Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba

Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba 

Az új tanulmány 50 desztinációban vizsgálta a villámgyorsan népszerűvé vált airbnb és más hasonló oldalak árait - írja testvérlapunk, a Privátbankár.hu.
Egy virágzó üzlet: szálloda szobanövényeknek

Egy virágzó üzlet: szálloda szobanövényeknek 

Eddig csak háziállatokat, főleg kutyákat, macskákat vagy éppen aranyhalaikat bízták rá a gazdik profi gondozókra, vagy jobb híján valamelyik szomszédra, barátra. De újabban a növényimádóknak sem kell izgulniuk, hogy mi fog történni kedvenc virágaikkal, megsínylik-e, amíg ők távol lesznek, vagy sem.
Ronaldo marrakeshi hotelje nyitva a bajba jutottaknak

Ronaldo marrakeshi hotelje nyitva a bajba jutottaknak 

Cristiano Ronaldo azonnal lépett, amikor meghallotta, milyen tragédia történt Marokkóban: megnyitotta szállodáját a földrengés után utcára került emberek számára. A portugál futballsztár négycsillagos hoteljét tavaly márciusban avatták fel Marrakesh belvárosában.  
Pihentető alvás - egy szállodai szoba elengedhetetlen feltétele

Pihentető alvás - egy szállodai szoba elengedhetetlen feltétele 

A vendég számára alapvető kérdés: hol aludt jól, melyik szállodában érezte jól magát? Van, ahol a kilátás páratlan, másutt a lokáció, a szerviz, esetleg az, hogy egy sztár lakott korábban ugyanabban a házban.
Hordják el a vagyontárgyakat, miközben felszámolás alatt a hotel

Hordják el a vagyontárgyakat, miközben felszámolás alatt a hotel 

Hajdúszoboszlón ismeretlenek hordják el a szebb napokat látott Aqua Blue Hotel vagyontárgyait, miközben a ház egy erősen vitatott és fura felszámolás hat éve tartó kanosszáját járja.
Kinek mit mond a szállásminősítés?

Kinek mit mond a szállásminősítés? 

Klasszis Klubunk június 28-i adásában Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület nKft. (MTMT) ügyvezetője volt a vendégünk, akivel a javában tartó hazai szálláshelyminősítések, csillagok odaítélésének területét jártuk körbe. 
Videós-influenszer mutatja be a hotel- és irodaház-fejlesztést

Videós-influenszer mutatja be a hotel- és irodaház-fejlesztést 

Az épülettel Budapest a jövő irodaházával lesz gazdagabb. Magyarósi Csaba videós-influenszer január 16-án induló, négy részes videósorozatában nyújt betekintést az érdeklődőknek az új építésű, energiahatékony és modern épület fejlesztésének és építésének hátterébe - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Luxusszállodát nyit a Louis Vuitton

Luxusszállodát nyit a Louis Vuitton 

A cég a párizsi irodaházát alakítja át tetőtől-talpig: lesz itt hotel, kiállítóterem, étterem és a Vuitton ígérete szerint a francia életérzés legjavát nyújtják majd a látogatóknak.
Eladó a siófoki Jókai Villa Hotel

Eladó a siófoki Jókai Villa Hotel 

A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa nevéből is kiderül, hogy a siófoki szálláshelynek köze van Jókai Mór életéhez, hiszen 1903-ban ebben a hangulatos villában töltötte élete utolsó nyarát az akkori tulajdonos vendégeként.
Több turisztikai beruházását is értékesítette az Appeninn

Több turisztikai beruházását is értékesítette az Appeninn 

Tokaji és szántódi turisztikai ingatlanfejlesztésekből is kiszállt a tőzsdei társaság. 

Bárki megszállhat John és Yoko hajdani békeszobájában 

A montreali Fairmont Queen Elizabeth szálloda olyan, mint a legtöbb amerikai vagy kanadai hasonló intézmény, de a 17. emeleten található lakosztálya igazi szenzáció.

Új négycsillagos hotelt építenek Debrecenben 

A nagyerdei Aquaticum élményfürdő és strand területén - a meglévő mellett - újabb hotelt építhet Debrecen, 4,4 milliárd forint állami támogatással és 4,2 milliárdos hitellel.

Romániai hotel bálterméből menedékhely 

Menekültszállás lett egy négycsillagos hotel bálterméből Romániában.

Négycsillagos szálloda alapkövét tették le Szolnokon 

A 3,5 hektáron épülő, 150 szobás Riverstone szálloda 15 milliárd forintból környezettudatos szempontok figyelembe vételével épül meg.

Eladó egy híres párizsi hotel 

Párizs egyik leghíresebb szállodáját 800 millió euróért árulják, de bizonytalan, hogy a koronavírus utáni időszakban lesz-e befektetői érdeklődés az illusztris épület iránt - írja a vg.hu.

Tűz egy hajdú-bihari hotelben 

Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán.

Motorosok tematikus hotele a Dolomitoknál 

Vespa, Ducati és Harley-Davidson szobákat is berendeztek egy olasz hotelben.

Tűz a zalakarosi Hotel Freyában 

Frissítve Tűz keletkezett egy zalakarosi hotel ötödik emeletén, a Termál úton. A háromcsillagos hotel felújítás előtt áll.

Magyarországra hozza a TRIBE hotelmárkát az Accor 

Közép-Európa első TRIBE hoteljét valósítja meg közösen az Accor szállodacsoport és a Futureal, a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője.

Belvárosi szállodával bővült a BDPST Group portfóliója 

Júniusban a BDPST Group tulajdonába került a Budapest belvárosában található, 137 szobás D8 hotel - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Új szálloda nyílt Budapesten 

A Damjanich utca 50. szám alatt nyílt 36 szobás D50 hotelhez egy összesen 350 fős befogadóképességű rendezvényközpont is tartozik.

Ilyen lesz a Hotel Dorothea 

Olasz belsőépítésziroda, a milánói Lissoni&Partners közreműködésével, a TSPC generáltervezésében születik újjá a pesti belváros három értékes műemléképülete: a tömbrehabilitáció keretében a három épületből álló egységben nemzetközi standardnak megfelelő szálloda, dunai panorámás apartmanok, exkluzív lakások, éttermek, üzlethelyiségek, valamint tetőterasz és sky étterem kap majd helyet.

Ő lesz az F&B igazgató a Matild Palotában 

Wolfgang Puck Michelin-csillagos séf a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét, vezetésével születik újjá a Belváros történelmi kávéháza, és nyitja meg kapuit egy különleges tetőtéri bár is az ikonikus épületben. Budapest új gasztronómiai központjának csapatát olyan nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberek alkotják, mint a most bejelentett Theofilos Lakkas F&B igazgató.

Nyitva az első magyarországi IntercityHotel 

A német Deutsche Hospitality cégcsoport első budapesti szállodája a Keleti Pályaudvar szomszédságában 312 szobával, étteremmel, BistroLounge & Barral, valamint öt, összesen 200 fő befogadására alkalmas konferenciateremmel várja a vendégeit 2021. május 3-tól - tájékoztatták lapunkat.

Jövőre átadják a szállodát és élményfürdőt Csurgón 

Legkésőbb jövő tavaszra befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón; a 2014-ben indult fejlesztés harmadik üteme 2,96 milliárd forint kormányzati támogatást kap - közölte Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Szállodaszövetség: a védettek mehessenek étterembe, szállodába! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába - mondta Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke az MTI-nek pénteken.

Megrohanták a lengyel szállodákat a részleges nyitás után 

Megrohamozták a szállodákat a lengyelek azt követően, hogy a kormány engedélyezte a részleges újranyitásukat. A legjobb helyeken meglehetősen borsos a szobák ára - írja a Napi.hu.

Egészségmegőrzés indul(ásra készen) 

Ahogy arról már több ízben beszámoltunk, sosem látott kihívások elé állította a koronavírus járvány és az azt követő intézkedések a szállodaipart is. Jelenleg a wellness hotelek is csak üzleti utazókat fogadhatnak, így az egészségmegőrző szolgáltatásaikat nem kamatoztathatják. Az általunk megkérdezett hotelek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára, távolságtartásra és egybehangzóan állítják: nagyon várják már a szigorítások enyhítését.

Csak tanuljon az a gyerek! 

Az egyik bécsi hotel üres szobáit bocsátja olyan családok rendelkezésére, ahol nem adottak a feltételek az otthoni tanuláshoz.

Áttervezték a tatai luxusszállodát 

Nagy lakossági tiltakozást váltott ki a tatai Öreg-tó partjára tervezett 5 csillagos szálloda építésének híre. A beruházó Avalon új tervekkel állt elő.

Átadták a soproni hotelben... 

... az új kültéri medencét, konferenciatermet és lakosztályt.

Biztonságos vendégvárás kiadványunk letölthető 

Megjelent online különszámunk Biztonságos vendégvárás címmel, amely az újranyitó szállás- és vendéglátóhelyek vezetői, üzemeltetői számára szolgál fontos információkkal, hasznos tanácsokkal, ötletekkel.

Tovább épül ez a vidéki szálloda 

Koronavírus ide, koronavírus oda, folytatódik a tiszaújvárosi hotelberuházás.

Nyitnak a Hunguest szállodái 

Hatalmas akciókkal várják a vendégeket, a dolgozók pedig vizsgát tesznek a Covid kódexből.

A távolságtartás jegyében felavatták az Avar Hotelt 

Rendhagyó házavatás a Mátrában: április 3-án átadták a kívül-belül megújult Avar Hotelt, Mátrafüreden.

Jelentés a karantén-hotelből 

Teljes teltház a mai időkben a Balatonnál? Az 1961-ben, a siófoki hajóállomás melletti Jókai-parknál átadott, akkor fantasztikus modernnek megépített Napfény Hotelben igen. Mert március közepétől karantén-hotelként működik a három csillagos szálláshely. 

Újabb két olasz beteg a vesztegzáras tenerifei szállodában 

További két olasz turistánál mutatták ki szerdán a koronavírus-fertőzést annak a karantén alá vont tenerifei szállodának a vendégei közül, ahol a külügyminisztérium tájékoztatása szerint magyarok is vannak.

Több mint 30 hotel épül országszerte 

Átrajzolják Budapest képét az új ingatlanpiaci beruházások: a fővárosban jelenleg 24 hotel építése zajlik, zömmel a történelmi Belvárosban.

Elhagyatott IKEA-épületből lesz nulla energiaigényű hotel 

Két évtizede állt méltatlanul üresen a magyar Breuer Marcell által tervezett lenyűgöző brutalista épület, a Pirelli Building New Havenben - írja a hvg.hu.

Sajtból van a hotel 

Sajt tematikájú lakosztályt nyitnak egy londoni szállodában. A hotelben sajt formájú bútorokkal, sajtmintás ágyneművel, sajtszagú szappannal és az étlapon extrém nagy sajtválasztékkal várják a látogatókat.

Álomállás: egy brit hotel teakóstolókat keres 

Egy brit hotel napi 129 fontot, vagyis közel 50 ezer forintot fizet leendő teatesztelő mesterének, akinek a tea mellett süteményeket és más harapnivalókat is hivatásszerűen kellene kóstolnia.

A BDPST Groupé lett egy ötcsillagos vidéki szálloda 

BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájának helyet adó kúria épülete hosszú ideig az Andrássyak tulajdonában állt, szállodaként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. A BDPST Group komplex, értékteremtő beruházás keretében újítja fel a szállodát, így többek között 12 új szobát, kültéri medencét és rendezvényhelyszínt is kialakítanak.

Frida Kahlo világa kel életre Budapest új hotelében 

Budapest egyik legújabb hotele, a Teréz körút 62. szám alatt található T62.

300 forint egy éjszaka a japán hotelben 

Mégpedig azt, hogy az egész világ követheti az interneten élőben az ott töltött időszakot.

Megmutatjuk az Andrássy út épülő hoteleinek mintaszobáit 

A mai napon hozta nyilvánosságra az Andrássy úton épülő két elegáns szálloda, az A3 és az A52 hotelek mintaszobáinak első fényképeit Radnóczy Eszter és az este'r partners belsőépítész iroda csapata.

Összedőlt egy 18 emeletes hotel New Orleansban 

Összedőlt egy 18 emeletes szálloda Louisiana állam legnagyobb városában, New Orleansban szombaton.

Egy szálloda, csak erős idegzetűeknek 

Peruban az egyik hegyoldalon épült meg a Natura Vive nevű szálloda, amely aligha lesz majd a tériszonyosok törzshelye - hvg.hu.

Barlangi luxus Monacóban 

Az építészek inkább műalkotásnak tartják, mert nehezen lehet megismételni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!