A Margitszigeti Nagyszálló másfél évszázada

A Margitszigeti Nagyszálló másfél évszázada 

Budapest legrégebbi, megnyitása óta folyamatosan működő szállodája 2023-ban százötvenedik születésnapját ünnepli.
III. Django Feszt Budapest

III. Django Feszt Budapest 

Augusztus 27-én 2 színpadon 7 zenekarral, több mint 50 zenésszel, a manouche jazztől megszokott elképesztő virtuozitással és életörömmel várják a szervezők a zenekedvelőket és táncosokat.
Új dalokat játszik a margitszigeti zenélő szökőkút

Új dalokat játszik a margitszigeti zenélő szökőkút 

A főváros 150. születésnapjára új, Budapesthez kapcsolódó dalokkal bővült a Margitsziget déli csücskében álló zenélő szökőkút repertoárja; az új zenék szerdától hallhatók - írta az enbudapestem.hu szerdán.
Ön szerint úgy jó a Margitsziget, ahogy van?

Ön szerint úgy jó a Margitsziget, ahogy van? 

Felméri a fővárosi önkormányzat a Margitszigetet használók véleményét a pihenősziget-jelleg megerősítéséről, valamint a jelenlegi szolgáltatások népszerűségéről - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.
Nem látnak most aranyhalat ezekben a tavakban a turisták

Nem látnak most aranyhalat ezekben a tavakban a turisták 

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán.
Mi épül a Dunán a Margitszigettel szemben?

Mi épül a Dunán a Margitszigettel szemben? 

Nem egy újabb szórakozóhely kapott helyett a pesti rakpartnál, hanem egy kajak–kenus vízitúra-megállóhely. A sportszövetség tervei szerint közösségi- és kiállító tér, és egyben képzési központ jön létre a Moszkva sétányhoz kapcsolódva - értesült az Index.
Milliárdos fejlesztések a margitszigeti Danubius-szállodáknál

Milliárdos fejlesztések a margitszigeti Danubius-szállodáknál 

Két ütemben valósulnak meg az átalakítások.
Átadták a megújult margitszigeti Casinót

Átadták a megújult margitszigeti Casinót 

Átadták hétfőn a margitszigeti Casino felújított épületét, amely a 17. vizes világbajnokság alatt a szervezők egyik otthonául szolgál.
Átadták a felújított Palatinus Strandfürdőt Budapesten

Átadták a felújított Palatinus Strandfürdőt Budapesten 

Átadták csütörtökön a felújított és bővített budapesti Palatinus Strandfürdőt, amely az átalakítások után már egész évben várja a látogatókat.
Multimédiás bővítés a margitszigeti zenélő szökőkútnál

Multimédiás bővítés a margitszigeti zenélő szökőkútnál 

A margitszigeti zenélő szökőkút multimédiás bővítéséről is döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Átszervezi értékesítési és marketingtevékenységét a Danubius Hotels 

Új helyszínen, a Danubius Grand Hotel Margitszigetben folytatja munkáját a Danubius Zrt. SPA divízió központi sales és marketingcsapata.

Korlátozzák a szórakoztató programok megrendezését a Margitszigeten 

Módosította a Duna-parti építési szabályzat Margitszigetre vonatkozó rendeletet szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A módosítást 20 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett támogatta a testület.

Rövidebb útvonalon járnak a margitszigeti buszok 

Csak a Zenélőkút megállóig járnak csütörtöktől várhatóan 2017 tavaszáig a margitszigeti buszok Budapesten csatornázási munkák miatt.

Virtuózok öröm-ünnep koncert 

Nyári nagykoncert a riói olimpia jegyében augusztus 20-án a Margitszigeten, ahol az ünnepi tűzijátékot is kivetítik.

Gyönyörű fotókon a Margitsziget 

A Szabad Tér Színház által meghirdetett pályázatra jelentkezett 104 alkotó anyagából 5 képnek ítélt oda dobogós helyezést vagy különdíjat a Tiéd a Margitsziget! című fotópályázat szakmai zsűrije: Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó és Mervai Márk fotográfusok. A pályaművekből 40 alkotás került be a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában megtekinthető Romantikus Margitsziget című kiállítás anyagába, amely szeptember végéig látogatható.

Sztárparádé a Margitszigeten 

A legnevesebb hazai művészek – Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Madaras Gergely, Héja Domonkos – mellett olyan külföldi sztárok lépnek színpadra nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, mint James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte Carlo Balett társulata. 2016 a romantika nyara lesz a Budapesti Nyári Fesztiválon.

Újra zenél a margitszigeti szökőkút 

Április 22-től, a Föld Napjától ismét üzemben van a margitszigeti szökőkút.

Bérelhető lelátó, toronyugrás a Dunába, dematerializált Budapest Kártya 

A Groupama Arénában rendezték meg a legutóbbi MUISZ-vacsorát, amelyen 60 szakember vett részt.

Teljesen megújult a Margitszigeti Futókör 

Elkészült az összesen 5,3 kilométer hosszú, a futók által már használatba vett margitszigeti futópálya és az ahhoz kapcsolódó műtárgyak. A pálya (az ún. Margitszigeti Futókör) az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált a futópálya teljes rekonstrukciója.

Marco Polo kalandjai a Margitszigeten 

A belső-mongóliai Hohhot Előadóművészeti Csoport show-műsorában a mongol kultúra ötvöződik akrobatikával és némi színházi varázslattal, miközben a 13. században élt velencei világutazó kínai utazása elevenedik meg a színpadon. Látványos táncjelenetek, autentikus mongol zene és lélegzetelállító mutatványok.

Aludjon a Margitszigeten színházjeggyel! 

Komplex turisztikai "élménycsomaggal" várja vendégeit a Margitszigetre a Budapesti Nyári Fesztivál, amely csaknem 150 programot kínál június 12. és augusztus 30. között - mondta Bán Teodóra, a fesztivált rendező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A Margitsziget történetét mutatja be egy most megjelent könyv 

A 2017-es magyarországi vizes világbajnokság központi helyszínének, az alkalomra megújuló Margitszigetnek a történetét, javarészt sportmúltját feltáró kötet jelent meg a felelős kiadó és szerkesztő, Jaksics György gondozásában.

Legóból pótolták az ellopott bronzszobrokat a Margitszigeten 

Két szobrot avattak december 30-án a Margitszigeten, mindkettő legóból készült. 

Látta már az új, szív alakú padot a Margitszigeten? 

Stájerország és Magyarország már évszázadok óta szoros kapcsolatot ápol egymással. A vasfüggöny lehullásának 25. évfordulója alkalmából egy padot ajándékozott Budapestnek a Stájer Turisztikai Hivatal. A szív alakú padot a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti parkban helyezték el.

Ilyen lett a felújított Zenélőkút és Japánkert 

Tarlós István főpolgármester adta át szerdán a felújított Zenélőkutat és a Japánkertet a budapesti Margitszigeten.

iMargitsziget a HSM szezonzáró találkozóján 

Június 24-én, kedden tartotta harmincadik összejövetelét a Hospitality Sales and Marketing (HSM) Szakmai Baráti Kör, ezúttal a margitszigeti Bringóvárban. A hagyományokhoz híven, az elmúlt évihez hasonlóan, most is volt bringózás, szigetfelfedező kalandjáték és előadások, sőt a meglepetés sem maradt el.

Avicii, Koncz Zsuzsa és Liszt Ferenc dalai szólnak a szökőkútból 

Húsvéttól újra működik a margitszigeti szökőkút, megújuló repertoárral, gyerekeknek szóló zenés blokkal - adta hírül a főváros. 

Teljesen megújulhat a világ egyik legszebb futóhelye 

December 11-i közgyűlésén dönt a főváros közgyűlése a mára igencsak elhanyagolt margitszigeti futókör felújításáról.

A Szentkirályi menti meg a margitszigeti ásványvizet? 

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával összefog az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz újraindítása érdekében

155 milliós bevétel a margitszigeti adókból 

Éves szinten 155 milliós bevételt vár a fővárosi önkormányzat a megszavazott margitszigeti ingatlan- és idegenforgalmi adótól. Az adónemeket eddig is fizetni kellett, csak a XIII. kerületi önkormányzatnak. A rendelet 2014-től lép érvénybe.

A világ legszebbjei közé került strandunk 

Nézegessen légi felvételeket a Budapesten, a Margit-szigeten lévő Palatinus Strandról, melyet a világ 10 legszebb szabadtéri medencéi közé választottak.  

Íme, Magyarország legnagyobb szökőkútja 

Június 9-én átadták hazánk legnagyobb szökőkútját a budapesti Margitszigeten. A kút zenél is, éjszaka pedig fénnyel játszik.

Kulisszajárás a Margitszigeten 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad felújításának és megnyitásának alkalmából nyílt napot szervez a Budapesti Nyári Fesztivál július 6-án. A látogatók betekinthetnek a „kulisszák” mögé, útjára indul a lóvasút, de borkóstolóval és más meglepetésekkel is készülnek a szervezők.

Kedden nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad! 

Új időpontban, július 2-án, a Szabadság napi koncerttel nyit meg a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpad. Budapest Főváros Önkormányzatának rendezvényén a Budapesti Fesztiválzenekar ad ingyenes hangversenyt, a koncert vendégei Budapest új díszpolgárai.

FolkSide koncert a megújult Margitszigeti Víztoronyban 

Az árvíz által okozott károk helyreállítását követően július 2-ától rég nem látott pompájában látogatható a frissen felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

Pénteken megnyílik a Margitsziget 

Péntek délután két órakor megnyitják a Margitszigetet a közösségi közlekedés, a gyalogos forgalom és az engedéllyel rendelkezők előtt, de továbbra is van egy szűk szakasz, amelyet kordonnal zárnak el – jelentette be Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke, budapesti kormánymegbízott pénteki sajtótájékoztatóján.

Két Csinibaba és James Bond veri fel a Margitsziget csendjét 

Fenyő Miklós a meghirdetettnél később csavarja fel a Margitszigeten a szőnyeget. Wagnernek már életében meggyűlt a baja a Dunával, nyitányait most az árvíz mosta el, a színházigazgató azonban naponta küzd, hogy júliusban kezdődhessen a szezon a kicsinosított Nagyszínpadon. Mátraházi Zsuzsa interjúja Bán Teodórával, a Szabad Tér Színház igazgatójával.

Működhetnek a margitszigeti szállodák 

Részlegesen megnyílt szerdán a budapesti Margitsziget, ahol jelenleg csak a két szálloda működik.

Később nyit az Margitszigeti Szabadtéri Színpad az árvíz miatt 

A kormány és a főváros egyező álláspontja szerint elrendelt magas fokozatú árvízi veszélyhelyzet és a Margitsziget kiürítése miatt kialakult vis maior helyzetre való tekintettel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra meghirdetett alábbi júniusi előadások elmaradnak: Verdi-Wagner nyitókoncert (június 14.), Balkan Fanatik (június 15.), A Szabadság Napja (június 19.), Duna Karnevál (június 21.), közölte a Szabad Tér Színház.

Rendben zajlik a Danubius margitszigeti szállodáinak evakuálása 

A vendégek biztonsága érdekében a Danubius két margitszigeti szállodájából megkezdték a vendégek evakuálását, amely a mai nappal be is fejeződik, közölte lapunkkal a szállodalánc.

Interaktív játék és Vizek városa séta 

Egyedülálló interaktív játék és tematikus nyári séta programok indulnak idén a felújított 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán magasodó Víztoronytól. Az eredeti funkciójában már régóta nem működő víztorony Budapest egyik ikonikus épülete, mely szépségével, elhelyezkedésével eddig is vonzotta a turistákat és a budapestieket. Az idei turisztikai szezonban azonban nem csupán megnézni lehet a víztornyot. Az épületben hetente több alkalommal izgalmas játékon vehet részt bárki – érkezzen egyedül, párban vagy éppen nagyobb csoportban, legyen fiatal, idős, budapesti vagy vidéki.

Ünnepi estek a Margitszigeten 

A jeles évfordulókhoz, ünnepekhez csatlakoznak a műsorok az idén 75 éves, a szezonnyitásra megújuló Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: a 200 éve született Richard Wagnerre és Giuseppe Verdire emlékezik a június 14-i nyitóhangverseny, augusztus 20-án pedig az állami ünnephez kapcsolódva Erkel István király című operáját mutatják be.

Megszépül a 75. éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad 

Több mint 700 millió forintból korszerűsítheti a működtető Szabadtér Színház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A munkálatok egy részének június 14-ig, az ünnepi évad kezdetéig kell elkészülnie – mondta el az MTI-nek Bán Teodóra ügyvezető igazgató. A játszóhely idén 75 éves.

75 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 

Idén 75 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad! Előadások, új bemutatók koncert, opera, balett, musical, klasszikus zenei műfajokban, egész nyáron a Budapesti Nyári Fesztiválon!

Margitszigeti víztorony - új idők 

Ismét látogatható a margitszigeti víztorony, amely szerdától vetített képzőművészeti és fotótárlatokkal kiállítóhelyként, illetve körpanorámás kilátóként üzemel.

Ünnepel a Danubius Hotels Group 

Meglepetésekkel és kedvezményekkel ünnepli 40. születésnapját hazánk és a régió meghatározó szállodavállalata, a Danubius.

Lopás és rongálások a Margitszigeten 

Szerda reggelre a Margitszigeten lopás és rongálás nyomaira bukkantak a FŐKERT munkatársai.

Elektromos buszt tesztel a BKV 

Elektromos meghajtású buszt tesztel a BKV egy héten keresztül a 26-os járaton. A cseh busz használata ingyenes, cserébe a BKV várja az utasok véleményét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!