Jó HELYek ismérvei a turizmus szempontjából

Jó HELYek ismérvei a turizmus szempontjából 

Mitől lesz turisztikailag is jó egy HELY, mi a jó helyek definíciója és arcéle – többek között ennek ered utána a Dunakavicsok turisztikai podcast 31. epizódja.
Mesélő történelem és slow living az idei ÖRV kongresszus fókuszában

Mesélő történelem és slow living az idei ÖRV kongresszus fókuszában 

Az ÖRV őszi kihelyezett ülésének fókuszában a mítoszokon nyugvó történetmesélés és a turisztikai termékfejlesztés kapcsolata állt, számolt be a fontos turisztikai eseményről a GD Consulting szakmai hírportál.
Dunakavicsok: új turisztikai podcast indult!

Dunakavicsok: új turisztikai podcast indult! 

A jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó szakmai podcast legfrissebb adása arra keresi a választ, hogy miként lehet Budapest legalább olyan jó hely, mint Bécs?

Ausztria bezárt: turisztikai körkép 

Ausztriában a turizmus mára gyakorlatilag leállt: a hazaihoz hasonlóan minimális életjelet is alig mutat már. Az ország a nemzetközi forgalom számára csak nagyon korlátozottan érhető el – írja az aktuális napi helyzetképet bemutató blogjában Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakember
Ausztria a turizmus "soft power" nagyhatalma

Ausztria a turizmus "soft power" nagyhatalma 

Ez is kiderült a múlt héten lezajlott MSZÉSZ közgyűlés egyik nagyon érdekes előadásából.
Az utazás boldoggá tesz

Az utazás boldoggá tesz 

A héten nyitotta meg Utak a boldogsághoz címmel kiállítását a felső-ausztriai Linz városának Nordico Múzeuma (www.nordico.at), amely a turizmus és a városi lét szemszögéből járja - 35 témán keresztül - körbe a kérdést, hogy mitől leszünk boldogok? Az érdekes és színes interaktív kiállítás szerves része a Linz turisztikai szervezete, - a Linz Tourismus – által az idei évre meghírdetett ÉLETMŰVÉSZET fokuszú tematikus évnek. 
Új tematikus évvel rukkolt elő Linz városa

Új tematikus évvel rukkolt elő Linz városa 

Április 27-én mutatja be a felső-ausztriai Linz városvezetése az idei tematikus év turisztikai koncepcióját és programjait, amelyek fókuszában az életművészet áll – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, aki GD Consulting cégén keresztül látja el Linz város bécsi és magyarországi képviseletét is. Kovács Balázs 2008-tól az idei év elejéig a Magyar Turizmus Zrt., majd a Magyar Turisztikai Ügynökség bécsi irodájának vezetőjeként képviselte a magyar turisztikai szakmát Ausztriában.
Továbbra is Ausztriában folytatja pályafutását Kovács Balázs

Továbbra is Ausztriában folytatja pályafutását Kovács Balázs 

Az osztrák piacon megszerzett kapcsolatrendszerét és tapasztalatait továbbra is Ausztriában hasznosítja Kovács Balázs, aki 2008-tól mostanáig az MT Zrt., majd az MTÜ bécsi irodájának vezetőjeként képviselte a magyar turisztikai szakmát Ausztriában.

Új vezérigazgatója lesz a Danubius Hotels Groupnak 

A jelenlegi vezérigazgató, dr. Deák Imre az idei év végén nyugdíjba vonul.

Bor, lazulás, Balaton 

Ülünk a Gölyemál dűlő szélén, kezünkben 100% Balatonnal teli pohárral. Szemben napsütés, meg a tó egy szelete. Ne fotózzunk, figyelmeztet Szabolcs, a Homola Pincészet névadója, mert elromlott a traktorjuk, és nem tudták rendbe rakni a dűlőjüket, mire megérkeztünk. Felesleges aggódnia, mert eszünkben sincs. Nemhogy fotózni, megmozdulni sem szeretnénk. Annyira tökéletes a semmittevés az isteni bor kíséretében, a táj szépsége, a teljes békesség. Most álljon meg az idő! Ez az egy, amit kérnénk.

Mire számít 2015-ben a Danubius Hotels Group? 

A Turizmus Online cikksorozatának következő részében Kovács Balázst, a Danubius Hotels Group értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a 2015-ös célokról, kihívásokról és a tervezett marketingtevékenységről.

Magyar fürdők a világ legjobb gyógy- és wellnesshelyei között 

Magyar fürdővárosok is bekerültek a világ legjobb gyógy- és wellnesshelyeit bemutató osztrák kiadványba. 

2015-ben Magyarországon tartja konferenciáját az Osztrák Utazási Irodák Szövetsége 

2015-ben Magyarországon tartja taggyűlését és konferenciáját az Osztrák Utazási Irodák Szövetsége (ÖRV). 

A világ legtitkosabb úti céljai 

A címbeli szókapcsolat persze önellentmondás, hiszen a legtitkosabb úti célokról csak kevesen tudnak, ha meg már többen, akkor azok nem is annyira titkosak. 

Kovács Balázs marad a Corps Touristique Austria élén 

Az ausztriai turisztikai képviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria Egyesület július 3-ai közgyűlése az elnökség tagjává, s egyben újabb két évre az egyesület alelnökévé választotta Kovács Balázst, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi irodájának vezetőjét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!