Megmutatjuk az Andrássy út épülő hoteleinek mintaszobáit

A mai napon hozta nyilvánosságra az Andrássy úton épülő két elegáns szálloda, az A3 és az A52 hotelek mintaszobáinak első fényképeit Radnóczy Eszter és az este'r partners belsőépítész iroda csapata.

A most bemutatott két mintaszoba az Andrássy út 3. és 52. szállodáihoz készült. Az Andrássy út 3. az úgynevezett Saxlehner-palota, melynek díszes tereiben a híres festő, Lotz Károly freskói találhatók. Itt a belsőépítész tervezők (Radnóczy Eszter, Szommer Mónika) klasszikus, visszafogott gesztusokkal élnek és végigvezetik a szállodalátogatót a külső homlokzat túldíszítettségétől a klasszikus eleganciájú szállodai szobákba. A belsőépítészeti megoldások karakteres elemei a rézburkolat, a tükrök, a bordó, valamint a mályva, az olívazöld és a mélykék árnyalatok használata. A wellness-részlegen egy egyedi tervezésű kút kap helyet, melyben lehetőség lesz különböző fajtájú vizek (keserűvizek, gyógyvizek) elrejtésére, melyeket ki lehet próbálni, össze lehet hasonlítani. Ez modern utalás az eredeti építtető Saxlehner Andrásra, a sasadi hévízforrások tulajdonosára, akinek vagyonát a Hunyadi-féle keserűvíz forgalmazása alapozta meg.

Az Andrássy út 52. szám alatt álló épület tervezését eredetileg Haggenmacher Henrik rendelte meg a német származású, de Magyarországon letelepedett Schmahl Henrik építésztől.  A lobbyban gipsz lovasszobor várja az érkezőket, ami a Dreher sörgyár címkéivel van bevonva – a ló egyébként az épületben sokszorosan visszatérő motívum. Mivel ez a szálloda az Oktogon közelében található, nem szoros értelemben véve az előkelő negyedben, a design a szigorú díszítettség ellenére is sportos és laza maradhatott. A geometrikus elemek visszatérnek, erre jó példa, hogy a tervezők (Radnóczy Eszter, Zellei Hajnalka) az eredeti pepita burkolatot meghagyták a körfolyosókon, ami ritmust ad a közlekedő tereknek. Míg kívül a fekete-fehér jellemző, belül a piros-szürke, zöld-szürke, kék-szürke geometriák vezetik majd a tekintetet a szőnyegeken, míg a falakon aszimmetrikus falfestés alakítja a tér hangulatát.

 

 

Fotó: Juhász Norbert az este'r partners megrendelésében. 


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.