Nyakunkon az újabb Covid-hullám - oltásprogramot sürget az EU-biztos

Nyakunkon az újabb Covid-hullám - oltásprogramot sürget az EU-biztos 

Stella Kyriakides ezért  újabb oltás felvételét javasolja a kontinensünkön élőknek.
Kínai és indiai oltással is utazhatunk Nagy-Britanniába

Kínai és indiai oltással is utazhatunk Nagy-Britanniába 

A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát - közölte kedden a brit közlekedési minisztérium.
Kötelező lesz a Wizz Air személyzetének a Covid-oltás

Kötelező lesz a Wizz Air személyzetének a Covid-oltás 

A légitársaság bejelentette, december 1-től repülőgépjáratain a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva COVID-19 ellen.
Bekeményített a Delta Air Lines

Bekeményített a Delta Air Lines 

Az amerikai légitársaság közölte alkalmazottaival, hogy a be nem oltott munkavállalóknak havonta további 200 dollárt kell fizetniük a vállalat által támogatott egészségügyi ellátásért.

Ha a horvátoknál nyaral, be is olthatják 

Mindenki ingyen felveheti a koronavírus elleni oltást Horvátországban, azok is, akiknek nincs betegbiztosításuk, így az ott nyaraló külföldi turisták is, az index.hu információja alapján.
Zenei filmfesztivál, oltás kombó Bécsben

Zenei filmfesztivál, oltás kombó Bécsben 

Igazi jubileumi programmal készül a 30. évfordulóját ünneplő bécsi szabadtéri filmfesztivál, a Filmfestival auf dem Rathausplatz, amely 2021. július 3-án veszi kezdetét. A Bécsi Városháza elé kihelyezett székekre esténként bárki letelepedhet, hogy belehallgasson kedvenc operájába. Idén ráadásként – mindenféle előzetes időpontegyeztetés nélkül – akár be is oltathatja magát koronavírus ellen.  
Brazília: beoltottak szigete

Brazília: beoltottak szigete 

Tudományos kísérlet helyszínévé vált egy álomszép sziget Brazíliában.  Rio de Janeiróhoz tartozó Paquetán minden felnőttet beoltanak koronavírus ellen, utána pedig rajtuk tanulmányozzák a vakcinák hatását és hatékonyságát.
Málta frissítette beutazási listáját

Málta frissítette beutazási listáját 

Amit ők borostyánlistának neveznek. Továbbra is rajta vagyunk. Eu-s oltási igazolványt kell a magyar állampolgároknak bemutatniuk odautazáskor, vagy ha nincs, akkor friss PCR-tesztet. Változnak a beutazási szabályok is július 1-től.
Új információk a védettségi igazolvány-applikációról

Új információk a védettségi igazolvány-applikációról 

Igazából nem is egy, hanem mindjárt két applikációról van szó. A Kormányinfón tisztázódtak a részletek - írja az infostart.hu.
Vámpírharapás helyett vakcina Drakula kastélyában

Vámpírharapás helyett vakcina Drakula kastélyában 

Ingyen léphet be bárki a híres gróf kastélyába, aki elfogadja, hogy előtte beoltsák.

Gulyás: aki beoltott, utazhat külföldre 

Elsőként a rokonlátogatást fogja engedélyezni a kormány a határok nyitásakor. A kormány álláspontja szerint aki beoltott, az egyben védett is, ezért számukra lehetséges lesz az utazás belföldön és külföldön is - írja az szmo.hu.

Jár az oltás és a favipiravir akkor is, ha érvénytelen a TAJ-szám 

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a TAJ-számát - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

MVI: fontos, hogy a vendéglátásban dolgozók be legyenek oltva 

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken.

Oltják a turizmusban dolgozókat Horvátországban 

Hetvenezer turisztikai dolgozó beoltását kezdik  április közepén.

Könnyítés a horvát beutazási szabályokban 

Szerda éjféltől antigén gyorsteszttel és - függetlenül a vakcina származási országától - oltási bizonyítvánnyal is be lehet majd utazni Horvátországba - közölte Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.

Magas az oltási hajlandóság Magyarországon 

Az elmúlt hónapban jelentősen enyhült a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság Magyarországon, nőtt az oltást támogatók aránya, de ezzel párhuzamosan az oltást ellenzők tábora is. 

Mégsem fogadja el az EU a kínai és az orosz oltást 

Az Euronews a korábbi információkkal ellentétben úgy értesült, hogy az unió közös védettségi igazolványát mégsem kaphatják meg azok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak.

Pénzjutalommal ösztönzi oltásra dolgozóit a szállodaóriás 

A Marriott International által indított program keretében pénzügyi juttatást kaptak a szállodalánc dolgozói az Egyesült Államokban és Kanadában, ha beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával - írja a Roadster,

Már egy oltás is elég az vakcinaigazolványhoz 

A Magyar Közlöny múlt pénteken megjelent verziójában a kormányrendelet úgy szól, hogy már 1 oltás is elég lesz ahhoz, hogy az érintettek megkapják a oltást igazoló védettségi igazolványt - írja a Spabook.net.

Biztonság ég és föld között 

Az Emirates-nek célba ért az olyan első járata, amelyben kizárólag olyan földi kiszolgáló és légi személyzet vett részt, akik már megkapták a védőoltás mindkét adagját.

Üres étterem, kihalt konyha... 

Videokampánnyal hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára a Főpolgármesteri Hivatal.

Államtitkár: a vakcinán múlik a vendéglátóhelyek újranyitása 

A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik, vagyis attól függ a nyitás időpontja és üteme, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn az MTI-nek.

Jön az oltási plasztikkártya 

Magyarországon majd egy plasztikkártyával igazolhatják a védettség tényét azok, akik a koronavírus betegségen átestek vagy már megkapták a vakcinát – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Ellenzi a WTTC, hogy csak a beoltottak utazhassanak 

Nem szeretné az Utazási és Turisztikai Világtanács, ha kötelezővé tennék a koronavírus elleni vakcinát az utazásokhoz. A WHO eközben arra figyelmeztet, hogy idén vélhetően még nem lesz meg az emberiség nyájimmunitása - írja az AIRportal.hu.

Hiába a vakcina, még egy év lezárás várhat ránk 

Akár további hat-tizenkét hónapig is fenn kell tartani a jelenlegi lezárásokat a vakcina ellenére is – mondta a BBC-nek Laurence Boone, az OECD vezető közgazdásza. A szakember szerint nem lesz egyszerű a következő időszak, de 2020 már bebizonyította, hogy csak ezek a korlátozó intézkedések lehetnek sikeresek.

Tömegeket olthatnak be Budapest topküldőországában 

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint megvan a remény arra, hogy a következő hónapokban több tízmillió adagot sikerül beadni a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinákból Nagy-Britanniában.

Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint 

A Swiss légitársaságtól hamarosan távozó vezérigazgató, Thomas Klühr az SRF svájci médiumnak úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a nemzetközi utasoknak kötelezővé tennék az oltás meglétét, szerinte nincs értelme egy ilyen szabálynak - tájékoztat a RepjegyKialy.hu.

A britek a jövő héten már oltanak 

Megérkezett hozzájuk az első vakcinaszállítmány a Pfizer és a BioNTech vállalatoktól.

Csak az oltottakat engedik majd repülőgépre ülni? 

Világszinten érvényes szabályokról egyelőre nem hallani, de Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója bejelentette: ha elérhetők lesznek a koronavírus elleni vakcinák, akkor azokat légitársasága kötelezővé fogja tenni a nemzetközi járatain, és szerinte ezzel nem lesz egyedül, sőt - írja az AIRportal.hu.

Az angolok heteken belül oltanak 

A miniszterelnök bejelentette, amint jóváhagyják a Pfizer-BioNTech vakcinát, Nagy-Britannia megkezdi alkalmazását.

A belélegezhető vakcina lesz a szuperfegyver? 

Erősebb védelmet adhatnak a belélegzendő oltások, amelyek a vírus közösségi terjedésének megállításában is nagy szerepet játszhatnak majd. Egyszerűbb felhasználni, könnyebb tárolni, könnyebb beadni: belélegezhető vakcinák fejlesztésén is dolgoznak orvoscsoportok a koronavírus elleni küzdelem jegyében – derült ki a Bloomberg cikkéből.

Megvan, mennyibe kerül majd idehaza a várva várt vakcina 

A Sanofi óriásvállalat franciaországi elnöke bejelentette, hogy a közeljövőben elkészülő koronavírus elleni vakcina dózisonként kevesebb mint 10 euróba kerül, azaz idehaza 3500 forintért beszerezhető.

Kevesebb utazó, több betegség 

Tavaly Magyarországon több utazási betegség fordult elő, mint egy évvel korábban. A legnagyobb kihívást a mediterrán utazók egészségügyi tájékoztatása jelenti, tájékoztatta a TurizmusOnline-t az Egészségtudatos Utazásért Programot népszerűsítő VIPR kommunikációs ügynökség.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!