a nemzeti vagyon részét képező Grassalkovich-kastély.

Vadászati múzeum lesz a hatvani kastélyban 

A történelmi Magyarország vad- és halfajait, életterüket és a magyar vadászat történetét bemutató Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum kap helyet a hatvani Grassalkovich-kastélyban; a múzeumot várhatóan 2014 elején, az épület felújítása után adják át.

Újabb nagyberuházásokról döntött a kormány 

Az októberi 100 milliárd forint értékű nagyberuházások után, szerdai ülésén a kormány egy 9 és egy 16,1 milliárd forintos környezetvédelmi és egy 3 milliárdos műemlék felújítási beruházásról döntött. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!