300

300 

Lezárták a mászóengedéllyel nem rendelkező látogatók előtt az alaptábort a Mount Everest (Csomolungma) északi, kínai oldalán a területen egyre súlyosbodó hulladékprobléma miatt - írja az MTI.
Szemétben úszik Róma

Szemétben úszik Róma 

Egészségügyi vészhelyzetről ír az olasz sajtó hétfőn, miután az elszállítatlan háztartási hulladék ismét beborítja Róma utcáit.
Bécs a legtisztább városok között

Bécs a legtisztább városok között 

Nem csak a levegő tisztasága és a jó életminőség mérhető számokban Bécsben. Az elmúlt tíz évben az osztrák főváros köztisztasága a szigorú ellenőrzéseknek és a tavaly érvénybe lépett bécsi köztisztasági törvénynek köszönhetően igazi példává vált. Akár a magyar városok is követhetnék.

Gyűlik a szemét a görög nagyvárosok utcáin 

A hét eleje óta gyűlik a szemét a görögországi nagyvárosokban, mivel sztrájkolnak a szemétgyűjtők. A dolgozók munkahelyük elvesztésétől félnek.

Hová kerül a budapesti szállodahajók szemete? 

A címben feltett kérdésre örvendetes választ adhatunk: egy frissen kialakított zöld kikötőbe viszi a Mahart Passnave speciális hajója a szállodahajókon összegyűlő hulladékot. A példás környezetvédelmi projektet ma mutatták be a sajtó munkatársainak. 

Évi 1,8 millió tonna élelmiszert dobunk a szemétbe 

Az egész világsajtót bejárta a hír, hogy Franciaországban törvénnyel tiltották meg a 200 négyzetméternél nagyobb üzleteknek, hogy a jövőben kidobják vagy megsemmisítsék a még fogyasztható élelmiszereket. Ezentúl minden megmaradt ételt kötelezően segélyszervezeteknek kell felajánlaniuk. - olvasható a 444.hu oldalán.

A turistaparadicsom sötét oldala: szemétsziget a Maldívon 

Thilafushi szigete szó szerint úszik a szemétben, amelyre egy fiatal filmes igyekszik felhívni a figyelmet. 
Sokkoló képek a maldívi szemétszigetről

Sokkoló képek a maldívi szemétszigetről 

A Maldív-szigetek évente háromnegyed millió turistát fogadnak, a turizmus robbanásszerű növekedésének azonban nagy ára van. Azért, hogy a turizmusból származó rengeteg szeméttel kezdeni tudjanak valamit, egy mesterséges szigetet, Tilafushit szemétlerakónak nevezték ki.

Hadat üzentek a kémkedő intelligens kukáknak 

Az elmúlt hetek titkos adatgyűjtési botrányai nyomán a brit hatóságok harcot hirdettek a Londonban egyre jobban terjedő intelligens szemeteskukák ellen. 

Most meghalsz, te szemét! 

Közös harcot indít a városligeti és margitszigeti szemét ellen FŐKERT Nonprofit Zrt. az FKF Zrt-vel - közölte a Turizmus Online-nal a BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ.

Már nem New York a legkoszosabb amerikai város 

Letaszította a legkoszosabb amerikai városokat számba vevő lista éléről New Yorkot a Dél egyik fellegvára, New Orleans.

Kuta Beach, Bali – szemét úszik a vízen 

Kedden az indonéz hatóságok egészségügyi okokból lezárták Bali egyik legnépszerűbb tengerparti szakaszát, Kuta Beach-et.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!