Áprilistól folyamatosan nyitnak a kempingek a Balatonnál

Április elsejétől kezdenek nyitni a Balatontourist Zrt. kempingjei, amelyekben az előfoglalások alapján a tavalyihoz hasonló szezonra számítanak, de ezen még sokat javíthat a kedvező időjárás - nyilatkozta Elkán Péter, a tulajdonos SCD Csoport kommunikációs vezérigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán.

Április elsején a zalakarosi Termál Kemping, és a siófoki Club 218 Apartmanház megnyitásával indul a szezon a Balatontouristnál. A téli viharos időjárás egyik kempingben sem okozott nagyobb károkat, így a szokásos menetrend szerint a wellness és termál-szolgáltatásokra épülő szálláshelyek után április közepétől folyamatosan nyitnak a balatoni kempingek. Május végére a Balatontourist mind a 18 egysége fogadja a vendégeket, egészen szeptember végéig, október elejéig, a szezon végéig.
    A társaság kínálatában idén nő a gyermekbarát kempingek száma. Az alsóörsi Európa, a balatonszemesi Vadvirág és a révfülöpi Napfény kemping után a keszthelyi Zala Kemping is kiemelten gyermekbarát szolgáltatásokkal várja majd a vendégeket. Ez egyebek közt azt jelenti, hogy a legkisebbeket animátorok szórakoztatják, gyermekmedencék épültek, a mélyebb vizű, északi parti kempingekben mini-lidót, homokos gyermekstrandot alakítottak ki, a vizesblokkokban pedig külön gyermekfürdőszobákat építettek ki.
    Az előfoglalások alapján a legnépszerűbb szálláshelyek a bungalók, ezt követik a mobilházak és az üdülőházak. A főszezonban már most is alig lehet szabad házat találni, a Balaton Sound idejére pedig a Zamárdi Autós Kempingben majdnem minden sátorhely is elkelt.
    Tavaly a társaság kempingjei összesen mintegy 600 ezer vendéget fogadtak, 60 százalékuk külföldről érkezett. A vendégek száma - több éves növekvő tendencia után fordulatot véve - 8-9 százalékkal csökkent a korábbi évekhez képest, főként a magyar vendégek elmaradása miatt. A visszaesésben szerepe volt az esős előszezont követő viharos főszezonnak is. A tavalyi nyár végi tapasztalatok azt mutatták, hogy a németek, osztrákok
érdeklődése nem változott a balatoni kempingek iránt, a dánok száma csökkent, a cseheké pedig folyamatosan növekszik.
    Jelenleg az elmúlt év hasonló időszakában mérttel szinte megegyezik az előfoglalások száma. Ezek alapján a tavalyihoz hasonló szezonra van kilátás, bár ezen adatokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni - hangsúlyozta Elkán Péter. A kempingek látogatottságát ugyanis nagyban befolyásolja az időjárás alakulása, miközben a korai foglalások aránya nem jelentős az ilyen típusú szálláshelyeknél - tette hozzá.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.