A Viktória-tóba zuhant egy utasszállító Tanzániában

A Viktória-tóba zuhant egy utasszállító Tanzániában 

A rossz idő miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában, közölte a rendőrség. Egyelőre nem lehet tudni, hányan vesztették életüket.  
Fakitermelés veszélyeztetheti az orrszarvú otthonát

Fakitermelés veszélyeztetheti az orrszarvú otthonát 

Több mint 2,6 millió fa értékesítésére írt ki pályázatot a Tanzániai Erdészeti Szolgálat az UNESCO Világörökség részét képező Selous Vadrezervátumban. Ez ipari méretű fakitermeléshez vezethet egy olyan területen, amely Afrika egyik legjelentősebb vadvilágának ad otthont - köztük az elefántnak, a keskenyszájú orrszarvúnak, az afrikai vadkutyának vagy a vízilónak. A WWF azonnali lépésre szólítja fel Tanzánia kormányát.
Viktória-vízesés sárgalázoltás nélkül

Viktória-vízesés sárgalázoltás nélkül 

Egyes afrikai országok esetében Dél-Afrika már nem kér sárgaláz elleni oltási bizonyítványt.

A magyar piacra is betörne Afrika 

Spotlight on Africa címmel workshopot rendeztek a Novotel Budapest Centrum hotelben utazásszervezők és a sajtó részére, ahol az afrikai és indiai-óceáni turisztikai szakma számos képviselője megjelent.
Majdnem megmásztam a Kilimandzsárót

Majdnem megmásztam a Kilimandzsárót 

Szerzőnk egy jótékonysági akció keretében Afrika legmagasabb hegyén, a Kilimandzsárón járt. Hogy mit látott a nem kevés kitartást igénylő, ugyanakkor relatíve könnyűnek tartott túra során, és végül miért nem sikerült a csúcs meghódítása, az kiderül cikkünkből.

Tengeralatti szálloda nyílt Afrikában 

A tanzániai Pemba-szigeten található Manta Resort megnyitotta Afrika első víz alatti szállodai szobáját, írja az Afriport.

A Serengeti állatvilágáért aggódnak a környezetvédők 

Komoly veszélyt jelenthet a vadállatok éves vándorlására és a térség ökoszisztémájára a tanzániai Serengeti Nemzeti Park és a kenyai Masai Mara rezervátum közé tervezett 480 kilométeres országút - figyelmeztet egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!