A szállodák foglaltsága és a bevétel is nőtt idén 

Júniusban több mint egymillió vendég 2,5 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégszám 6,7%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 4,9%-kal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket. A vendégek 13%-kal többet fordítottak a szállásra, mint előző évben, az ebből származó bevételek meghaladták a 20,5 milliárd forintot, és mindeközben a szállodák foglaltsága és az átlagár is tovább emelkedett.

Kiemelkedően jó évet zárt tavaly a turizmus 

Meglepő év végi szárnyalás jellemezte több küldőpiacunkat is, mely összességében kiugró vendégéjszakaszám növekedést eredményezett a 2014-es évben. Jelentős növekedést könyvelhetünk el az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok valamint a cseh és a lengyel piacon.
Augusztusban is nőtt a turistaforgalom

Augusztusban is nőtt a turistaforgalom  

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint augusztusban is növekedett a turistaforgalom a hazai szálláshelyeken. Különösen a belföldi vendégéjszakaszám emelkedett. 

Budapest drágább lett, Győrben estek a szállodaárak 

Miközben Budapesten a szálláskeresőknek mélyebben kell zsebbe nyúlniuk, addig sok Európán kívüli nagyvárosban az előző évhez képest jelentősen spórolhattak a szállóvendégek. Ezt az eredményt mutatja a hotel.info aktuális szobaár-barométere, amely éves szinten 2 millió szállásfoglalási adat alapján készült.

Rekordnyarat vár a német vendéglátóipar 

Rekordnyár elé néz a német vendéglátóipar: a német kereskedelmi és iparkamara felmérése szerint a szállodások, kemping- és panzióüzemeltetők egyaránt azt várják, hogy bevételeik a nyári szezonban 1997 nyara óta nem látott magasságba szöknek.

Nőtt Tolna megye turisztikai bevétele 

Kismértékben emelkedett a turizmusból származó szállásdíj bevétel Tolna megyében a KSH legutóbbi felmérése szerint.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!