Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idei, 17. fesztiválnak Belgium lesz a díszvendége. A belga sörök mellett spanyol, cseh, német, angol és szlovák söröket, továbbá magyar kézműves remekeket kóstolhatnak az érdeklődők. "Itt lesz a 2013-ban a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is" - emelte ki.  A rendezvény megnyitóján egy 30 literes hordót egy matuzsálemi korú, 1950-es repülővel ezerméteres magasságba emelnek, onnan ejtőernyősök hozzák le, és leérkezés után azonnal csapra verik - fejtette ki Bora Imre.   

Idén szakmai konferenciát szerveznek Kisüzemi sörök a kiskereskedelemben címmel, amelyen egyebek mellett a kisüzemi főzdék történetét, az elmúlt időszak eredményeit és a sörfőzdék adózásának kérdéseit járják körbe a szakemberek. Szombaton több mint 140 csapat készít pörköltet, amelyet szakértő zsűri, mások mellett Kovács Lázár értékel majd. Vasárnap lesz a sörfutás: a nevezőknek az 1,6 kilométeres távon négy korsó sört kell elfogyasztaniuk, egyet a rajtnál, hármat az ellenőrző pontokon - mondta Bora Imre. Hozzátette: szombaton és vasárnap óriáskivetítőn közvetítik a Final Four-ba jutott veszprémi kézilabda csapat mérkőzéseit.   

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere "a nyári időszak első zajos csabai hétvégéjének" nevezte a fesztivált. Hanó Miklós alpolgármester és Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei igazgatóságának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvény a magyar agrárium, a békési élelmiszeripar seregszemléje is. Hanó Miklós fontosnak nevezte a kistermelők felemelését, akik szerinte egyre inkább prémium minőségben képesek termékeket előállítani.    

Forrás: Vendég és Hotel


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.