Épül az Észak-budai bringasztráda

Épül az Észak-budai bringasztráda 

Kényelem, biztonság, gyorsaság és kevesebb konfliktus: ezek a kulcsszavai az új, 13 kilométeres nyomvonalnak, ami megoldhatatlannak gondolt problémákat hidal át.
Tokaj és Tarcal között is át lehet már tekerni

Tokaj és Tarcal között is át lehet már tekerni 

Átadták a Tokaj kör kerékpáros útvonal Tarcal és Tokaj közötti szakaszát, a teljes beruházás mintegy 19 kilométeren, több mint 2,5 milliárd forint uniós és hazai forrásból valósult meg,
Szentendrén új kerékpárútvonalak alakulnak

Szentendrén új kerékpárútvonalak alakulnak 

Elkezdődött a városrészeket összekötő kerékpáros-nyomvonal kivitelezése.
Kerékpárút-fejlesztés az Által-érnél

Kerékpárút-fejlesztés az Által-érnél 

Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.
Új kerékpárutak Erdély turisztikai látnivalóinál

Új kerékpárutak Erdély turisztikai látnivalóinál 

Kerékpárutakkal kötik össze a magyarországi turisták körében is népszerű Erdélyi-szigethegység három megye területén található látványosságait, közölte a Bihar megyei önkormányzat.
Kerékpárút a román-magyar határ mentén

Kerékpárút a román-magyar határ mentén 

Csaknem kétszáz kilométernyi kerékpárút épül a magyar-román határ romániai oldalán, Bihar megyében, a folyók töltésein, összekapcsolva a határ két oldalán lévő településeket.
Kerékpárút Kéthely és Máriafürdő között

Kerékpárút Kéthely és Máriafürdő között 

Kerékpárút épül a somogyi Kéthely és Balatonmáriafürdő között, a 465 millió forintos beruházás ez év júliusára fejeződik be.
Erdei kerékpárutak újultak meg két hazai hegységben

Erdei kerékpárutak újultak meg két hazai hegységben 

Az erdei ökoturisztikai infrastruktúra fejlesztése a fenntarthatóságot szolgálja. Az állami erdőgazdaságok az erdőkezelésbe integrált módon, a védelmi és gazdasági törekvésekkel összhangban bővítik a turisztikai hálózatot - emelte ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Pilis Bike, a Pilisi Parkerdő Zrt. kerékpáros úthálózata felújított szakaszának átadása alkalmából - közölte az AM hétfőn.
Új bringaút épül a Villányi borvidéken

Új bringaút épül a Villányi borvidéken 

Több mint 260 millió forintos fejlesztési forrásból épül kerékpárút Villány és Villánykövesd között a következő hónapokban - tájékoztatta a Baranya megyei önkormányzat az MTI-t.
Új kerékpárutat adtak át a Balatonnál

Új kerékpárutat adtak át a Balatonnál 

A Kis-Balatoni kerékpárút-hálózatot a Balatoni Bringakörrel összekötő 10,6 kilométeres kerékpárutat adtak át pénteken Balatonberény, Balatonszentgyörgy és Vörs között.

További szakasszal bővült a BUBA 

Újabb szakasszal bővült a Budapest-Balaton (BUBA) kerékpáros útvonal: az első, június közepén forgalomba helyezett, főváros és Etyek közötti szakasz után szerdától már egészen a Velencei-tóig lehet eljutni kerékpárúton - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel szerdán.

Kész a Budapest-Balaton bringaút első szakasza 

A fővárosból a Balaton irányába tartó kerékpáros útvonal I. szakaszát, a Budapest-Etyek közötti aszfaltutat pénteken adták át.

Közel 50 kilométernyi bringaút épül a Bükki Nemzeti Parkban 

A közkedvelt fürdővárost is érinti majd a Bükkalja szépségeit felfűző bicikliút.

Új kerékpárút az Ormánságban 

Csaknem 110 millió forintos fejlesztési forrás felhasználásával épült kerékpárút Dél-Baranyában, az Ormánság központjának és legnagyobb lélekszámú településének számító Sellyén.

4 milliárd forint kerékpárút fejlesztésre 

A 2021-2027-es fejlesztési időszakban az infrastruktúra fejlesztésére rendelkezésre álló források gyorsabb és hatékonyabb felhasználása érdekében a kormány 4 milliárd forintot biztosított kerékpárutak építésének előkészítésére, tervezésére.

Új kerékpárút Tatánál 

Átadták a Tata és Agostyán közötti kerékpárutat.

Vonzerőtől vonzerőig tekerhetünk Nagykanizsa környékén 

Közel tíz kilométernyi kerékpárutat építenek, illetve jelölnek ki Nagykanizsa térségében, a turisztikai célpontok összekötésének megteremtésére több mint 320 millió forint pályázati forrást fordítanak - közölte a Zala Megyei Önkormányzat kedden az MTI-vel.

Ez igen: világító útburkolat lesz egy Duna-menti kerékpárúton 

Esztergomnál lehet majd kerekezni rajta.

Győrben is nő a kerékpárutak száma 

Nemcsak Budapesten.

Új biciklisáv Budapest belvárosában 

A kerékpárosok és e-rolleresek örömére, az autósok bánatára.

Új bicikliút a Mura mentén 

Másfél milliárd forint ráfordítással épül 13 km hosszan új kerékpárút a Mura folyó magyarországi szakaszán.

Június közepére új bicikliutat adnak át 

Mert addigra elkészül a Tiszafüred-Poroszló közötti kerékpárút.

Négymilliárd kerékpárútra 

Négymilliárd forint keretösszeggel pályázati felhívás jelent meg kerékpárutak létesítésére, felújítására a Pest megyei önkormányzatoknak - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Közel 70 kilométernyi kerékpárút épülhet 

Újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi mintegy 1100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a jövőben - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Fellendült a természetjárás 

Fellendült a belföldi természetjárás 2010 óta a kormány fejlesztéseinek köszönhetően, az eredményekhez a szakmai partnerek segítségére is szükség volt - mondta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten, az Otthon a természetben című kormányzati kiadvány sajtótájékoztatóján.

Újabb kerékpárutak épülnek Vas megyében 

Több mint 423 millió forintos beruházással újabb kerékpárutak épülnek Vas megyében - közölte az MTI-vel kedden Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

Három új kerékpárút épül Zalában 

Zalaszentgróton és Sármelléken, valamint Kisrécse és Zalasárszeg között összesen közel 14 kilométernyi új kerékpárút épül közel 390 millió forint beruházással - tájékoztatta a Zala Megyei Önkormányzat (ZMÖ) kedden az MTI-t.

640 kilométernyi bicikliút épülhet meg a következő években 

2019 végéig összesen 27,2 milliárd forintból tervez kerékpárút-fejlesztéseket megvalósítani a kormány, de a távolabbi tervekkel együtt összesen 640 kilométernyi bicikliút épülhet meg hazánkban a következő években - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. 

Közel 800 millió forintot fordítanak kerékpárút-fejlesztésre Zalában 

Csaknem 800 millió forintot fordítanak Zala megyében bicikli-utak építésére és kerékpárosbarát fejlesztésekre a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében - közölte a megyei önkormányzat. 

11 milliárd forint a kerékpáros úthálózat fejlesztésére 

A jövő évi költségvetésben 11 milliárd forint áll rendelkezésre a kerékpáros úthálózat fejlesztésére, amely az uniós forrásokkal kiegészülve elérheti a 15-20 milliárd forintot - mondta Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Jövő év végéig 45 kilométernyi kerékpárút épülhet a Zselicben 

Nyolc zselici település elnyert támogatásának köszönhetően mintegy 1,2 milliárd forintból megkezdődhet 45 kilométernyi kerékpárút tervezése és megépítése a Zselicségben - jelentette be Gelencsér Attila (Fidesz) Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője csütörtökön a Somogy megyei Zselickislakon.

Több száz kilométernyi kerékpárúttal leszünk gazdagabbak 

Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig Magyarországon, nemzetközi kerékpárút lesz Dömös és Szentendre között a Szentendrei-szigeten át, új kerékpárutakat alakítanak ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld több pontján, az északkeleti országrészben, valamint Győrnél és az Őrségben.

500 millió forintos támogatással épült kerékpárút Kecskemétnél 

Átadták a Kecskemétet Városfölddel összekötő, 9,3 kilométer hosszú kerékpárutat csütörtökön, a beruházás az Európai Unió és a magyar kormány 500 millió forintos támogatásából épült.

Tíz önkormányzat 1,76 milliárd forintot nyert kerékpárút-fejlesztésre 

Több mint 1,76 milliárd forint értékben nyert támogatást kerékpárút-fejlesztésre tíz önkormányzat, a kivitelezéseknek október végéig be kell fejeződni - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t hétfőn, miután az erről szóló kormányhatározat megjelent a Magyar Közlönyben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!