Megszűnhet az egyik legfurcsább repülőtéri szabály

Megszűnhet az egyik legfurcsább repülőtéri szabály 

Az edinburgh-i repülőtérre szállított új berendezések lehetővé teszik, hogy az utasok a jövő évtől akár 2 liter folyadékot is felvihessenek a repülőgépre, miután más brit repülőterek is megkezdték az innovációt.
Mi éri meg jobban: vonat vagy repülő?

Mi éri meg jobban: vonat vagy repülő? 

A Which? Travel három európai és két nagy-britanniai útvonalon hasonlította össze a legolcsóbb hálókocsis privát fülke és a legolcsóbb repülőjegy plusz éjszakai szállás árát.
Már többször megtörtént a pilóták rémálma

Már többször megtörtént a pilóták rémálma 

Pedig még egy hét sem telt el az újévből.
15 év múlva jönnek a klímasemleges repülők?

15 év múlva jönnek a klímasemleges repülők? 

A francia repülőgépgyártó Airbus a napokban tette közzé három hidrogén meghajtású gépének részletes tervét, előreláthatólag 2035-ben kerülnek majd bevezetésre a klímasemleges repülők. A három modell bár méretben és stílusban különbözik, de mind nulla károsanyag-kibocsátással fognak üzemelni, a fő hajtóerejük a hidrogén lesz.
Ilyen lehet hamarosan a repülőgépek kabinja?

Ilyen lehet hamarosan a repülőgépek kabinja? 

Függönyök, üzleti osztályú “szobák”, a tisztítási folyamatot különböző színekkel jelző ülések – egy tervezőcég innovatív kabinberendezést mutatott be, amellyel a koronavírus utáni időkre készülnének - írja az AIRportal.hu.

Japánban nem áll le az utazás a vírus miatt 

Másfélszeresére nőttek a japán First Airlines „légitársaság” foglalásai – írja a Reuters a cég közlésére hivatkozva. A cég annak köszönheti a népszerűségét, hogy a „repülőgépei” sose szállnak föl, sőt nem is repülőgépek, ugyanis virtuálisvalóság-utakat kínálnak.
Két magyar nem vett fel maszkot a repülőn

Két magyar nem vett fel maszkot a repülőn 

Kétezer eurós büntetést kaptak.

Flottacsökkentés a Lufthansánál 

Több mint negyven repülőgépet végleg kivonnak a forgalomból.
Arcmaszkokat, védőfelszereléseket hoz az Emirates

Arcmaszkokat, védőfelszereléseket hoz az Emirates 

Folyamatosan szállítja az arcmaszkokat és orvosi felszereléseket Budapestre az Emirates SkyCargo.
Tanárok perlik a légitársaságot az iskolára ürített üzemanyag miatt

Tanárok perlik a légitársaságot az iskolára ürített üzemanyag miatt 

Négy kaliforniai tanár beperelte a Delta Air Linest, aminek az egyik utasszállítója a Los Angeles-i reptérre visszafordulva üzemanyagtól szabadult meg, és ezt épp egy iskola fölött tette meg.

Továbbra is gyakran zavarják lézerrel a repülőket 

Budapest légterében továbbra is gyakran fordul elő, hogy lézerrel zavarják a pilótákat a földről, veszélybe sodorva ezzel a repülőgépeken utazók életét - közölte a HungaroControl Zrt. pénteken az MTI-vel.

Debütált a Lufthansa új kabinberendezése 

Bemutatta új üléseit a Lufthansa, az olasz Geven ülésgyártó termékét a légitársaság első Airbus A321neo repülőgépén próbálhatják ki az utasok - írja az AIRportal.hu.

Orrfutómű nélkül tett le egy utasszállítót a pilótája Mianmarban 

Egy mianmari pilóta meghibásodás miatt az orrfutómű nélkül tette le a gépét vasárnap anélkül, hogy bárki megsérült volna a gépen utazó 89 ember közül.

Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon  

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Szárnyal a szolnoki RepTár 

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár.

1500 robbanómotoros repülőgép gyártása indul Kecskeméten 

Több mint 30 millió eurós beruházásról és közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a kecskeméti székhelyű  Magnus Aircraft repülőgépgyártó a kínai Tianshan Industrial Grouppal.

Az eltűnt egyiptomi gép roncsai kerülhettek elő 

Izrael egyik strandjánál partra sodródott néhány olyan roncsdarab, amely nagy valószínűséggel a májusban a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi repülőgépről származik - értesült a The Times of Israel című angol nyelvű internetes hírújság pénteken.

Elindult a Föld körül a napelemes repülő 

Megkezdte Abu Dzabiból világ körüli útját az első napenergiával hajtott repülőgép, a Solar Impulse 2. A svájci gép két pilótája be akarja bizonyítani, hogy lehetséges körberepülni a Földet egyetlen csepp hagyományos, környezetszennyező üzemanyag nélkül.

Házhoz rendelhető a repülőjárat business osztályának aktuális menüje 

Amennyiben elönt bennünket a légifolyosókon felszolgált koszt iránti epekedés, kérésünkre a 35 ezer láb magasan szervírozott menüvel tökéletesen egyező ételsort is házhoz szállítják nekünk. A Fox News írása.

Ez a világ legnépszerűbb repülős útvonala 

Íme a top 10-es lista - ön kitalálja, hogy melyik az első?

Negyven éve repül An-26-osokkal a Magyar Honvédség 

Negyven éve, 1974-ben állították hadrendbe a magyar légierőben az An-26-os típusú szállítórepülőket, amelyek azóta a Kanári-szigetektől Mazari-Sarifig, az Északi-sarkkörtől Bagdadig számos helyen megfordultak, fedélzetükön vittek állam- és kormányfőket, sportolókat is. Az egyik gép a közelmúltban érte el a tizenkétezer repült órát.

Vasúti tartalom és vonatjegyek az Amadeus-ban a Hahn Air révén 

Egyre népszerűbbek a különböző közlekedési eszközt kombináló utazások, ezt kínálja az Amadeus is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!