Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idei, 17. fesztiválnak Belgium lesz a díszvendége. A belga sörök mellett spanyol, cseh, német, angol és szlovák söröket, továbbá magyar kézműves remekeket kóstolhatnak az érdeklődők. "Itt lesz a 2013-ban a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is" - emelte ki.  A rendezvény megnyitóján egy 30 literes hordót egy matuzsálemi korú, 1950-es repülővel ezerméteres magasságba emelnek, onnan ejtőernyősök hozzák le, és leérkezés után azonnal csapra verik - fejtette ki Bora Imre.   

Idén szakmai konferenciát szerveznek Kisüzemi sörök a kiskereskedelemben címmel, amelyen egyebek mellett a kisüzemi főzdék történetét, az elmúlt időszak eredményeit és a sörfőzdék adózásának kérdéseit járják körbe a szakemberek. Szombaton több mint 140 csapat készít pörköltet, amelyet szakértő zsűri, mások mellett Kovács Lázár értékel majd. Vasárnap lesz a sörfutás: a nevezőknek az 1,6 kilométeres távon négy korsó sört kell elfogyasztaniuk, egyet a rajtnál, hármat az ellenőrző pontokon - mondta Bora Imre. Hozzátette: szombaton és vasárnap óriáskivetítőn közvetítik a Final Four-ba jutott veszprémi kézilabda csapat mérkőzéseit.   

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere "a nyári időszak első zajos csabai hétvégéjének" nevezte a fesztivált. Hanó Miklós alpolgármester és Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei igazgatóságának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvény a magyar agrárium, a békési élelmiszeripar seregszemléje is. Hanó Miklós fontosnak nevezte a kistermelők felemelését, akik szerinte egyre inkább prémium minőségben képesek termékeket előállítani.    

Forrás: Vendég és Hotel


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.