Az ötcsillagos hotelek teljesítettek a legjobban 

Az országos szállodai teljesítményeket a budapesti hotelek húzták magukkal, a vidéki szállodákban pedig a belföldi vendégéjszakák nőttek jelentősen. Az elhúzódó orosz - ukrán konfliktus igazi vesztesei a hévízi szállodák. A közép–kelet európai régióban vizsgált öt ország között REVPAR–ban a hazai szállodák a 3. helyet érték el.

Stratégiát és áfacsökkentést javasol a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 

A magyar szállodaipar 2014-2015 I. negyedévi teljesítményéről, az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót Niklai Ákos a szervezet elnöke, Kovács István főtitkárral és Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával.

Európai viszonylatban még van hova fejlődnünk 

A főszezon statisztikái alapján nagyon valószínű, hogy a 2012-es rekordév után az idei még jobb lesz a magyar turizmus számára. De hogyan teljesítettünk az európai és a régiós országokhoz képest? - kiderül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének friss trendriportjából, amely a KSH statisztikák mellett az STR Riport átlal tapasztalt trendeket is feldolgozza. 

Gyengén teljesítettek szállodáink az év elején 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményét értékelő trendriportja. 

A középmezőnybe tört Budapest októberben 

Szobafoglaltságban a középmezőnybe verekedték magukat a budapesti szállodák, de árbevételben továbbra is sereghajtók maradtunk, derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a KSH és az STR riport adatai alapján összállított, a nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január – októberi teljesítményét elemző legfrissebb trendriportjából. 

A régióban csak a szlovákok teljesítményét múltuk felül 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január – szeptemberi teljesítményét értékelő trendriportja.
Belehúztak augusztusban a hazai szállodák

Belehúztak augusztusban a hazai szállodák 

Kiadta legfrissebb trendriportját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amely a nemzetközi és a hazai szállodaipar 2012 január-augusztusi teljesítményét elemzi. 
A csehekével azonos REVPAR-t értünk el júliusban

A csehekével azonos REVPAR-t értünk el júliusban 

A külföldi vendégéjszakák növekedése és a budapesti szállodák teljesítménye húzta a hazai ágazatot az idei első félévben. A Malév kiesését és a MICE vendégek csökkenését továbbra is nagyon megérzik az ötcsillagos fővárosi házak. A REVPAR nőtt ugyan, de a szállodai szobaárak emelkedése elmaradt az infláció mértékétől. Július hónapban a szobafoglaltság szempontjából az európai városok között a 17. helyre ugrott elő fővárosunk, derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb trendriportjából. 

Lomhán nőnek a bevételek a hazai szállodákban 

A kiadta a nemzetközi és a hazai szállodaipar 2012 január – júniusi teljesítményét összefoglaló trendriportját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, amely az STR riport és a KSH adatait dolgozza fel. 
Szállodaipar: dinamikus növekedés a kelet–európai régióban

Szállodaipar: dinamikus növekedés a kelet–európai régióban 

Kiadta a nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január–februári teljesítményéről készült trendriportját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Hogyan teljesítettek 2011-ben a hazai és nemzetközi szállodák? 

Kiadta a nemzetközi és hazai szállodaipar 2011 évi teljesítményéről készített legfrissebb trendriportját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

A világ szállodaipari teljesítménye, 2011 

Európa, Amerika és Ázsia jól teljesített, Afrikában viszont megtette negatív hatását az Arab Tavasz illetve a dél-afrikai kapacitásbővülés miatti túlkínálat. Pozitív tavalyi mérleg után több helyen bizonytalan lehet a helyzet az euró zóna válsága miatt - az STR Global jelenti.

Budapesti szállodák az európai lista végén 

41 európai város szállodáinak idei eredményeit tekintve a budapesti hotelek a lista végén kullognak, mind az átlagárat, mind az átlagos foglaltságot, mind az egy kiadható szobára eső bevételt tekintve.

Sereghajtó lett júliusban Budapest 

2011 júliusában az STR riportban szereplő 41 város között Budapest szállodáinak teljesítménye szobafoglaltságban és nettó átlag szobaárban a 40., nettó REVPAR-ban a 41., azaz utolsó helyre volt elegendő, többek között ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége legfrissebb Trendriportjából. 

Így teljesített a nemzetközi és hazai szállodaipar az első félévben 

Az STR riport és a KSH adatai alapján összeállította az idei első félévről szóló trendriportját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!