Eredményes volt az alsóörsi Európa kemping területének értékesítésére kiírt pályázat

Eredményes volt az alsóörsi Európa kemping területének értékesítésére kiírt pályázat 

Az SCD Group maradványainak felszámolása keretében eredményesen zárult az alsóőrsi Európa kempingnek helyet adó telkek értékesítésére harmadik alkalommal kiírt nyilvános pályázati felhívás.

Eddig 16 hajdani SCD projektcég került felszámolás alá 

Az SCD Csoport balatoni kempingeket tartalmazó érdekeltségeit tavaly megvásároló Turisztika Hungária Kft. (TH) projektcégei közül 16 ellen indult eddig felszámolási eljárás, a korábbi tulajdonos által vállalt 16,4 milliárd forintos fejlesztési kötelezettségről még folynak az egyeztetések - tájékoztatta Nagy Gábor, a TH tulajdonos ügyvezetője az MTI-t hétfőn.

Hol van Sármellék új üzemeltetője? 

A sármelléki FlyBalaton repülőtér felszámolója még nem találkozott annak az új cégnek a képviselőjével, amely az SCD csoporttól megvásárolta a reptér üzemeltetési jogát, egyelőre telefonon vették fel egymással a kapcsolatot - közölte a Vectigalis Zrt. elnök-igazgatója csütörtökön.

Az SCD Group titokzatos vevője 

Olyannyira titokzatos, hogy a székhelyként bejegyzett címen nem találták a vevő Turisztika Hungária Kft. nevét.
Jó befektetés az SCD portfóliója

Jó befektetés az SCD portfóliója 

"Jó lehetőséget látunk a balatoni portfólió átvételében, ám alapvetően nem a program megvalósítása miatt döntöttünk a befektetésről" - nyilatkozta az SCD Csoporttól a Magyar Turisztikai Holding Zrt.-t (MTH) megvásároló Turisztika Hungária Kft. (TH) tulajdonos ügyvezetője, Nagy Gábor.

Az SCD Csoport elhagyja a Balatont 

Az SCD Csoport eladja a Balaton-fejlesztési Programot, a FlyBalaton repülőteret, valamint a Hunguest Hotel vételi opcióját tulajdonló cégét, a Magyar Turisztikai Holding Zrt.-t.

Eladja a Magyar Turisztikai Holdingot az SCD csoport 

Az SCD Csoport eladja a Balaton-fejlesztési Programot, a FlyBalaton repülőteret és a Hunguest Hotel vételi opcióját tulajdonló cégét, a Magyar Turisztikai Holding Zrt.-t.

Élőlánccal harcolnak strandjukért 

A badacsonyörsiek a partjuk előtti bicikliúton élőláncot alkotva és a 71-es főút egyik oldalát lezárva követeltek Balaton-parthoz jutási lehetőséget szombaton, amire azért kényszerültek, mert a korábban strandul szolgáló helyi kempinget lezárta a pár éve tulajdonossá vált, és ott fejleszteni kívánó SCD Group.

Nincs kedvező fordulat a badacsonyörsi strand ügyében! 

Nem nyugodnak a kedélyek a badacsonyörsi strand körül.  Az üggyel kapcsolatban ma levelet kaptunk a Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület egyik tagjától, amelyet az alábbiakban teljes terjedelmében leközlünk.

Dúl a harc a Balaton partjáért Badacsonyörsön 

Az ábrahámhegyi körjegyző első fokon helyt adott a Balaton-parthoz jutásért harcoló badacsonyörsiek birtokvédelmi kérelmének a kempinget, mint saját tulajdonát lezáró SCD Group cégével szemben - derül ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott határozatból; az SCD kommunikációs igazgatójának közlése szerint a határozatot jogellenesnek és értelmezhetetlennek tartják, ezért, ha szükséges, akár bírósághoz is fordulnak - adta hírül az MTI.

Strand nélkül maradt Badacsonyörs 

Strand nélkül maradt Badacsonyörs, miután a régi kemping területét lezárta a tulajdonos SCD Group érdekeltségébe tartozó cég, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pedig lezáratta azt a balatoni partszakaszt, amelyet a kempingtulajdonos társaság át kívánt adni a fürdőzésre. Az SCD szerdán feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel valaki kivágta a kemping kerítését.

Áprilistól folyamatosan nyitnak a kempingek a Balatonnál 

Április elsejétől kezdenek nyitni a Balatontourist Zrt. kempingjei, amelyekben az előfoglalások alapján a tavalyihoz hasonló szezonra számítanak, de ezen még sokat javíthat a kedvező időjárás - nyilatkozta Elkán Péter, a tulajdonos SCD Csoport kommunikációs vezérigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán.

Újra indul a szezon Sármelléken 

Fontos jubileummal és új vezetővel kezdi az idei szezont a Balaton és nyugat-magyarországi régió nemzetközi repülőtere Sármelléken.

Oroszországi kapcsolatait erősíti Hévíz 

Az Oroszországból érkező turisták számának növekedését, közvetlen sármelléki légi járat indítását reméli Hévíz önkormányzata, miután a fürdővárosból háromtagú delegáció tárgyalt a napokban Moszkvában - tájékoztatott a település polgármestere.

Turisztikai óriásvállalatot hozott létre az SCD és a Hunguest 

Az óriásvállalat neve Magyar Turisztikai Holding, mely egyesíti a Hunguest Hotels-t, a Fly Balatont és a Balatontourist-ot.

Az SCD-é lehet a déli Klotild-palota 

A balatoni ingatlanfejlesztéseiről ismert SCD Group-é lehet – másik két V. kerületi épülettel együtt – a pesti belváros egyik éke, a déli Klotild-palota. Hamarosan lejár ugyanis a bérlők elővásárlási jogának határideje, ami után hatályos lesz a Belváros önkormányzatával kötött az adásvételi szerződés.

Budapesti beszerző körúton az SCD 

A balatoni kempingek, majd a hűvösvölgyi laktanya felvásásárlása után a pesti belvárosra koncentrál az SCD Csoport.

Az SCD-csoport átvállalja a sármelléki repülőtér tulajdonosainak tartozását 

A sármelléki repülőteret üzemeltető SCD-csoport átvállalja a tulajdonos Zalavár és Sármellék önkormányzatától azt a 330 millió forintos tartozást, amelyet pervesztesként kellene megfizetniük a reptér korábbi üzemeltetőjének - tájékoztatta az SCD Group Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Télen is nyitva tart a sármelléki repülőtér 

A sármelléki FlyBalaton repülőtér a korábbi két évvel ellentétben az idén télen nem zár be.

Fejlesztésbe fog jövőre az SCD 

Öt helyszínen már jövőre fejlesztene az SCD Group. A cég balatoni programjának úgynevezett zászlóshajó projektjei kezdődnének meg.

Új tulajdonosa lehet a Hunguestnek 

Két vagy három hotel kivételével új tulajdonos kezébe kerülhet Leisztinger Tamás szállodalánca - tájékoztatott az Index.

Civilek a balatoni apartmanhotel ellen 

Aláírás-gyűjtési akcióval tiltakozik egy balatonszemesi civil szervezet a Lidó kemping területére tervezett SCD-beruházás ellen, amelynek terveit elfogadhatatlannak tartják; az SCD szerint a helyieknek nincs miért aggódniuk - írja szombati számában a Népszabadság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!