Házhoz rendelhető a repülőjárat business osztályának aktuális menüje

Amennyiben elönt bennünket a légifolyosókon felszolgált koszt iránti epekedés, kérésünkre a 35 ezer láb magasan szervírozott menüvel tökéletesen egyező ételsort is házhoz szállítják nekünk. A Fox News írása.

A németországi székhelyű Allyouneed.com az amerikai Air Force One (elnöki különgép) nevének analógiájára Air Food One-nak keresztelte el újkeletű programját.

A kezdeményezésre feliratkozó vásárlók minden héten részesülnek az LSG Sky Chefs-nek (a Lufthansa „ételbeszállítója”) a business osztályon aktuálisan érvényes „klasszikus” vagy „vegetáriánus” menüinek valamelyikéből.


A házhoz rendelt ételek pontosan ugyanazok, mint amit folyó héten a felhők fölött is felszolgálnak. A rövid melegítés után azonnal fogyasztható ennivaló fagyasztott kiszerelésben kerül kiszállításra, és a szelek szárnyán kivitelezett étkezés hangulatát segít feleleveníteni. A megrendelők számos előfizetési  konstrukció közül választhatnak, és a kézbesítési opciókat is kényükre-kedvükre megváltoztatgathatják.

A program az LSG Sky Chefs számára lehetővé teszi, hogy a megmaradt ételfeleslegüket új piacokon értékesíthessék.

A magasságkülönbség hatásait kiküszöbölendő, a repülések folyamán feltálalt fogások fűszerezése földi társaikétól máskülönben meglehetősen eltér. A légi közlekedés utasai például elveszítenek valamennyit szagló érzékükből és gyorsabban is dehidratálódnak, amit a séfek intenzívebb fűszer- és sóhasználattal kompenzálnak.

A szolgáltatás egyelőre csak Németországban érhető el. A vegetáriánus menü 8,99, a klasszikus pedig 9,99 euró.

Fordította/szerkesztette: Zamaróczy Ádám


 Marokkó, ahol a mesés középkori városok között TGV gyorsvonattal utazhat

Marokkó, ahol a mesés középkori városok között TGV gyorsvonattal utazhat 

Az ország északi része különösen sok lehetőséget rejt, melyet már gyorsvonattal el felfedezhetünk.
Kutyaszánok és óriás hóember a Magas-Tátrában

Kutyaszánok és óriás hóember a Magas-Tátrában 

Változatos hétvége várja a gyermekes családokat a Magas-Tátrában. 
A világ legmagányosabb világítótornya egy szikla tetején áll

A világ legmagányosabb világítótornya egy szikla tetején áll 

Tökéletes példa, hogy az ember milyen hatalmas akadályokat képes leküzdeni.
Ma is teljesítik feladatukat a világ legősibb hírvivői

Ma is teljesítik feladatukat a világ legősibb hírvivői 

Bár a postagalambok használata hírküldésre jelentősen visszaszorult a modern kommunikációs technológiák elterjedésével, azonban ma is vannak országok és helyzetek, amikor alkalmazzák őket.
Kiürül Santorini szigete, a turisták után most már a helyi lakosok is menekülnek

Kiürül Santorini szigete, a turisták után most már a helyi lakosok is menekülnek 

Vasárnap óta már mintegy 9 ezer ember hagyta el a szigetet, keddre további rendkívüli repülőjáratokat ütemeztek be.
Jó évet zárt a török turisztikai ágazat

Jó évet zárt a török turisztikai ágazat 

Rekordévet zárt Törökország 2024-ben: 62,2 millió látogató, 61,1 milliárd dolláros bevétel.
Megnyílt Firenzében a Mediciek titkos átjárója – VIDEÓ

Megnyílt Firenzében a Mediciek titkos átjárója – VIDEÓ 

A titkos átjáró eredetileg az arisztokrácia tagjai számára készült, hogy a hétköznapi polgároktól külön, de legfőképpen észrevétlenül közlekedhessenek a városban.
Íme a japán kávézó, amely nem tűri a halogatást

Íme a japán kávézó, amely nem tűri a halogatást 

Van egy különleges kávézó Tokióban, amelyet azoknak dedikáltak, akik nem szeretik halogatni az elintéznivalókat és a feladatokat.
Stockholmban debütál a díjnyertes magyar szék

Stockholmban debütál a díjnyertes magyar szék 

A Forms Design Red Dot díjas Stretch széke helyet kapott a világ egyik legelismertebb designplatformja a feltörekvő tervezők és márkák számára.
 Ne februárban induljon olasz pályákra síelni!

Ne februárban induljon olasz pályákra síelni! 

Kezdetét vette a hagyományosan februárra és március első felére eső síszezon, amikor az olaszok többsége a hegyekbe megy.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.