Sri Lanka egyre népszerűbb a magyarok körében

A minap jelent meg a Jetwing Travel 2015/16-os téli-tavaszi katalógusa, ebből az alkalomból tartott között termékbemutatót és fogadást a Dél-Ázsia-specialista utazásszervező és a Turkish Airlines a Budapest Marriott Hotelben.

Elsőként Földvári András, a Turkish Airlines értékesítési igazgatója köszöntötte a vendégeket, akitől megtudtuk, hogy napi négy Budapest-Isztambul járatuk révén a világ bármelyik tájára rövid várakozási idővel, kényelmesen eljuthatnak a magyar utasok. Míg Dél- és Délkelet-Ázsia felé természetes választásnak tűnik a Turkish Airlines járatait igénybe venni, addig érdekes módon egyre több magyar utas választja Észak-Amerika felé is a török légitársaság gépeit.

Amint azt Levend Arisoy, a Turkish Airlines magyarországi képviseletét immár hét éve vezető szakember lapunknak elmondta, minden várakozást felülmúl az érdeklődés a montreáli, new yorki és más észak-amerikai járatok iránt a magyar piacon.

Wimal Morapitiye, a Jetwing Travel magyarországi igazgatója elsőként rövid áttekintést adott a cég történetéről. Elmondta, hogy 1973-ban Colombóban egy 12 szobás szállodával indult a vállalkozás, majd 1981-ben nyitott meg az első utazási iroda. A Jetwing Hotels ma az egyik legnagyobb szállodalánc a szigetországban 24 üzemelő és több épülő egységgel, a Jetwing Travel pedig számos helyi iroda mellett Magyarországon és Olaszországban rendelkezik képviselettel.

A magyar iroda 1993-ban alakult, kezdetben Sri Lankával foglalkoztak, majd a Maldív-szigetekkel és Indiával bővült a kínálat. Az idei katalógusban számos további újdonság is szerepel Balitól a Fülöp-szigetekig.

Wimal Morapitiye arról is beszámolt, hogy 2010 előtt évente ezernél is kevesebb honfitársunk utazott Sri Lankára, azóta viszont folyamatos fellendülésnek lehetünk tanúi. 2014-ben már 2697 magyar turistát regisztráltak, az idei első félévben pedig már elértük a 2000 főt. Míg korábban a sziget északi részét szeparatisták tartották ellenőrzésük alatt, 2009 májusára a kormánycsapatok elfoglalták a területet, azóta béke van az országban, és ez kedvez a turizmus fellendülésének.

Az idei katalógusban olyan újdonságok is helyet kaptak, mint Bali, a Fülöp-szigetek, Minamar, Mauritius és Thaiföld. Az egyes célterületekkel négy referens foglalkozik a társaságnál. Az est végén két szerencsés nyertes Turkish Airlines-repülőjeggyel és Sri Lanka-i szállással lett gazdagabb.

A Jetwing Travel havi két alkalommal indít körutazásokat Sri Lankára a téli szezonban, de vannak tengerparti üdüléssel, illetve a Maldív-szigetekkel kombinált túráik is. A csoportok a Turkish Airlines járataival jutnak el úti céljukhoz, Isztambulban csupán egy órát kell várniuk az átszállásra. A járatok először Malét érintik, majd rövid várakozás után mennek tovább Colombóba, így nagyon praktikusan kombinálható a két desztináció.

Wimal Morapitiye arra is felhívta a figyelmet, hogy bár sokan megpróbálják egyénileg leszervezni üdülésüket a térségben, a váratlan helyzeteket nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni, ráadásul irodán keresztül sem drágábbak a szolgáltatások, mint direktben. A Maldív-szigetekre három időpontot hirdetett meg az iroda januárra és februárra, egyéni utasoknak akár Indiával és Dubaji stopoverrel is kínálják a maldívi üdülést.

Évek óta szervez indiai körutazásokat az iroda, ezen a télen is lesz klasszikus Arany háromszög-túrájuk, valamint ezt Radzsasztánnak kiegészítő útjuk is, ugyanakkor goai üdülését és dél-indiai körutat is meghirdettek. Wimal Morapitiye bízik abban, hogy az idén bevezetett elektronikus vízum révén többen fognak majd Indiába utazni.

 


Nyár végén rendezik a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét

Nyár végén rendezik a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a repülőtér 1-es futópályáján rendezik a versenyt.
Verőcei hajóbaleset: még egy holttestet találtak

Verőcei hajóbaleset: még egy holttestet találtak 

A hajóskapitány tagadja az ellene felhozott vádakat.
Bővül az Air France kínálata a téli menetrendben

Bővül az Air France kínálata a téli menetrendben 

Többek között brazil, maldív és svéd célállomásokkal.
Milyen zajvédelmi munkákat kérhetnek a reptér környékén lakók?

Milyen zajvédelmi munkákat kérhetnek a reptér környékén lakók? 

Indul a Budapest Airport által támogatott zajvédelmi program következő üteme.
Június 27-én indul a Budapest-Kanton járat

Június 27-én indul a Budapest-Kanton járat 

A heti négy járat részleteiről szerdán tartott sajtótájékoztatót a világ egyik legnagyobb légitársaságának hazai képviselője, az Aviareps.
Megint egy Boeing: ezúttal a Singapore Airlines egyik járata került bajba

Megint egy Boeing: ezúttal a Singapore Airlines egyik járata került bajba 

A súlyos turbulenciába került járaton több, mint 211 utas és személyzet utazott.
Júniustól újra megy a  FlixBus Horvátországba

Júniustól újra megy a FlixBus Horvátországba 

Az Isztriai-félsziget városai mellett lehetőség nyílik Horvátország délebben lévő partszakaszaira is eljutni a FlixBus másik nyári járatával.
London helyett  Rómába utaznak szívesebben a magyarok

London helyett Rómába utaznak szívesebben a magyarok 

Számottevően változott a repülőjegy ára több úti cél esetében - nyilván ez is hozzájárult a toplista alakulásához.
Ez a legfelkészültebb kerékpárosbarát térség az országban

Ez a legfelkészültebb kerékpárosbarát térség az országban 

Aki új biciklis kalandokra vágyik, annak Békés Vármegyében érdemes kezdeni a felfedezést.
Húsz éves a Wizz Air

Húsz éves a Wizz Air 

Az első járat 2004. május 19-én szállt fel.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.