A háromszázadik átadásánál elfogyott a türelem

Hajdúszoboszlón, a Fekete Gyula által vezetett négycsillagos ház, a Hunguest Hotel Aqua-Sol kapta a háromszázadik Hotelstars védjegytáblát, és a hír két szempontból is érdekes.

Egyrészt a legelső Hotelstars minősítést is pont egy Hunguest ház nyerte: a tapolcai Hotel Pelion. Másrészt a március 5-i ünnepélyes védjegyátadáson jelentette be az NGM turisztikáért felelős helyettes államtitkár asszonya, dr. Horváth Viktória, hogy vége a türelmi időnek, mostantól nem lehet büntetlenül csillagokat használni olyan házaknál, ahol nem nyerték el a nemzeti védjegyként is jegyzett Hotelstars Union (HU) nemzetközi minősítést.
Az ünnepélyes védjegytábla átadón először Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára a HU kapcsán elmondta, hogy a minősítési rendszert négyévente felülvizsgálják, és e revízió része az a most induló, európai szintű online piackutatás, amelynek során azt vizsgálják: Mit vár el a vendég egy szállodától? A válaszok kiértékelése alapján változtatnak, módosítanak majd a minősítési rendszeren – de ez persze még a jövő zenéje, hiszen a kérdések feltöltése a netre csak a napokban történt meg.
Dr. Horváth Viktória, az ágazatért felelős szakember épp ezen ünnepélyes alkalommal jelentette be, hogy nincs tovább: akinek nincs minősítése – nem használhat ezentúl büntetlenül csillagot. Majd kifejtette, hogy hamarosan leülnek a fogyasztóvédelmi hatóság vezetőivel egyeztetni: miképp is történjék a csillaghasználat jogos vs. jogtalan használatának ellenőrzése? Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója a védjegytábla ünnepélyes átvételét követően ennek kapcsán megjegyezte, egyszerű a megoldás, hiszen nem kell más majd az ellenőrzéshez, mint egy szék és egy komputer világhálóval – ugyanis minden hazai szálloda jelzi honlapján, ha HU minősítési védjeggyel rendelkezik. És ezzel kapcsolatban még hozzátette, cége részéről nagyon is örül a szigorításnak, mert már idáig is sokat szenvedtek attól, hogy a besorolási rendszert sokan figyelmen kívül hagyva, kontrollálatlanul kontárkodtak a vendégszerzés terén.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.