Mostanában ne induljon Sri Lanka felé!

Mostanában ne induljon Sri Lanka felé! 

Mert éppen teljes a káosz és a bizonytalanság az országban. Július 13-án távozik a hatalomból Sri Lanka elnöke, miután a fizetésképtelenné vált szigetállamban uralkodó válság miatt tüntetők rohamozták meg a palotáját, a lemondását követelve. 
Ha Srí Lankára készül, erről mindenképp tudnia kell

Ha Srí Lankára készül, erről mindenképp tudnia kell 

Az elmúlt hét évtized legsúlyosabb gazdasági válsága sújtja Srí Lankát, ahol napokon belül elfogyhatnak az üzemanyagtartalékok. A szigetországban mindennapivá váltak a tüntetések, számol be az eseményekről a Reuters híre nyomán a 444.hu portál.
Elhalasztotta Srí Lanka-i útvonalnyitását a Wizz

Elhalasztotta Srí Lanka-i útvonalnyitását a Wizz 

Szeptemberre halasztotta első dél-ázsiai útvonalának megnyitását a Wizz Air Abu Dhabi, a légitársaság eredetileg június 1-től hetente három járattal repült volna a Srí Lanka déli részén fekvő Mattala nemzetközi repülőtérre - írja az AIRportal.hu.
Srí Lanka hamarosan újra nyitva a turisták számára

Srí Lanka hamarosan újra nyitva a turisták számára 

Srí Lanka egzotikus szigetországa a járvány kirobbanásának elején lezárta határait, de most 10 hónap után, szigorú szabályok betartása mellett ismét lehetővé teszi a beutazást a turisták számára.
Tea, felelősségteljesen

Tea, felelősségteljesen 

A Srí Lanka-i családi vállalkozásból úgy lett immár a fine dining éttermekben is jelen lévő, világszerte ismert brand, hogy alapítói az elmúlt három évtizedben példát mutattak etikus kereskedésből, a dolgozók megbecsüléséből és a helyi közösségekkel való törődésből.

Csökkentett reptéri díjakkal lendítené fel a turizmust Srí Lanka 

Srí Lanka kormánya csökkentené a repülőtéri díjakat annak érdekében, hogy újjáélessze a turizmust az így talán olcsóbbá váló repülőjegyek segítségével – írja az airportal.hu.  

42 külföldi halt meg a Srí Lanka-i merényletekben 

Emelkedett az azonosított külföldi áldozatok száma a húsvétvasárnapi Srí Lankai-i merényletekben, jelentette a szigetország külügyminisztériumára hivatkozva az MTI.
Rendkívüli állapotot hirdettek Srí Lankán

Rendkívüli állapotot hirdettek Srí Lankán 

A külügyminisztérium pedig átsorolta az országot a fokozott biztonsági kockázatot jelentő országok kategóriájába.

Terror Srí Lankán 

Három katolikus templomot és három luxusszállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lanka fővárosában Colombóban. 
A váratlan helyzeteket nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni

A váratlan helyzeteket nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni 

Huszonöt éve vannak a turisztikai piacon, legsikeresebb desztinációjuk Sri Lanka, amelyet követ Maldívia, India, Mauritius, majd a Seychelle-szigetek, valamint Dubaj. A Jetwing Travel 2018-19-es téli-tavaszi katalógusának bemutatóját szeptember 7-én stílszerűen az indiai specialitásairól híres Jókai utcai Indigó Indiai étteremben tartotta Wimal Morapitiye, akit negyedszázada a szerelem tartott hazánkban.

A könnycsepp alakú sziget 

A Sri Lanka-i Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) turisztikai bemutatóra és üzleti találkozóra hívta május 17-én, csütörtökön a Hotel Continentalba a turisztikai szakújságírókat és az utazási irodák képviselőit. A Srí Lanka-i Üzleti Fórum - Road Show 2018, az SLTPB által szervezett kelet-európai bemutatkozás része, ez a találkozó Varsóban, Krakkóban már megtörtént.

Növekedéssel zárta az évet Srí Lanka turizmusa 

2016-ban több mint kétmillió turista látogatott Srí Lankára, a turistaérkezések száma így 14 százalékkal nőtt 2015-höz képest.

Srí Lanka, (öröm)könnycsepp az Indiai-óceánon 

A könnycsepp alakú Srí Lankán manapság nincs okuk szomorkodni a turisztikai ágazatban dolgozóknak: maximum örömkönnyeket ejthetnek a forgalom lendületes bővülése miatt.

Burmai és malajziai körúttal újít a Jetwing Travel 

Újabb egzotikus úti célokkal bővítette kínálatát a Jetwing Travel – derült ki a társaság őszi-téli katalógusának sajtóbemutatóján.

Rekordot dönt Sri Lanka turizmusa 

Egy hónap alatt még soha annyi turista nem érkezett Sri Lankára, mint idén júliusban – jelentette be az ország kormánya.

Közvetlen repülőjárat indul Ukrajna és Srí Lanka között 

A Ukraine International Airlines téli menetrendjét többek között egy közvetlen Kijev-Colombo járattal bővíti.

Álomszigetekre a Jetwing Travellel 

Mauritius, Seychelle-szigetek és Bali – az idei évtől újabb álomszép nyaralóhelyek kerültek be az eddig elsősorban Srí Lankára, a Maldív-szigetekre, Indiára és az Arab Emirátusokra specializálódott Jetwing Travel kínálatába.

Könnycsepp az óceánban 

Gomolygó felhők között, szitáló esőben, 90%-os páratartalomban mászunk felfelé Srí Lanka egyik legfőbb látványosságába, Sigiriya sziklaerődjébe. Körülöttünk úton-útfélen fényképezkedő hongkongi és koreai turisták, melléjük szegődött helyi segítőkkel. Szépen megizzadunk, mire felérünk a közel merőleges falú szikla tetejére, ahol a segítők szerephez jutnak: a reszkető lábú, a magasságtól megrémült turistákat lekísérik a vaslépcsőkön.

Az Indiai-óceán térségében terjeszkedik az Austrian Airlines 

Szomszédék légitársaságának Sri Lanka-i és Mauritius-i járata is felszállt a héten. Az Austrian Airlines (AUA) ázsiai járatainak száma 6-ra bővült - közölte csütörtökön az AUA.

Sri Lanka egyre népszerűbb a magyarok körében 

A minap jelent meg a Jetwing Travel 2015/16-os téli-tavaszi katalógusa, ebből az alkalomból tartott között termékbemutatót és fogadást a Dél-Ázsia-specialista utazásszervező és a Turkish Airlines a Budapest Marriott Hotelben.

Naponta kétszer Colombóba 

Novembertől napi két járatot közlekedtet Mumbai és Colombó között a Jet Airways. 

Szűz Maria-szobrot találtak a tengerben 

A Szűz Mária-szoborra nemrég bukkantak Sri Lanka partjainak közelében, de már egyre többen keresik fel a helyszínt.

Megnyitott Srí Lanka második nemzetközi reptere 

Március 18-án megnyitott a Mattala Rajapaksa Nemzetközi Repülőtér, amely az ország délkeleti részén fekvő Hambantota városában fogadja a nemzetközi légijáratokat.

Sri Lankára is repül a Turkish Airlines 

Két új úti céllal bővül hamarosan a Turkish Airlines globális járathálózata. 

Új légitársaságot kap Srí Lanka 

A tervek szerint márciusban kezdi meg működését Srí Lanka első menetrend szerinti belföldi légitársasága, a Cinnamon Air, írja a TravelMole. 

Januártól fizetni kell a sri lankai vízumért 

2012. január 1-től a Sri Lankára történő utazáshoz előzetesen, elektronikus úton beszerzett vízum szükséges.

Új virágkort álmodnak a magyarok Srí Lankának 

A Srí Lankai Ínyenc Napokat szervező Lupus Travel és a Qatar Airways hazai képviselői célul tűzték ki, hogy a következő években a 2005-ös cunami előtti szintre növelik a könnycsepp alakú szigetre utazó magyar turisták számát. Munkatársunktól

Novembertől Bécsből Dominikába repül a Condor 

A négy kontinensen 70 desztinációt repülő német Condor Flugdienst GmbH 34 gépes flottájával már a következő téli szezonra készül - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!