Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idei, 17. fesztiválnak Belgium lesz a díszvendége. A belga sörök mellett spanyol, cseh, német, angol és szlovák söröket, továbbá magyar kézműves remekeket kóstolhatnak az érdeklődők. "Itt lesz a 2013-ban a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is" - emelte ki.  A rendezvény megnyitóján egy 30 literes hordót egy matuzsálemi korú, 1950-es repülővel ezerméteres magasságba emelnek, onnan ejtőernyősök hozzák le, és leérkezés után azonnal csapra verik - fejtette ki Bora Imre.   

Idén szakmai konferenciát szerveznek Kisüzemi sörök a kiskereskedelemben címmel, amelyen egyebek mellett a kisüzemi főzdék történetét, az elmúlt időszak eredményeit és a sörfőzdék adózásának kérdéseit járják körbe a szakemberek. Szombaton több mint 140 csapat készít pörköltet, amelyet szakértő zsűri, mások mellett Kovács Lázár értékel majd. Vasárnap lesz a sörfutás: a nevezőknek az 1,6 kilométeres távon négy korsó sört kell elfogyasztaniuk, egyet a rajtnál, hármat az ellenőrző pontokon - mondta Bora Imre. Hozzátette: szombaton és vasárnap óriáskivetítőn közvetítik a Final Four-ba jutott veszprémi kézilabda csapat mérkőzéseit.   

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere "a nyári időszak első zajos csabai hétvégéjének" nevezte a fesztivált. Hanó Miklós alpolgármester és Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei igazgatóságának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvény a magyar agrárium, a békési élelmiszeripar seregszemléje is. Hanó Miklós fontosnak nevezte a kistermelők felemelését, akik szerinte egyre inkább prémium minőségben képesek termékeket előállítani.    

Forrás: Vendég és Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.