A McDonald's-nak mostanában ugyancsak mozgalmas napjai vannak

A McDonald's-nak mostanában ugyancsak mozgalmas napjai vannak 

A McDonald's gyorsétterem-óriás bezárja kapuit Kazahsztánban a szankciók következtében fellépő ellátási zavarok miatt, közölte a helyi franchise-üzemeltető.
A főváros, amit megrendelésre terveztek

A főváros, amit megrendelésre terveztek 

A végtelen sztyeppe közepére körzővel, vonalzóval tervezett Asztana mindössze 25 éves, de már világkiállítást is rendezett. Pazar ötcsillagos házaival és vadonatúj rendezvényhelyszíneivel régiós vezetői szerepre tör Közép-Ázsiában a MICE turizmus területén. Asztanában, az új kazah fővárosban jártunk.
Kazah egészségturisztikai szakemberek ismerkedtek Miskolccal

Kazah egészségturisztikai szakemberek ismerkedtek Miskolccal 

Az utazásszervezők, touroperátorok, turisztikai ügynökségek és utazási irodák igazgatói, ill. vezető munkatársai Kazahsztán minden régióját képviselték, többségük az ország legnagyobb városából, Almatiból érkezett.
Asztana: a fények és virágszőnyegek városa

Asztana: a fények és virágszőnyegek városa 

A Wizz Air járatával heti két alkalommal, öt órás repüléssel érkezhetünk meg a világ kilencedik legnagyobb területű országának fővárosába. 

Budapest és Asztana között indít légi járatot a fapados 

Kazahsztán fővárosába, Asztanába indít járatokat júniustól a Wizz Air - jelentette be Váradi József hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében.

Kazah légitársaság a Hahn Air legújabb partnere 

A kazahsztáni Bek Air (Z9) már foglalható és eladható a helyfoglalási rendszerekben, miután a légitársaság csatlakozott a Hahn Air e-ticket értékesitő rendszeréhez.

Már Kazahsztánban is uberezhetünk 

Kazahsztánban is megjelent az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber.

Csütörtök óta nem kell vízum a magyaroknak Kazahsztánba 

Vízummentesen utazhatnak be a magyarok is Kazahsztánba; csütörtöktől kezdve 2017 végéig tizenöt napig beutazási engedély nélkül tartózkodhatnak tizenkilenc ország állampolgárai a közép-ázsiai állam területén - írta a Today.kz kazah hírportál Rapil Zsosibajev kazah külügyminiszter-helyettesre hivatkozva.

Légi járat indulhat Kazahsztánba 

Magyar tiszteletbeli konzulátus nyílik ma Kazahsztánban, két éven belül közvetlen légi járat is indulhat. 

Újranyit a magyar nagykövetség Kuala Lumpurban 

Közös magyar-kazah befektetési alap mielőbbi létrehozásáról és a malajziai magyar nagykövetség újranyitásáról is egyeztetett Orbán Viktor kormányfő pénteken Milánóban, ahol az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) alkalmával tárgyalt Nurszultan Nazarbajev kazah elnökkel, majd Najib Razak maláj miniszterelnökkel.

Nazca-vonalakat fedeztek fel Kazahsztánban 

Félszáznál több geoglifát, talajba "vésett" rajzolatot fedeztek fel a Google Earth program segítségével Kazahsztán északi részén kazah és litván régészek.

Kazahsztán, a turistaparadicsom? 

A Borat film bemutatása óta a legnagyobb lendületet szeretné adni az ország turizmusának Asztana - írja az eurázsiaPORT.

Légiszövetséget választ a kazah Air Astana 

A három nagy légiszövetség a SkyTeam, a oneworld és a Star Alliance is felkereste az Air Astana vezetőit a csatlakozás lehetőségét felkínálva - számolt be az AIRportal.hu.

A könnygáz elől menekülő menyasszony és a türkmén közmunkások 

Harmincezer kilométert tett meg Vámbéry Ármin nyomában Páczai Tamás fotográfus. Képein türkmén közmunkások, iszfaháni zarándokok és könnygáz elől menekülő ankarai menyasszony is látható. 

Magyar közösségi stand Kazahsztánban 

A Magyar Turizmus Zrt. első alkalommal vett részt az április 24. és 26. között zajlott Kazahsztáni Nemzetközi Turisztikai Szakkiáltáson, a KITF-en Almatiban.

Nem vizsgálják Moszkvában a Kazahsztánig utazó Aeroflot utasok bőröndjeit 

A Sheremetyevo-i repülőtér tájékoztatása alapján a Kazahsztánba utazó - Sheremetyevo repülőtéren átszálló azon utasok, akik nem rendelkeznek az Orosz Föderáció területére való belépéshez érvényes okmánnyal, feladhatják a csomagjaikat kazahsztáni célállomásukig.

V4-ek Kazahsztánban 

Az április 12-i bakui V4 rendezvény után, április 24-én a kazahsztáni Almati adott otthont a négy ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – turisztikai együttműködésének keretében megvalósuló soron következő eseménynek.

Borat lendített Kazahsztán turizmusán 

Kazahsztán köszönetet mondott Sacha Baron Cohennek - a brit humoristának, aki már lassan egy évtizede gúnyt űz belőle -, mert ténykedése nagyot lendített az ázsiai ország idegenforgalmán.

Aral-tó: a remény hal meg utoljára 

Az 1960-as évek óta eredeti méretének a tíz százalékára zsugorodott az Aral-tó. A helyzet elég reménytelen, de talán még megfordítható a negatív trend.

Autópálya köti össze 

Már építés alatt van az az autópálya, amely 2018-ra összekötné Oroszországot, Kazahsztánt és Kínát. Az új út várhatóan nem csak a közlekedést, szállítást  lendítheti fel a régióban, hanem a terület gazdaságára is jótékony hatással lenne. 

Új kazah járat az Aerosvit hálózatán 

2011. június 11-én az Aerosvit ukrán légitársaság elindította járatait Kijev és Kostanay, Kazahsztán északi része között - tájékoztatta a Turizmus Online-t a légitársaság hazai képviselete.

Nyárra vízummentességet ad Horvátország 

Április elsejétől október végéig ideiglenesen felfüggeszti a vízumkötelezettséget az orosz, ukrán és kazah turisták számára Horvátország.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!