Mi történik, ha nem kapcsolja repülőgép üzemmódba a telefonját a fedélzeten?

Mi történik, ha nem kapcsolja repülőgép üzemmódba a telefonját a fedélzeten? 

Manapság, amikor szinte minden ember zsebében ott lapul egy okostelefon, és minden órában elárasztanak bennünket a megválaszolandó e-mailek, csábító a repülőgépes üzemmód határait feszegetni.
Telefonfülkéből mobiltelefon-automata Bécsben

Telefonfülkéből mobiltelefon-automata Bécsben 

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.
Okosodnak a balatoni strandok

Okosodnak a balatoni strandok 

Sokat változott a Balaton a régi „Zimmer Frei” hangulathoz képest. Egy nemzetközi összehasonlításban a legtöbb fizetős strandunk felveszi a versenyt a legfelkapottabb helyekkel is. A minőségi szolgáltatások elterjedése mellett egyre többet foglalkoznak a kényelmünkkel is: 2016-ban már a legtöbb balatoni strandon elfogadják a mobiltelefonon vásárolt jegy felmutatását is belépéskor.

Mobillal nyaral a magyar 

Elenyészően kevesen vannak, akik teljesen kikapcsolják a telefonjukat nyaralás alatt – derült ki a Szallas.hu felméréséből. Minden negyedik embert zavarja a pihenésben, ha hangosan telefonálnak a közelében.
Töltse fel telefonját vízforralóval!

Töltse fel telefonját vízforralóval! 

A túra közben merül a telefon, és sehol egy aljzat? Csak egy vízmelegítő kell, és megoldódik a probléma. A PowerPot elnevezésű alkalmatosságot a Mobilport cikkéből ismerhetjük meg közelebbről.

Hamarosan megszűnhet a roamingdíj az EU-ban 

Európai uniós mintára a roamingdíj csökkentéséről írt alá szerződést hétfőn a montenegrói Budván négy balkáni ország illetékes minisztere - jelentette a térség médiája. Brüsszel szerint pedig 2016-ra megszűnhet a roamingdíj az EU területén.

Repülési mód nélkül is használhatók a mobilok repülés közben 

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) engedélyezte, hogy az utasok repülési üzemmódba állítás nélkül is használhassák hordozható elektronikai eszközeiket a repülés teljes időtartama alatt.

A víz oldja a stresszt, a mobiltelefon nem 

Ma, a számítógép, internet, és mobiltelefonok korában sokkal nehezebb hátrahagyni egy időre a megszokott életünket, mint ezek nélkül korábban volt. Lehet, hogy megkönnyítik az elérhetőségünket, de sokkal nehezebb egy rövid időre kikapcsolni, lazítani, és abbahagyni a munkát.

Már az easyJet gépeken is használhatjuk a mobilt 

Hétfőtől az easyJet összes járatán engedélyezik az e-könyvek, táblagépek és mobiltelefonok használatát.

A Germanwingsen is bekapcsolva maradhat a kütyü 

Repülési üzemmódban használhatják mobiljaikat a Germanwings utasai, de telefonálni a többi utas nyugalma érdekében nem szabad.

Air France: engedélyezett a mobilozás! 

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) döntésének értelmében repülés üzemmódban engedélyezett az elektronikus eszközök használata a repülőgépeken. A Bluetooth és a Wifi használata azonban továbbra sem lehetséges.

Ne nyomkodd a mobilodat a kocsmában! 

Ne nyomkodd a mobilodat a kocsmában!

Itt a kapitány, kérjük kapcsolják be mobiltelefonjaikat! 

Engedélyezi az EU a mobilok bekapcsolását repülés közben, de azért anyut még ne hívjuk a repcsiről!

Gasztroalkalmazás az Apróséftől 

Elindult az első magyar step by step fotós recept alkalmazás Android mobiltelefonra, amelynek további különlegessége, hogy az applikációs felületbe videókat is beágyaztak.

Olvasson bennünket mobilon is! 

Újabb fejlesztéssel kedveskedünk olvasóinknak: a napokban elkészült weboldalunk mobiltelefonra optimalizált verziója.  

Utasbiztosítás telefonról 

Mobiltelefonon köthető utazási biztosítást dolgozott ki az Union Biztosító és a magyarországi Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) a három mobil szolgáltatóval - közölte az Union és a Generali az MTI-vel.

Felfutóban a mobil szállásfoglalók aránya 

Jelenleg az online szállásfoglalások 8-9 százaléka érkezik mobilról, de folyamatosan növekszik azoknak az aránya, akik okostelefonon keresnek szállást. Nekik készült az az új mobil applikáció, amely kilistázza és utazás közben is könnyedén foglalhatóvá teszi a legközelebbi szabad helyeket.

Kétkeréken is tilos lesz a mobilozás Ausztriában 

Változások várnak a kerékpárral közlekedőkre jövőre Ausztriában, például csak kihangosítóval használhatnak majd mobiltelefont.

Magyar találmány forradalmasíthatja a mobilfizetést 

Áttörést hozhat a mobiltelefonos fizetés területén az a magyar találmány, amelyet a Cellum szakemberei mutatnak be Franciaországban. Az új fejlesztés lehetővé teszi a bankoktól és mobil-szolgáltatóktól független mobiltelefonos vásárlást és számlafizetést, és segítheti az érintkezésmentes NFC technológia gyorsabb nemzetközi elterjedését. Az NFC CellLink névre hallgató, világújdonságnak számító technológiát az NFC Word Congress nemzetközi seregszemléjén, szeptember 19-22 között mutatják be a szakmai közönségnek.

Még olcsóbb lesz mobilozni Európában 

Az Európai Bizottság napokban kiadott jelentése szerint mérséklődtek a barangolásos telefonhívások és SMS-ek díjai, de nem oldódott meg a verseny problémája az európai közösségen belül, hiszen az árak még mindig a kiskereskedelmi díjküszöbökhöz közelítenek - közölte honlapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Nincs több bizonytalanság 

Nemzetközi sajtótájékoztatón mutatta be az Air France két legfrissebb, mobiltelefonokra készült fejlesztését: az Air France Connectet és mobilweboldalának okostelefonra készült alkalmazását Párizsban szerdán.

Mobiltelefonnal nyíló szállodaajtók 

Kulcs helyett egy speciális mobiltelefonnal nyithatnak ajtót egy svéd hotel vendégei.

Mobiltelefonálás repülés közben? Nem! 

Egy brit utazók körében készült független felmérés szerint a többség elutasítja a mobiltelefonok repülés ideje alatti használatát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!