Sikeresen körberepülte a Földet a napelemes repülőgép 

A Solar Impulse sikerrel befejezte küldetését, és a Földet fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül körülrepülve bebizonyította, úgy fejleszthetjük tovább a világot, hogy nem éljük fel a Föld véges erőforrásait. Az úttörő technológia megoldások fejlesztésében élenjáró ABB célja, hogy a Solar Impulse üzenetét a gyakorlatban is valóra váltsa.

Megérkezett Sevillába a Solar Impulse 

Június 23-án reggel közép-európai idő szerint 7.38-kor sikeresen szállt le a napelemes repülőgép. New York JFK repterérről indult június 20-án, és 71 óra alatt teljesítette a 6272 kilométeres távot.
Leszállásra kényszerült a Solar Impulse

Leszállásra kényszerült a Solar Impulse 

A Csendes-óceán átrepülését tervező Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája a táv megszakítására kényszerült, és 36 órás repülés után Japánban landolt a rossz időjárás miatt. 

Elindult a Föld körül a napelemes repülő 

Megkezdte Abu Dzabiból világ körüli útját az első napenergiával hajtott repülőgép, a Solar Impulse 2. A svájci gép két pilótája be akarja bizonyítani, hogy lehetséges körberepülni a Földet egyetlen csepp hagyományos, környezetszennyező üzemanyag nélkül.
Jövőre kerülheti meg először a Földet napelemes repülőgép

Jövőre kerülheti meg először a Földet napelemes repülőgép 

Több mint egy évtizednyi kutatás, fejlesztés és kemény munka után lassan eljön az idő, amikor világkörüli útjára indulhat a napenergiával hajtott repülőgép, ami éjszaka is képes a levegőben maradni.

Interkontinentális repülés napenergiával 

Manapság, amikor szinte minden nagy légitársaság azon dolgozik, hogy spóroljon a drága üzemanyagon, nagyon is indokolt lenne a napenergia hasznosítása a repülésben is. 
Első nemzetközi útjára indult a svájci napelemes repülő

Első nemzetközi útjára indult a svájci napelemes repülő 

Első nemzetközi útját kezdte meg Brüsszel felé pénteken Bertrand Piccard svájci kalandkereső Solar Impulse napelemes repülője, amellyel hamarosan már a Földet akarják megkerülni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!