MIE-közgyűlés: tiszteletbeli tagokat is választottak

MIE-közgyűlés: tiszteletbeli tagokat is választottak 

Különleges helyszínen, a Zwack Unicum Házban, a Füves Bárban tartotta a Magyar Idegenvezetők Egyesülete éves közgyűlését. A tagok lehetőséget kaptak, hogy a tanácskozás előtt bejárhassák a pincéket, ahol a füveket és a hordókat tekintették meg, szakértő vezetéssel.
Nagyobb megbecsülést az idegenvezetői szakmának!

Nagyobb megbecsülést az idegenvezetői szakmának! 

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete szeptember 6-án tartotta éves közgyűlését a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban - tájékoztatta szerkesztőségünket a MIE.

Az idegenvezetők ingyen korrepetálják az iskolásokat 

A két szervezet tagjai felajánlották, hogy különböző tantárgyakban, ingyen korrepetálnak általános, középiskolás és gimnáziumi diákokat. A kezdeményezés a „Karantén-suli”nevet kapta és az érdeklődők egy könnyen kezelhető, online felületen foglalhatnak időpontot a számukra fontos tantárgyban.
Az idegenvezetők 70 százalékának semmi megtakarítása sincs

Az idegenvezetők 70 százalékának semmi megtakarítása sincs 

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete kérdőíves kutatásának részletes eredményei a koronavírus-járvány okozta válság kapcsán.
Kimaradtak az idegenvezetők az ágazatot segítő könnyítésekből

Kimaradtak az idegenvezetők az ágazatot segítő könnyítésekből 

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete nem adja fel, a pénzügyminiszterhez fordultak. Addig is bevétel hiányában a vállalkozások átmeneti szüneteltetését javasolják.

Április 15-ig dönthetnek az idegenvezetők mentőcsomagjáról 

A turisztikai szektort érintő akcióterv tárgyalása folyamatban van, arról várhatóan április 15-ig döntenek - tájékoztatta tagjait a Magyar Idegenvezetők Egyesületének alelnöke Kundi Viktória közösségi oldalukon.
Javaslat a jogosulatlan idegenvezetés visszaszorítására

Javaslat a jogosulatlan idegenvezetés visszaszorítására 

Turisztikai berkekben egyre gyakrabban merül fel a jogosulatlan idegenvezetés témaköre. Mit takar ez pontosan? Mik a veszélyei? Ötvenezer forint vagy hatvanezer euró a megoldás? Nem ilyen egyszerű. 
Az idegenvezető a kapocs a vendég és az utazási iroda közt

Az idegenvezető a kapocs a vendég és az utazási iroda közt 

Miért fontos az idegenvezető szerepe? Hogyan tud fejlődni? Mivel könnyítheti meg a saját munkáját? Milyen elvárásokat kell teljesítenie? A többi között ezekre a kérdésekre kaptak választ a szakemberek 03.21-én a Cityrama Utazási Iroda Idegenvezetői Konferenciáján a Bo33 Hotel rendezvénytermében.

Stratégiai megállapodások a MIe közgyűlésen 

A Magyar Idegenvezetők Egyesületének éves közgyűlése csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében zajlott.

Iszonyúan széles hálóval merítve 

Bő egy éve aktív a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE). Az eltelt egy év tevékenységéről az egyesület örökmozgó, kommunikációért felelős vezetőjét, Stumpf Édát kérdeztük.

„A MUISZ az idegenvezetői díjakkal kapcsolatos ajánlásokat versenyjogilag aggályosnak tartja” 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe) ajánlást fogalmazott meg az idegenvezetők napidíjaira vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban kíváncsiak voltunk egyebek mellett a MUISZ véleményére is. Erdei Bálint elnök akkor türelmünket kérte, ami hétfőre rózsát termett. A szövetség véleményét változtatás nélkül közöljük.

Nem ördögtől valók az idegenvezetők napidíjjal kapcsolatos elvárásai 

Még nyáron, honlapján, majd nemrég közleményben tárta a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe) a szakma nyilvánossága elé az idegenvezetői napidíjakkal kapcsolatos elképzeléseit. Kíváncsiak voltunk a másik oldal véleményére is.

„A közgyűlés elvégezte minden fontos, kitűzött feladatát” 

Március 30-n tartotta éves közgyűlését a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe). Deák Judit elnök arról számolt be, hogy a „közgyűlés elvégezte minden fontos, kitűzött feladatát. A tagság elfogadta az SZMSZ-t, az Etikai Kódexet, jóváhagyta a 2017-es költségvetést, megalakultak a különböző bizottságok és szekciók.”

Tagtoborzó gyűlést szervezett a Magyar Idegenvezetők Egyesülete 

Január 16-án egy impozáns rózsadombi étteremben találkoztak a frissen alakult Magyar Idegenvezetők Egyesületének tagjai, hogy megtartsák az egyesület első tagtoborzó taggyűlését.

„Javíthatatlan optimisták vagyunk” - megalakult a Magyar Idegenvezetők Egyesülete 

14 alapító indította útjára 2016 november 10-én, a december 6-án bejegyzett Magyar Idegenvezetők Egyesületét (MIE). A munkába nagy lendülettel belevágó egyesület széles körű szakmai összefogást kezdeményez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!