Marosvásárhelyen Hilton-nyitás

Marosvásárhelyen Hilton-nyitás 

Július 18-án, kedden megnyílik Marosvásárhely első nemzetközi brandhez tartozó szállodája, a Hampton by Hilton.
Komoly fejlesztés kezdődhet Marosvásárhely repülőterén

Komoly fejlesztés kezdődhet Marosvásárhely repülőterén 

A marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér eddigi legnagyobb léptékű fejlesztéséről írt alá szerződést kedden Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter és Peti András, a repülőtér igazgatója - közölte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Kész a pálya, nyitva a reptér 

A kifutópálya újraépítése után hétfőn megnyitották a másfél éve bezárt marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőteret.

160 millió eurós üzlet a Gastropan 

Több mint 160 millió euró értékben kötöttek szerződéseket a hét végén Marosvásárhelyen tartott GastroPan pékipari, cukrászati gasztronómiai és vendéglátóipari szakmai kiállításon - közölte vasárnap a kiállítás igazgatójára hivatkozva az Agerpres hírügynökség.
Öt új célállomás Nagyszebenből á la Wizz Air

Öt új célállomás Nagyszebenből á la Wizz Air 

A Marosvásárhelyről tavaly Kolozsvárra költöztetett járatainak csak egy részét indítja újra  Marosvásárhelyről a repülőtér kifutópályájának felújítása után a Wizz Air diszkont légitársaság, a frankfurti, madridi párizsi és római járatai ezentúl is Kolozsvárról közlekednek. 

Újranyithat a marosvásárhelyi repülőtér 

A Román Polgári Légiközlekedési Hatóság október 2-án bocsájtotta ki a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér új európai működési engedélyét a szeptember 28-30. között zajló ellenőrzést követően.
Tizenkét millió euróból újul meg a marosvásárhelyi repülőtér

Tizenkét millió euróból újul meg a marosvásárhelyi repülőtér 

2016 novemberében a WizzAir tette fel a lakatot a marosvásárhelyi reptérre azzal, hogy a kifutópálya rossz minősége miatt Kolozsvárra költöztette járatait. 

Egy évig biztos nem viszi vissza járatait a Wizz Air Marosvásárhelyre 

Mivel a munkálatok egy évig is elhúzódhatnak, legkevesebb ennyi időre költözött el a WizzAir a marosvásárhelyi repülőtérről, a kifutópálya korszerűsítésének időtartama alatt a kolozsvári repülőtérről (CLJ) működteti marosvásárhelyi járatait is a társaság.

Elhagyja Marosvásárhelyet a Wizz Air 

Kolozsvárra költözteti valamennyi marosvásárhelyi járatát a következő két hétben a Wizz Air, az egyedüli diszkont légitársaság, amely rendszeresen igénybe vette a Maros megyei tanács által üzemeltetett Transilvania repülőteret - közölte az Agerpres hírügynökség csütörtökön, az önkormányzat bejelentésre hivatkozva.

Erős turisztikai brand kell Marosvásárhelynek 

Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt szerint Marosvásárhelynek a székelyföldi régió központjává és gazdasági húzóerejévé kellene válnia.

Marosvásárhelyre tartó Wizz Air-járat fordult vissza Budapestre 

Visszafordult Budapestre a Wizz Air Marosvásárhelyre tartó járata szombaton, mert a felszállást követően hibát jelzett egy műszer a pilótafülkében - közölte a légitársaság.

Brüsszel erdélyi repterek állami támogatását vizsgálja 

Két vizsgálatot indított pénteken az Európai Bizottság, hogy kiderítse, összeegyeztethetőek-e az uniós szabályokkal a kolozsvári és a marosvásárhelyi nemzetközi repülőtér és a Wizz Air által kapott állami támogatások.

Harmadszor rendezik meg a marosvásárhelyiek világtalálkozóját 

A marosvásárhelyiek III. világtalálkozóját és a II. Erdélyi legényes és verbunkversenyt is megszervezik az augusztus 26. és 30. között zajló Vásárhelyi Forgatag keretében.

Újraindul a Tarom Bukarest-Marosvásárhely járata 

A 2013/2014-es téli időszakban újra üzemelteti a Bukarest–Marosvásárhely közötti járatait a Tarom. Emellett a fővárost Nagyszebennel és Suceavával összekötő járatokat is újraindítják, írja az Erdély.ma. 

Hat új külképviseletet nyit a külügy 

Hat új külképviseletet nyit a magyar kormány: Eszéken, Krakkóban és Torontóban főkonzulátus, Melbourne-ben, Marosvásárhelyen és Nagyváradon konzuli iroda nyílik -írja a Magyar Közlöny.

Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál 

Románia legnagyobb fesztiválja, a Félsziget idén Kolozsvárra költözik.

Marosvásárhelyen is megveti lábát a Ryanair 

Marosvásárhelyről is indít járatokat az ír Ryanair diszkont légitársaság - jelentették be szerdán az erdélyi városban.

Költözhet a Félsziget? 

Kolozsvárra költözhet 2013-ban az erdélyi Félsziget fesztivál, amelyet 2003 óta Marosvásárhely határában, a Maros parton szerveznek meg.

Megduplázta forgalmát a marosvásárhelyi reptér 

Év végéig akár a 300 ezret is elérheti a marosvásárhelyi repülőtéren megforduló utasok száma. 

Nyit a marosvásárhelyi Teleki Téka 

Felújítási munkálatok miatti másfél éves zárva tartás után szombaton újra kinyit a marosvásárhelyi Teleki Téka, Erdély egyik leghíresebb könyvtára.

Félárú jegyek a Félszigetre 

Féláron kínálnak jegyeket a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál szervezői, akik ezzel a gesztussal akarnak kedveskedni a jubileumi, tízedik rendezvény apropóján.

Új vezetője van a marosvásárhelyi Teleki Tékának 

Lázok Klára marosvásárhelyi könyvtáros személyében új vezetője van az ottani Teleki Tékának, amely az elmúlt évszázadok európai könyvkultúrájának egyik leggazdagabb erdélyi gyűjtőhelye. 

Megtriplázta forgalmát a marosvásárhelyi repülőtér 

Az idei első kilenc hónapban háromszorosára nőtt az utasok száma a marosvásárhelyi repülőtéren a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte hétfőn a repülőtér vezetősége.

Fontos pillér marad a Félsziget fesztivál 

A Félsziget fesztivál a jövőben is fontos pillére marad a Sziget Szervezőirodának, amelynek jelenleg a marosvásárhelyi az egyedüli külföldi fesztiválja - jelentette ki Fülöp Zoltán, a Sziget Szervezőiroda igazgatója Marosvásárhelyen.

Wizz Air nyitni Marosvásárhely 

A Wizz Air megnyitja negyedik romániai bázisát Marosvásárhelyen - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!