Régiós szinten is gyors a visszarendeződés a budapesti szállodapiacon

Régiós szinten is gyors a visszarendeződés a budapesti szállodapiacon 

A tanácsadó cég elemzéséből az is kiderül, hogy a legtöbb szállodaüzemeltető bízik 2023 sikerében, és a költségvetési tervek a 2019-es év bevételi szintjeinek elérésére vonatkozó reményeket tükröznek.
Szállodapiac: már 2025-re jósolják a felépülést

Szállodapiac: már 2025-re jósolják a felépülést 

Folytatódik a bajba került hotelek értékcsökkenése, de még nem érte el azt a szintet, hogy tömeges felvásárlások legyenek. Nagyobb arányú adásvételekre 2022-ben lehet számítani. A felújítani akaró tulajdonosoknak a súlyos építőipari gondok miatt halasztaniuk kell a munkákat, az üzemeltetésben viszont új trendek jöttek – tájékoztatta lapunkat a hazai hotelpiac helyzetéről és kilátásairól a VLK Cresa tanácsadó cég.
Így alakította át a covid a hazai szállodapiacot

Így alakította át a covid a hazai szállodapiacot 

Az utazások típusa, hossza és a költési szokások is megváltoztak.
Januárban 30 százalékkal megugrott a szállodaépítés Európában

Januárban 30 százalékkal megugrott a szállodaépítés Európában 

Januárban 30 százalékkal nőtt a szállodaberuházások száma Európában az egy évvel korábbihoz képest, a legtöbb új szoba Németországban létesül.
Szállodafejlesztés: meg kell állapítani a célcsoportot és meg kell keresni a legjobb terméket

Szállodafejlesztés: meg kell állapítani a célcsoportot és meg kell keresni a legjobb terméket 

Magyarország a tízmillió szállodaigazgató országa: amennyire lendületes iparág a turizmus, annyira bonyolult és összetett is – mondta Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan ügyvezetője a Világgazdaság „Versenyképesség-Belföldi kereslet és/vagy export?” című konferenciáján.

Jóval kevesebb pénz áramlott be tavaly a hazai szállodapiacra 

Magyarországon közel 50 millió euróval kevesebb hotelbefektetési tranzakció köttetett tavaly, mint 2015-ben.

Mérséklődött a budapesti szállodák teljesítménye januárban 

Az országos szállodai teljesítményeket évek óta először a vidéki hotelek forgalmának növekedése határozta meg az idén januárban, míg a fővárosi hotelek teljesítménye mérséklődött - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által a magyarországi és nemzetközi szállodaipar januári teljesítményéről készített jelentésből.

Több ezer új szállodai szoba épül Budapesten 

Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és ezer-kétezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás. Eközben vidéken is több új, nagyobb léptékű projekt megvalósulása is várható többek között a Modern Városok programja keretében. A szektorban ugyanakkor egyre több szálloda küzd a munkaerő-elvándorlás következményeivel, és továbbra is kevés az eszközpótlásra és termékfejlesztésre elhatárolható forrás.

Egyre kevesebb az eladó szálloda Magyarországon 

Ahogy a turizmus kilábalt végre a válságból és az ingatlanpiacon is megindult a fellendülés, egyre könnyebb lesz vevőt találni az eladósorban lévő szállodákra, ha egyáltalán még mindig értékesíteni akarják azokat – írja a Világgazdaság.

Mélyrepülés a szállodáknál 

Éveken át nem a megalapozott és felmért piaci igény alapján indították el a hotelfejlesztések nagy részét, hanem a támogatási lehetősek és kedvező hitelek kihasználása volt a cél, írja az Origo a hazai szállodapiacot vizsgáló cikkében.

A régióban csak a szlovákok teljesítményét múltuk felül 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január – szeptemberi teljesítményét értékelő trendriportja.

Vége a magyar szálloda-boomnak? 

A Colliers International budapesti irodája megjelentette a 2012-es év első féléves, szállodapiacra vonatkozó piaci jelentését.

Mit hoz az európai szállodáknak 2012? 

Ennek igyekezett utánajárni közös elemzésében a világ első szállodaipari egyeteme, a The Ecole hôteliere de Lausanne (EHL) és a Horwath HTL, amely nemzetközi irodahálózatának segítségével 11 európai piacon térképezte fel a szállodaipar pillanatnyi helyzetét, a befektetői környezetet és a várható kilátásokat.

Visszafogott optimizmus - magyarországi szállodapiaci kilátások 

A Horwath HTL Magyarországi Szállodapiaci Kilátások című februári on-line felmérése egy több mint 50 országra kiterjedő nemzetközi felmérés részeként, a magyarországi szállodavezetők véleményét kiértékelve, képet nyújt a szállodai szakemberek, szállodaigazgatók által vélelmezhető piaci várakozásokról 2011-re vonatkozóan.

Magyarországi szállodapiaci kilátások 

A Horwath HTL Magyarországi szállodapiaci kilátások című on-line felmérése egy több mint 50 országrakiterjedő nemzetközi felmérés részeként, a magyarországi szállodavezetők véleményét kiértékelve, képet nyújt a szállodai szakemberek által vélelmezhető jövőbeni hazai és nemzetközi szállodapiaci kilátásokról. A felmérés elsősorban a szállodavezetők tapasztalatai alapján a szobakihasználtság, a szobaátlagár és a bevételi mutató várható alakulására helyezi a hangsúlyt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!