Mi a tudatos hotelválasztás? Mit jelentenek a csillagok?

Mi a tudatos hotelválasztás? Mit jelentenek a csillagok? 

A hoteleken található csillagok jelentésére hívja fel a figyelmet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Egyre több ház Hotelstars védjeggyel 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult hazai hotelek száma.

Újabb házak Hotelstars védjeggyel 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága.
11 új Hotelstars minősítés

11 új Hotelstars minősítés 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Újabb szállodák kaptak HOTELSTARS minősítést 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága. Jelenleg 339 magyarországi szálloda rendelkezik Hotelstars minősítéssel, mely a hazai szállodai kapacitás közel 60%-át fedi le.

Nő az átlagár és a bevétel is a minősített szállodáknál 

A HOTELSTARS európai rendszer hazai tapasztalatai azt mutatják, hogy a minősített hotelek vendégelégedettségi mutatói emelkedtek és nőtt a visszatérő vendégek aránya. A fejlesztéseket követően növelni tudták az átlagárukat, ezáltal a bevételeiket is.

A Superior kategória nem egyenlő az üzleti sikerrel! 

A Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy újraminősítésének tapasztalatairól Lukács Attila tartott előadást az MSZÉSZ közgyűlésén. A tapasztalatok alapján összességében nagyon sok szálloda szorul felújításra a megkopott infrastruktúra vagy a korszerű berendezések hiánya miatt. A szakember szerint ennek okai a gyenge jövedelmezőség, vagy nem áll rendelkezésre a felújításra pénz, vagy hiányzik a határozott és következetes szakmai vezetés. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre több időt vesz igénybe a hiányosságok pótlása is, csúsznak az újraminősítések, a normál esetben megengedett 30 nappal ellentétben sokszor 6-12 hónapot is igénybe vesznek a pótlások.

Újabb HOTELSTARS minősítések 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.
A harmonikus szépséget díjazták Siófokon

A harmonikus szépséget díjazták Siófokon 

Négycsillag superior minősítést kapott a siófoki Mala Garden Hotel. A különleges hangulatú butik szálloda a négyszázadik a hazai szállodák sorában, amely átvehette a Hotelstars védjegyet. A tanusítványt ünnepélyes külsőséget közt adta át április 13-án Siófokon Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára és dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke Mihók Tamás tulajdonos-ügyvezetőnek.

Újabb 15 szálloda kapott Hotelstars csillagokat 

Újabb 15 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága, s ezzel 400-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Új HOTELSTARS csillagok 

Újabb öt szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága, s ezzel 385-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Újabb 8 szálloda szerzett csillagokat 

Újabb 8 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 380-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Újabb hét szálloda szerzett HOTELSTARS minősítést 

Újabb 7 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 374-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Újabb 13 szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat 

Újabb 13 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 368-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

A hazai szállodák közel fele HOTELSTARS-csillagos 

Újabb 10 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 343-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

333 szálloda viselheti a csillagokat 

Újabb 12 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága.

Újabb 21 szállodán ragyog a csillag 

Újabb 21 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 321-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

A háromszázadik átadásánál elfogyott a türelem 

Hajdúszoboszlón, a Fekete Gyula által vezetett négycsillagos ház, a Hunguest Hotel Aqua-Sol kapta a háromszázadik Hotelstars védjegytáblát, és a hír két szempontból is érdekes.

Piackutatás készül az új európai szállodai követelményekről 

A Hotelstars Union a szállodák minősítését jelenleg 270 kritérium alapján végzi, a szabályozás szerint ezeket 4 évente felülvizsgálják, hogy a hotelek szolgáltatásai folyamatosan alkalmazkodjanak a vendégek elvárásainak változásához, a technikai fejlődéshez.

Újabb szállodákon ragyoghatnak csillagok 

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság újabb 14 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntött és 4 db 3*-os, 1 db 3*superior és 9 db 4*-os védjegyet adományozott.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!