A Flixbus szintet lép új olasz útvonalaival

A Flixbus szintet lép új olasz útvonalaival 

Közölték, hogy népszerű alternatívaként érdemes számításba venni a buszos utaztatást különböző útvonalakon.
Hat új járat a WIZZ Budapestről induló kínálatában

Hat új járat a WIZZ Budapestről induló kínálatában 

Idén nyár elején két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állítanak forgalomba a budapesti bázison, illetve hat új járattal kötik össze Budapestet Európában és Európán túl. 
Újabb japán útvonalon bővít az Emirates

Újabb japán útvonalon bővít az Emirates 

A járatok a megnövelt ülőhely-kapacitás mellett, szélesebb választási lehetőséget és nagyobb kényelmet is jelentenek az utasok számára.
Emelt járatszám a China Airlines-szal Japánba és Koreába

Emelt járatszám a China Airlines-szal Japánba és Koreába 

A magyar utasok Tajpejen keresztül az európai átszállási pontokról - Bécs, Frankfurt, Amszterdam, Róma, London és Prága - érhetik el a japán és koreai célállomásokat de akár egy rövid tajpeji megszakításra is van lehetőség.
Hurghada után Sarm es-Sejk és Kairó is a WIZZ egyiptomi úti céljai között

Hurghada után Sarm es-Sejk és Kairó is a WIZZ egyiptomi úti céljai között 

Felszállt első kairói járatuk Budapestről, és immár két új, egyiptomi város is elérhető a légitársaság gépeivel.
Bővíti járatait Budapest-Bécs között a Flixbus

Bővíti járatait Budapest-Bécs között a Flixbus 

Átmenetileg három új autóbusszal bővíti a Budapest és Bécs között közlekedő flottáját a FlixBus, így már akár napi 14 induló járat közül választhatnak az utazni vágyók, közlik hétfőn szerkesztőségbe eljuttatott közleményükben.
Új járatpár és járatbővítés a Wizz Airnél

Új járatpár és járatbővítés a Wizz Airnél 

Az ultrafapados légitársaság újabb 9 útvonalon bővíti járatait a magyar fővárosból. Október elejétől pedig a népszerű egyiptomi üdülőváros, Sarm es-Sejk is közvetlenül elérhető lesz Budapestről heti két alkalommal.
Jelentős bővítés a Singapore Airlines útvonalhálózatán

Jelentős bővítés a Singapore Airlines útvonalhálózatán 

A megnövekedett kereslet kiszolgálása érdekében a Singapore Airlines a 2024. március 31 – október 26. közötti nyári menetrendben nagy mértékben növeli járatainak számát a kulcsfontosságú piacokon.
Járatbővítés Szaúd-Arábiába

Járatbővítés Szaúd-Arábiába 

A Wizz Air elindította harmadik szaúd-arábiai járatát is Budapestről. Az új közel-keleti úticél, Dammám már elérhető átszállás nélkül az utazni vágyók számára.    

Jelentős járatbővítés a tajvani légitársaságnál 

A China Airlines közvetlen járatot indít a "Dél Királynőjének" hívott városba, Cebuba. Már évek óta üzemeltetnek menetrendszerű járatokat a Tajpej-Manila és a Kaohsiung-Manila útvonalakon, a Cebura történő rendszeres járatok bevezetésével már heti 21 járatot  teljesítenek  a Fülöp-szigetekre.

Még több járat Dubaj és Sydney közt 

A múlt héten bejelentett ázsiai járatbővítés után az Emirates a Sydney-be és Melbourne-be közlekedő járatainak számát is növeli, valamint Sydney-n keresztül az új-zélandi Christchurchbe is újraindítja járatait.

A lett légitársaság 18 új útvonalon repül 

Az airBaltic bemutatta a 2023. március végével kezdődő nyári időszakra érvényes menetrendjét. Tizennyolc új útvonalat terveznek a balti országokból, így az útvonalhálózatán belül 70 célállomás lesz elérhető.  

China Airlines: járatbővítés bécsi indulással 

Október 31-től hétfő, kedd és szombati napokon, 2023. január 1. után pedig hétfő, kedd, péntek és vasárnapi napokon közlekednek majd a járatok.

A Wizz Air Olaszországban szintet lép 

A légitársaság további bővítést jelent be olaszországi bázisain. A vállalat a fejlesztéseket követően az ország harmadik legnagyobb légitársaságává lép elő. 

Az airBaltic alkalmazottainak száma egyre nő 

Az airBaltic lett légitársaság bejelentette, hogy a társaság alkalmazottainak száma meghaladta a 2000 főt, ami minden idők legmagasabb létszámát érte el a légitársaság 1995-ös alapítása óta. Az airBaltic csapatának legújabb tagja a légitársaság ügyfélkapcsolati csoport rigai központjában fog dolgozni.

A Ryanair új budapesti járatokat indít 

Nyolc budapesti bázisú géppel 62 útvonalat kínálnak, ezzel továbberősítik magyarországi jelenlétüket.

A győri és a nyíregyházi vonalon is jár emeletes vonat 

Újabb megyeszékhelyek váltak elérhetővé emeletes motorvonatokkal e hétvégétől.  A Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek KISS járművek, amelyekből egyre több járat áll forgalomba a Budapest-Újszász-Szolnok, a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is, jelentette be a MÁV.

Még több Emirates-járatpár Budapestre 

A légitársaság október 31-től az eddigi heti négyről heti ötre növeli járatai számát.

SunExpress: téltől még több járat Antalya felé Budapestről 

A Covid utáni első szakmai programját tartotta augusztus 31-én a SunExpress Magyarország, amelynek képviseletét idehaza az AVIAREPS Kft látja el.

KLM: vissza Afrikába 

Újra elérhető az összes afrikai célállomás a holland légitársaság hálózatában. Mostantól mind a 11, a járvány előtt elérhető városba közlekednek járatok.

Tengerhez FlixBus-szal 

Júliustól már tíz országba lehet utazni, visszatérnek a tengerparti nyaralójáratok is.

Egyre jobban pörög az Emirates 

Júliusban járatait már 124 úti célra üzemelteti, ezzel eléri a járvány előtti kapacitásnak közel 90 százalékát. Visszatérnek a levegőbe az A380-asok is: a hálózat 15 városra bővül, ahová a légitársaság 129 járatot összesen 30 óriásgéppel üzemeltet.

Hosszútávú járatbővítés az Air France-nál és a KLM-nél 

Az utazási korlátozások enyhítésével növelik a hosszútávú járatok és az elérhető célállomások számát. Az Air France főként a tengerentúli francia területekre koncentrál, a KLM pedig szinte összes, a járvány előtt elérhető észak-amerikai célállomását újra elérhetővé teszi.  

Turbósebességre kapcsol a Wizz Air 

Rekordszámú új útvonallal bővül olasz hálózatuk.  Új bázist nyitnak: 32 új útvonalon, 19 célországot érintve áll szolgálatba 4 repülőgép a Róma-Fiumicino repülőtéren júliustól.

Erősít Afrika felé az Emirates 

Újabb járatokkal bővül a dubaji székhelyű légitársaság nemzetközi hálózata.

Az Emirates menetrendje helyreállításán dolgozik 

Járatainak száma egyre bővül: már 25 európai városba repülnek.

Diszkont járattal az arab kultúra fellegvárába 

Leszállt a Wizz Air első menetrend szerinti járata Abu-Dzabiban.

Már Mikonoszra is repül fapados 

A legbulisabb görög szigetet is célba veszi augusztustól a Wizz Air.

A British Airways válasza a transzatlanti, hosszú távú dömpingre 

A British Airways-re hivatkozva számolt be az AIRportal arról, hogy a légitársaság jövő év április 1-től napi ötre növeli budapesti járatai számát.

Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot 

Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.

Heti ötre növeli Athén – Budapest járatainak számát az Aegean 

2018. június 26-tól heti négyről ötre emeli Athén – Budapest – Athén járatainak számát a görög Aegean Airlines. 

Járatot indít Nigéria fővárosába a Turkish Airlines 

Jövő őszre a Turkish Airlines bővíti járatait az Isztambul-Johannesburg útvonalon, tavasszal pedig az Isztambul Abudzsa útvonalon. 

Budapest-Párizs: immár négy járat a menetrendben 

2015. március 29-től a francia fővárosba, Párizsba immár napi négy Air France járat indul. Az új 131 férőhelyes A318 géptípussal üzemelő  járat a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről délután, 15.25 órakor indul Budapestre, míg Budapestről kora este, azaz 18.20 órakor indul vissza a francia fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

Bosznia-Hercegovinában nyitja meg tizenkilencedik bázisát a Wizz Air 

Wizz Air ma bejelentette, hogy tovább bővít Bosznia Hercegovinában. A légitársaság egy új Airbus A320 típusú repülőt állomásoztat majd Tuzlában 2015 júniusától. Ezzel a tuzlai lesz a Wizz Air tizenkilencedik bázisa. 

Bővíti kapacitásait Romániában a Wizz Air 

Bővíti romániai kapacitásait a Wizz Air diszkont légi társaság, amely a kelet-romániai Jászvásárról (Iasi) indít járatokat, bukaresti telephelyén pedig növeli repülőgépeinek számát - írta szerdán a Mediafax román hírügynökség.

Budapest-Lisszabon járatot indít a fapados légitársaság 

Járatbővítés, egy új repülőgép és két új útvonal is szerepel a Wizz Air jövő évi tervei között, Bakuba viszont már a télen sem repülnek. 

Megkapta a napi harmadik budapesti járatot is a Turkish Airlines 

Napi két járat helyett hármat üzemeltet március 30-tól a Turkish Airlines Budapest és Isztambul között - tájékoztatott csütörtökön a Turkish Airlines magyarországi képviselete.

Ferihegy: ne csak a fapadosokat dicsérjük! 

Többnyire a Ferihegy forgalmi előterét kettészelő bódévárost emeltető fapadosokról szól a dicshimnusz, ha a ferhihegyi repülőtér forgalmi adatait vizsgáljuk. Annál kevésbé a Malév kényszerű pusztulását kihasználó hálózati légitársaságkról. (Az Utazó cikkéből szemezgettünk, és hozzátettünk még ezt-azt). 

Idén is indulnak újabb járatok a Ferihegyről 

Egyre újabb járatok elindítását jelentik be a légitársaságok a 2014-es nyári menetrendi időszakra. A Wizz Air a napokban közölte, hogy a nyári időszakban a kelet-ukrajnai Donyeckbe indít járatokat, míg a Belavia belarusz légitársaság sűríti minszki járatait az idén nyártól - közölte hétfőn a Budapest Airport.

Hamarosan indul a Turkish Airlines houstoni járata 

Április elsején indul a Turkish Airlines új, Houston járata. 

Nyártól napi négy KLM járat Budapestre 

Tovább bővíti járatai számát a KLM Holland Királyi Légitársaság. A nyári menetrend életbelépése után, 2013. április 28-tól kezdve naponta immár négy járattal közlekednek Budapest és Amszterdam között (szombat kivételével). A Transavia diszkont légitársaság emiatt viszont Amszterdam helyett Rotterdamba, Európa legnagyobb kikötővárosába kínál majd heti négy járatot - közölte a Turizmus Online-nal szerdán a Budapest Airport.

Növeli járatait a China Airlines Aucklandba 

Az Új-Zélandi szezon kezdetére növeli járatait a taiwani China Airlines. Így október 28-tól már heti 4 járat fog üzemelni Taipei és Auckland között - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság szerdán.

TAROM: napi három járat Bukarestbe 

A TAROM légitársaság közleménye szerint 2012. március 26-a péntektől a hét minden napján három járat közlekedik Budapestről Bukarestbe - olvasható a Budapest Airport honlapján.

KLM: több közvetlen járat Kantonba 

A SkyTeam partner China Southern Airlines-szal együttműködésben a KLM mostantól további három közvetlen járatot indít Kanton városába, Dél-Kínába. Ezzel a KLM tovább növeli járatkapacitását Kínába.

Sűrűsödhetnek az American brazíliai járatai 

Amennyiben a légügyi hatóságok is rábólintanak, napi 10 járattal közlekedhet több a floridai Miami és több brazil nagyváros között 2011 decemberétől.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!