Még nem késte le a Múzeumok Őszi Fesztiválját

Még nem késte le a Múzeumok Őszi Fesztiválját 

Hazánk turisztikai termékei közül kiemelten fontos a kulturális turizmus. Ebből a célból évente 4,5 millió vendég érkezik, akik 13 millió vendégéjszakát töltenek el Magyarországon.
''Namégegyszer'': Fesztiválturizmus

''Namégegyszer'': Fesztiválturizmus 

Az alábbi kedvcsináló sorokkal olvasóinkat is várjuk a 2016. október 7-én rendezendő szakmai könyvbemutatóra, mely során újabb betekintést nyerhetnek a fesztiválok világába mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A Fesztiválturizmus című szakkönyv a fesztivál és a turizmus kölcsönhatását vizsgálja: kitérve többek között a kínálati-keresleti piacokra, a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokra, vagy akár a szervezési szempontokra. A kötet a 2014-ben megjelent kulturális turizmus témájú könyv folytatásaként kerül hamarosan az önök kezébe.

Egyetemisták kutatták a múzeumok és a turizmus kapcsolatát 

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói elemezték 20 budapesti múzeum működését és javaslatokat tettek a múzeumok jobb turisztikai hasznosítása érdekében.

Idén még a turizmus is Bartók körül forog 

A magyarországi kulturális turizmus további erősödését is várják a Bartók Béla születésének 135. évfordulójára meghirdetett 2016-17-es Bartók-évtől - mondta Hoppál Péter Pécsen.

Határon átnyúló Liszt Ferenc-utat hoz létre Ausztria és Magyarország 

Liszt Ferenc életét és munkásságát bemutató kulturális útvonal sarokpontjait dolgozták ki Bécsben, ahol Perényi János bécsi magyar nagykövet és Helmut Bieler, a burgenlandi tartományi kormány kultúráért felelős tagja több szakértővel, zenetudóssal együtt tárgyalt a két ország közös projektjéről.

Nádasdladány felkerül a térség kulturális palettájára 

Nemzeti Kastélyprogram keretében, mintegy másfél milliárd forintból hajtanak végre további fejlesztéseket a nádasdladányi Nádasdy-kastélyon – jelentette be a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke a kastélyprogram keddi, Fejér megyei társadalmi egyeztetésén.

Korunk turistái elsősorban élményekre vágynak 

A változó kulturális érdeklődéshez igazodó marketing tevékenységről tartott előadást Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az Utazás kiállítás szakmai konferenciáján.

Ahány nap, annyi templom 

2012. május 10-14. között hetedik alkalommal rendezi meg Győrben a Karzat Kultúrközpont Alapítvány az Öt Templom Fesztivált.

Magyarország: még mindig Budapest a brand 

Kulturizmus címmel szervezett konferenciát az AIESEC a Corvinus Egyetemen.

Kulturizmus 

2011. május 24-én ezzel a címmel rendez konferenciát a Budapesti Corvinus Egyetemen működő AIESEC. A házigazda Beat for Europe Projekt a decemberi Elnökségre fel! nevű rendezvény után ismét összegyűjti a hazai turisztikai élet jelentős alakjait, akikhez idén a kultúra képviselői csatlakoznak.

Sikerek a rigai filmfesztiválon 

A rigai nemzetközi turisztikai filmfesztivál, a Tourfilm Riga – 2011 kiemelt nyertese lett a Külügyminisztérium hazánk soros EU elnöksége kapcsán készített összeállítása, a Hungary – World of Potentials című ország-promóciós film.

Arany János turizmus Debrecenben 

Arany János szülővárosa, a romániai Nagyszalonta és a költő iskolavárosa, Debrecen közös kulturális-turisztikai programsorozattal mutatja be a régió értékeit.

A kulturális turizmus stratégiája a szakbizottságnál 

Élénk érdeklődéssel követték az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottság tagjai a kulturális turizmus Budai és Barta tanácsadó cég által készített stratégiájának bemutatását.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!